Master Physician Assistant

Praktische informatie Master Physician Assistant

Start september 2023

Eerste lesdag: woensdag 6 september 2023
Introductiedag: woensdag 30 augustus 2023

Duur opleiding

2,5 jaar

Titel

Master of Science (MSc)

Meer informatie?

Bekijk het leerplanschema

Lees de gids voor praktijkopleiders

Start september 2024

Eerste lesdag: woensdag 4 september 2024
Introductiedag: woensdag 28 augustus 2024

Duur opleiding

2,5 jaar

Titel

Master of Science (MSc)

Meer over duaal

Wil je weten wat duaal studeren precies is?
Ontdek wat duaal is

Collegegeld 2023-2024

€ 2.314 * 

* Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Overige kosten

Boeken: ca. €1.300, gedurende de hele opleiding.

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Eigen stethoscoop

Naast boeken en een geschikte laptop heb je een eigen stethoscoop nodig. Een reflexhamer en een lampje voor neurologisch onderzoek zijn handig om aan te schaffen, maar niet noodzakelijk.

Contact

Contactpersoon: Els Grijmans (teamleider)
E-mail: masteropleiding.anp-pa.gsw@inholland.nl
Telefoon: 06-31639513

Volg ons op

Twitter

Volg deze opleiding in...

Amsterdam

De Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam
Meer over deze locatie

Open Avond 13 december

Bekijk wat je kunt verwachten

Keuze gemaakt?

Inschrijven

Vergoedingen

Levenlanglerenkrediet

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Je kunt onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.

Lees meer op de website van DUO >

Vergoeding begeleiding op de werkplek

Vergoeding begeleiding op de werkplek

Let op: het bedrag dat het ministerie van OCW uitkeert wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld, het bedrag kan dus anders zijn dan in deze regeling is opgenomen

Hogeschool Inholland verstrekt per student conform de voorwaarden van het ministerie van OCW, aan de leermeester en stagebegeleiders een vergoeding van € 5000,- per jaar die bedoeld is als een tegemoetkoming voor de verplichte stages en de investering door de praktijkopleider en stagebegeleiders in het onderwijzen/begeleiden van de PA i.o. Dit bedrag wordt vergoed aan de werkgever van de studentwerknemer. Van dit bedrag moeten nog wel de externe stages bekostigd worden. Dit bedraagt € 1000,- per stage.

Tegemoetkoming salariskosten PA i.o.

Tegemoetkoming salariskosten PA i.o.

De werkgever betaalt het salaris van de PA in opleiding. Een deel van dat bedrag wordt vergoed door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Deze subsidie is vastgesteld op een bedrag van 1964,- per maand gedurende de totale opleidingsduur (30 maanden). Deze regeling loopt tot 1 juli 2028.

Stimuleringssubsidie KOH

Stimuleringssubsidie KOH

Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg biedt een stimuleringssubsidie aan voor het opleiden van een VS of PA binnen de huisartszorg.  Deze subsidie kun je tot 15 januari 2024 aanvragen.

Lees meer over de stimuleringssubsidie van KOH

Vragen?
Neem contact op met stichting KOH op telefoonnummer 040 – 231 06 20 of stuur een e-mail naar info@stichtingkoh.nl.

Hoeveel punten moet je halen? 

Studiebelasting

De Master Physician Assistant aan Hogeschool Inholland Amsterdam is een duale opleiding (combinatie werken-leren) en duurt 2,5 jaar. Je volgt onderwijs op de hogeschool gedurende één dag per week en je werkt minimaal 32 uur op een leerwerkplek in de gezondheidszorg. Dit gebeurt onder supervisie van een praktijkopleider (arts of PA met minimaal 5 jaar werkervaring).

 

 

Toetsing

Het studiejaar is opgebouwd uit vier studieperioden van elk tien weken. Iedere studieperiode wordt afgesloten met een toetsdag. Dit gebeurt in verschillende vormen, zoals een casusbeschrijving, afname van een medische anamnese bij een simulatiepatiënt, uitvoeren van een lichamelijk onderzoek bij een simulatiepatiënt, kennistoets en reflectieverslag. Zie ook het leerplanschema (pdf) voor een overzicht van het 2,5-jarig curriculum.

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.amsterdam@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228