Master Physician Assistant

"Het zijn allemaal mensen met hart voor de zorg en met ambitie, die een stap verder willen zetten."

Vivian Nijenhuis

Van physician assistant naar docent

Vivian Nijenhuis

Mijn opleiding tot physician assistant (PA) heb ik gevolgd in een perifeer ziekenhuis, op de afdeling urologie. Op een gegeven moment werd ik nieuwsgierig naar de zorg binnen de eerste lijn en heb ik de overstap gemaakt naar de huisartsengeneeskunde. Hierna volgde de functie van docent Professionele Vorming bij de master PA bij hogeschool Inholland. 

Wat ik heel erg leuk vind, is dat er bij ons korte lijnen zijn tussen de docenten en de studenten. We kennen onze studenten bij naam, weten waar ze werken, wat er speelt, wat ze bezighoudt, en de studenten kunnen ons goed bereiken.

Onze studenten onderscheiden zich, doordat ze al ervaren zorgprofessionals zijn. Het zijn allemaal mensen met hart voor de zorg en met ambitie, die een stap verder willen zetten. Vaak hebben ze bijvoorbeeld al leidinggevende taken gehad, of een aandeel in het doen van onderzoek, maar allemaal beschikken ze over heel veel expertise.

De uitdaging voor mij ligt erin om ze te begeleiden bij het positioneren van hun nieuwe beroep als PA in hun eigen praktijk. Een deel van onze studenten is de eerste PA op de werkplek. Dan is het soms pionieren en een zoektocht naar waar taken liggen en verantwoordelijkheden. Als docent coach ik ze daarin. Het is heel fijn dat ik hierbij mijn eigen ervaring uit de praktijk kan inzetten.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228