Master Physician Assistant

Praktische informatie Master Physician Assistant

Start september 2023

Eerste lesdag: woensdag 6 september 2023
Introductiedag: woensdag 30 augustus 2023

Duur opleiding

2,5 jaar

Titel

Master of Science (MSc)

Meer informatie?

Collegegeld 2023-2024

€ 2.314 * 

* Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Overige kosten

Boeken: ca. €1.300, gedurende de hele opleiding.

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Eigen stethoscoop

Naast boeken en een geschikte laptop heb je een eigen stethoscoop nodig. Een reflexhamer en een lampje voor neurologisch onderzoek zijn handig om aan te schaffen, maar niet noodzakelijk.

Contact

Contactpersoon: Els Grijmans (teamleider)
E-mail: masteropleiding.anp-pa.gsw@inholland.nl

Volg ons op

Twitter

Volg deze opleiding in...

Amsterdam

De Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam
Meer over deze locatie

Open Avond 1 november

Bekijk wat je kunt verwachten

Keuze gemaakt?

Inschrijven

Vergoedingen

Levenlanglerenkrediet

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Je kunt onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.

Lees meer op de website van DUO >

Vergoeding begeleiding op de werkplek

Vergoeding begeleiding op de werkplek

Hogeschool Inholland verstrekt per student conform de voorwaarden van het ministerie van OCW, aan de leermeester en stagebegeleiders een vergoeding van € 5000,- per jaar die bedoeld is als een tegemoetkoming voor de verplichte stages en de investering door de leermeester en stagebegeleiders in het onderwijzen/begeleiden van de PA i.o. Dit bedrag wordt vergoed aan de werkgever van de studentwerknemer. Van dit bedrag moeten nog wel de externe stages bekostigd worden. Dit bedraagt € 1000,- per stage.

Verlenging van de subsidieregeling wordt begin 2023 verwacht. Lees daar hier meer over.

Stimuleringssubsidie

Stimuleringssubsidie voor 2023

Huisartsen of hun organisaties kunnen een aanvraag indienen voor stimuleringssubsidie vanuit het project Versterking opleiding VS en PA Huisartsenzorg. Dit geldt uitsluitend voor studenten die starten met de opleiding in september 2023.

Lees meer over deze stimuleringssubsidie

Tegemoetkoming salariskosten PA i.o.

Tegemoetkoming salariskosten PA i.o.

De werkgever betaalt het salaris van de PA in opleiding (i.o.). Een deel van dat bedrag wordt ook de komende jaren (tot en met 2021) vergoed door het ministerie van VWS. Deze subsidie is vastgesteld op een bedrag van € 56.250 voor de totale opleidingsduur (30 maanden). Dit is € 1875,- per maand.

Verlenging van de subsidieregeling wordt begin 2023 verwacht. Lees daar hier meer over.

Hoeveel punten moet je halen? 

Studiebelasting

De Master Physician Assistant aan Hogeschool Inholland Amsterdam is een duale opleiding (combinatie werken-leren) en duurt 2,5 jaar. Je volgt onderwijs op de hogeschool gedurende één dag per week en je werkt minimaal 32 uur op een leerwerkplek in de gezondheidszorg. Dit gebeurt onder supervisie van een leermeester (arts).

 

 

Toetsing

Het studiejaar is opgebouwd uit vier studieperioden van elk tien weken. Iedere studieperiode wordt afgesloten met een toetsdag. Dit gebeurt in verschillende vormen, zoals een casusbeschrijving, afname van een medische anamnese bij een simulatiepatiënt, uitvoeren van een lichamelijk onderzoek bij een simulatiepatiënt, kennistoets en reflectieverslag. Zie ook het leerplanschema (pdf) voor een overzicht van het 2,5-jarig curriculum.

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.amsterdam@inholland.nl.

Lees meer

Wat moet je weten over Master PA

  1. Bijna iedereen met een hbo-diploma in de gezondheidszorg kan zich aanmelden.
  2. De theorie zet je meteen in in de praktijk (combinatie werken-leren).
  3. Je krijgt één keer in de week les in onze hoofdstad.
  4. Je krijgt les van physician assistants, adviseurs, onderzoekers en gastdocenten, allen met ruime ervaring in het master- en post-hbo-onderwijs.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!