Master Advanced Health Informatics Practice

"Nu heb ik contact met iedereen, en ik ga de hele organisatie door. Dat maakt mijn werk super interessant en breed."

Niels Schram

Functioneel beheerder en procesanalist bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis

De aanleiding om de opleiding Healthcare Informatics (een van de voorgangers van de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice, red.) te gaan volgen was voor mij, dat ik als SEH-verpleegkundige werkte en op de afdeling collega's meer ondersteuning wilde bieden op ICT-gebied. Toen ik klaar was met de opleiding, wilde ik meer dan alleen ICT-ondersteuning bieden op de Spoedeisende Hulp, dus ik heb gesolliciteerd op een vacature voor functioneel beheerder, waarbij de implementatie van het EPD in het ziekenhuis tot de belangrijkste taken behoorde.

Wat ik tijdens de opleiding heb geleerd, sloot heel goed aan bij de praktijk, met name ook omdat je opdrachten uit de praktijk moest meenemen. Nog steeds kan ik heel veel van wat ik geleerd heb meteen toepassen. De opleiding was niet zozeer moeilijk, maar heeft me wel veel tijd gekost. Het was erg boeiend en verhelderend om ook voorbeelden uit andere gezondheidssectoren en het bedrijfsleven te horen en te bespreken. Ik heb nog steeds contact met klasgenoten, en dat vind ik erg waardevol.

Ik denk dat de kansen op de arbeidsmarkt na het volgen van de opleiding erg goed zijn. De maatschappij is toenemend afhankelijk van ICT, en in de gezondheidszorg is nog veel winst te behalen op dit gebied.

Binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn we inmiddels toe aan ons derde EPD. Ik heb er nog steeds profijt van dat we bij het eerste EPD-project de zorgprocessen en de zorgondersteunende processen allemaal in kaart hebben gebracht. Ik word regelmatig gevraagd een presentatie te verzorgen over het in kaart brengen van processen, en over het tonen en analyseren van zorgprocessen. Allemaal zaken die ik tijdens de opleiding al heb geleerd.

Er wordt weleens gedacht dat mijn huidige functie beperkter is, of minder contactgericht, dan het werken als verpleegkundige op een afdeling. Maar op de SEH was mijn wereld veel kleiner. Nu heb ik contact met iedereen, en ik ga de hele organisatie door, van het management tot de keuken. Dat maakt mijn werk super interessant en breed, met volop gelegenheid mee te doen met innovaties en nieuwe ontwikkelingen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228