Mondzorgkunde voltijd

"Er is nog steeds heel veel behoefte aan mondhygiënisten en er zijn volop vacatures."

Docent Jacco van Hoeven

Ik geef zowel praktisch als theoretisch onderwijs. Bij de praktijkvakken moet je denken aan prepareren en restaureren, preklinisch instrumenteren en patiëntenbehandeling. De theoretische vakken geef ik voornamelijk aan jaar één en twee waar ik samen met een andere collega de basiscolleges parodontologie voor mijn rekening neem. Daarnaast ben ik studieloopbaanbegeleider van de jaren één en drie.

Zelf heb ik de opleiding Mondhygiëne gevolgd met het aanvullende bachelortraject tot mondhygiënist. Daarnaast heb ik de vierjarige hbo-opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek afgerond en heb ik natuurlijk ook mijn didactische bevoegdheid gehaald.

Voordat ik in 2007 docent werd bij Inholland heb ik als mondhygiënist in verschillende tandheelkundige praktijken gewerkt, zo ben ik onder andere werkzaam geweest in een praktijk voor parodontologie: hier worden patiënten met ernstige tandvleesaandoeningen behandeld. Naast mijn docentschap werk ik op dit moment parttime in een algemene tandartsenpraktijk in het centrum van Amsterdam. In deze praktijk kan ik het vak van mondhygiënist in de volle breedte uitvoeren.

Veel studenten willen na het afronden van de opleiding een eigen praktijk beginnen, dat kan wanneer je de opleiding Mondzorgkunde hebt afgerond. Daarnaast zijn het studenten die graag een beroep in de zorg ambiëren.

Er zijn veel contacturen tijdens de opleiding, omdat de opleiding Mondzorgkunde veel practica kent. Naast het volgen van de praktijkuren hebben studenten ook veel theoretisch onderwijs. Studenten ervaren het als een echte fulltime-opleiding. Doordat studenten veel uren op de opleiding zijn, kun je spreken van een intensief contact tussen student en docent. We hebben een jong en dynamisch team dat er voor de volle 100% voor gaat!

Studenten Mondzorgkunde hebben een goed vooruitzicht. Er is nog steeds heel veel behoefte aan mondhygiënisten en zijn er volop vacatures. Afgestudeerde mondhygiënisten kunnen overal terechtkomen, je kunt hierbij denken aan algemene tandheelkundige praktijken of ziekenhuizen. Ook zijn er mogelijkheden om mee te werken aan onderzoek, maar een baan in het onderwijs kan natuurlijk ook!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228