Master Physician Assistant

Start september 2020

September. (Week 35: maandag 24 augustus - vrijdag 28 augustus 2020)

Duur opleiding

2,5 jaar

Titel

Master of Science (MSc)

Collegegeld

Om te zien welk collegegeld je moet betalen, heeft Inholland een handige collegegeldwijzer ontwikkeld.

Overige kosten

Boeken: ca. € 2.000 (gedurende de hele opleiding).

Contact

Contactpersoon: Hans Springer
E-mail: masteropleiding.anp-pa.gsw@inholland.nl
Telefoonnummer: 06 - 2441 9603

Volg ons op

Twitter

Volg deze opleiding in...

Amsterdam

De Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam
Meer over deze locatie

Open Avond 30 oktober

Meld je aan

Keuze gemaakt?

Inschrijven

Vergoedingen

Levenlanglerenkrediet

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Je kunt onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.

Lees meer op de website van DUO >

Vergoeding begeleiding op de werkplek

Vergoeding begeleiding op de werkplek

Hogeschool Inholland verstrekt per student conform de voorwaarden van het ministerie van OCW, aan de leermeester en stagebegeleiders een vergoeding van € 5000,- per jaar die bedoeld is als een tegemoetkoming voor de verplichte stages en de investering door de leermeester en stagebegeleiders in het onderwijzen/begeleiden van de PA i.o. Dit bedrag wordt vergoed aan de werkgever van de studentwerknemer. Van dit bedrag moeten nog wel de externe stages bekostigd worden. Dit bedraagt € 1000,- per stage.

Extra subsidie voor huisartsen

Extra subsidie voor huisartsen

Voor 2018 én 2019 is de stimuleringssubsidie weer beschikbaar. De subsidie is voor huisartsen en -organisaties die vanaf september 2018 een Verpleegkundig Specialist (VS) of Physician Assistant (PA) willen opleiden.

Lees meer over de subsidie

Hoeveel punten moet je halen? 

Studiebelasting

De Master Physician Assistant aan Hogeschool Inholland Amsterdam is een duale opleiding (combinatie werken-leren) en duurt 2,5 jaar. Je volgt onderwijs op de hogeschool gedurende één dag per week en je werkt minimaal 32 uur op een leerwerkplek in de gezondheidszorg. Dit gebeurt onder supervisie van een leermeester (arts).

 

 

Toetsing

Het studiejaar is opgebouwd uit vier studieperioden van elk tien weken. Iedere studieperiode wordt afgesloten met een toetsdag. Dit gebeurt in verschillende vormen, zoals een casusbeschrijving, afname van een medische anamnese bij een simulatiepatiënt, uitvoeren van een lichamelijk onderzoek bij een simulatiepatiënt, kennistoets en reflectieverslag. Zie ook het leerplanschema (pdf) voor een overzicht van het 2,5-jarig curriculum.

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.amsterdam@inholland.nl.

Lees meer

Wat moet je weten over Master PA

  1. Bijna iedereen met een hbo-diploma in de gezondheidszorg kan zich aanmelden.
  2. De theorie zet je meteen in in de praktijk (combinatie werken-leren).
  3. Je krijgt één keer in de week les in onze hoofdstad.
  4. Je krijgt les van physician assistants, adviseurs, onderzoekers en gastdocenten, allen met ruime ervaring in het master- en post-hbo-onderwijs.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!