Facility Management

Facility Management hbo voltijd

De facility manager is de regelaar achter de schermen van grote organisaties. Maar wat is Facility Management precies en wat doet een facility manager allemaal?'

Stel, je bezoekt een ziekenhuis, kantoor of school. De lichten branden, het gebouw is schoon en er zijn mensen achter de balie. Dit lijkt misschien heel vanzelfsprekend, maar het zou er allemaal niet zijn zonder facility managers. Zonder hen zou geen operatie, vergadering of les doorgaan. Bij onze hbo- opleiding Facility Management ervaar je vanaf dag één hoe cruciaal, gevarieerd en uitdagend het werk van een facility manager is. Je gaat namelijk al meteen samen met coaches en experts op onderzoek uit in de echte wereld. Van Schiphol tot het Rijksmuseum, van internationale hotelketens tot bankgebouwen: Amsterdam en omstreken wordt jouw proeftuin. Daarbij leren we allemaal van elkaar, ook van jou, en houden elkaar scherp en creatief.

Je kiest bij de hbo-opleiding Facility Management zelf de route die bij jou past. Als beginnend facility manager onderzoek, onderneem en experimenteer jij om voor uiteenlopende organisaties prettige, duurzame, toegankelijke omgevingen te maken waar mensen graag werken, studeren en samenkomen. Kun jij inventief naar oplossingen zoeken en wil je een sleutelfiguur worden? Stap dan in de wereld van facility management.

Lees hier meer over de hbo-opleiding Facility Management

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Diemen
taal
Nederlands

Open Avond 12 oktober

Meld je aan!

Alle info op een rij

Download de flyer

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Theaterzaal met facility managers

Wat je moet weten over Facility Management

  1. Deze opleiding volg je in Diemen.
  2. Je gaat al meteen met je praktijkopdrachten aan de slag.
  3. Jij bepaalt op welke manier je je specialiseert.
  4. Zin om naar het buitenland te gaan? Als je wilt kun je een semester op avontuur.
  5. Na de opleiding vindt 75% van de afgestudeerden binnen anderhalf jaar een baan op niveau.
Groep studenten hbo-opleiding Facility management

Trots op

Studenten Facility Management behalen eerste prijs in Oostenrijk

In maart 2018 hebben studenten Facility Management van Inholland Diemen de eerste prijs gepakt bij een internationaal evenement in Kufstein, Oostenrijk. Coen, Desiré en Romy waren de beste van de 23 internationale projectteams in het ontwikkelen van sociale huisvesting. Dirk Zonneveld, docent Facility Management: “Ik kan niet uitdrukken hoe trots ik ben. Voor het eerst in zeven jaar lukt het studenten om deze prijs te pakken. Ik ben superblij dat onze studenten dit niveau weten te halen.”

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!