Mondzorgkunde voltijd

Toelatingseisen Mondzorgkunde

Je kunt een hbo-opleiding volgen als je een diploma havo, vwo of mbo-4 (of gelijkwaardig) hebt.

Let op! Elk jaar melden zich veel studenten aan voor de opleiding Mondzorgkunde. De opleiding kent daarom een numerus fixus. Dat betekent dat er per jaar een beperkt aantal studenten geplaatst kunnen worden.  Je kunt je inschrijven als je in het bezit bent van:

Havo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek

Diploma zonder profiel

Vwo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek 

Diploma zonder profiel

Mbo en andere

Mbo-4 diploma

Hbo- of wo-propedeuse
Mits je geen deficiëntie hebt

Hbo- of wo-bachelor
Mits je geen deficiëntie hebt

Diploma gelijkwaardig aan bovengenoemde diploma's.

Mbo 3 of lager

Online Open Dag 31 oktober

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Inschrijven

Hoe schrijf je je in?

Procedure selectie & plaatsing

Elk jaar melden zich veel studenten aan voor de opleiding Mondzorgkunde. De opleiding kent daarom een numerus fixus. Dat betekent dat er per jaar een beperkt aantal studenten geplaatst kunnen worden.

Belangrijke data

Ben jij geschikt?

Voor studiejaar 2021-2022 zijn er 105 opleidingsplaatsen beschikbaar. Je kunt je dus aanmelden voor de opleiding, maar je bent dan nog niet zeker van plaatsing. Om te bepalen of je geplaatst kunt worden, moet je eerst meedoen met de selectieprocedure. Wij selecteren zelf uit alle aanmelders de kandidaten die wij geschikt achten voor onze opleiding.

Vanwege de afschaffing van de loting via DUO is de procedure voor studiejaar 2021-2022 geheel gewijzigd. De opleiding selecteert nu alle 105 kandidaten middels een vastgestelde selectieprocedure en volgens vastgestelde selectiecriteria.

Nog vragen?
Bij Aanmeldingsprocedure plaatsing staat alle informatie die van belang is. Mocht het antwoord op jouw vraag er niet bij staan, dan kun je contact opnemen met de opleiding via het e-mailadres: decentraleselectie.mondzorgkunde.gsw@inholland.nl.

Goed om te weten: binnenkort maken we meer bekend over de toelatingsprocedure.

Algemeen (5).jpg

Hulp nodig bij je studiekeuze?

  • Weet je nog niet wat en waar je wilt studeren? Doe dan de online Studiekeuzetest, of volg een Studiekeuzeworkshop met andere studiekiezers.
  • Heb je al een beetje een idee welke opleiding je wilt volgen, en wil je nog een paar laatste punten checken? Stel dan je vraag aan een student of aan het Studie-informatiepunt. Ook kun je voor je studiekeuzevragen terecht bij één van onze vijf Studiekeuze Adviescentra.
  • Wil je kennismaken met de opleiding en de sfeer proeven? Bezoek dan een Open Dag.
  • Wil je weten of deze opleiding echt bij je past? Kom dan een dag Proefstuderen. Zo ervaar je hoe het is wanneer je voor deze studie kiest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!