Mondzorgkunde voltijd

Toelatingseisen Mondzorgkunde

Je kunt een hbo-opleiding volgen als je een diploma havo, vwo of mbo-4 (of gelijkwaardig) hebt.

Let op! Elk jaar melden zich veel studenten aan voor de opleiding Mondzorgkunde. De opleiding kent daarom een numerus fixus. Dat betekent dat er per jaar een beperkt aantal studenten geplaatst kunnen worden.  Je kunt je inschrijven als je in het bezit bent van:

Havo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek

Diploma zonder profiel

Vwo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek 

Diploma zonder profiel

Mbo en andere

Mbo-4 diploma

Hbo- of wo-propedeuse
Mits je geen deficiëntie hebt

Hbo- of wo-bachelor
Mits je geen deficiëntie hebt

Diploma gelijkwaardig aan bovengenoemde diploma's.

Mbo 3 of lager

Meer uitleg over toelating

Deficiëntie

Je hebt een vooropleiding zonder de vereiste inhoud (deficiëntie)

Dit is het geval als je een diploma havo of vwo zonder passend profiel of vakkenpakket hebt, of als je hbo-/wo-propedeuse of bachelor niet aansluit bij de opleiding. Dan werk je je achterstand weg en toon je dat aan door een deficiëntietoets met succes af te leggen voordat je studie begint.

Lees meer over deficiëntietoetsen >

Ander diploma

Je hebt een diploma mbo zonder niveauaanduiding, of een ander Nederlands diploma

In het algemeen kun je met de opleiding starten als je diploma vergelijkbaar is met een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Nadat je je hebt aangemeld, beoordeelt Inholland je diploma. Is de uitslag negatief en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je laten zien dat je toch geschikt bent om de opleiding te volgen via de 21+ Toets.

Lees meer over de 21+ toets >

 

Buitenlandse vooropleiding

Je hebt een buitenlandse vooropleiding

Als je een diploma in het buitenland hebt gehaald en wilt studeren bij Inholland, ben je ook van harte welkom. Daarvoor moet je diploma wel gelijkwaardig zijn aan een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Om de lessen te kunnen volgen, moet je daarnaast het Nederlands voldoende verstaan, spreken en schrijven. Alleen dan haal jij het maximale uit je studie bij Inholland. Daarom moeten studenten met een buitenlandse vooropleiding laten zien dat zij de Nederlandse taal beheersen op niveau B2 (Europese Referentiekader). Dit kan onder andere met een diploma NT2-programma II (onderdelen lezen, schrijven, spreken en luisteren). Je kunt een NT2-examen afleggen bij DUO.

Voorbereidingscursussen

Moet je een toelatings- of deficiëntietoets (21+toets) maken?

Volg dan een van onze korte voorbereidingscursussen. Hiermee kun je de slagingskans van de toelatings- of deficiëntietoets namelijk flink verhogen. Ook als je je wilt bijscholen of je kennis wilt opfrissen, dan kun je bij ons terecht.

Bekijk onze voorbereidingscursussen >

Procedure selectie & plaatsing

Elk jaar melden zich veel studenten aan voor de opleiding Mondzorgkunde. De opleiding kent daarom een numerus fixus. Dat betekent dat er per jaar een beperkt aantal studenten geplaatst kunnen worden.

Belangrijke data:

 • 15 januari 2019 - Uiterste inschrijf- en inleverdatum
  Deadline inleveren ingevulde CV format en sollicitatiebrief Mondzorgkunde, bij voorkeur een week eerder.
 • Zaterdag 2 februari 2019
  Decentrale selectiedag in Diemen.
 • 15 april 2019
  Bekendmaking rangnummer via Studielink.

Ben jij geschikt?
Voor studiejaar 2019-2020 zijn er 105 opleidingsplaatsen beschikbaar. Je kunt je dus wel aanmelden voor de opleiding, maar je bent dan nog niet zeker van plaatsing. Om te bepalen of je geplaatst kunt worden moet je eerst meedoen met de selectieprocedure. Wij selecteren zelf uit alle aanmelders de kandidaten die wij geschikt achten voor onze opleiding. 

 

Vanwege de afschaffing van de loting via DUO is de procedure voor studiejaar 2019-2020 geheel gewijzigd. De opleiding selecteert nu alle 105 kandidaten middels een vastgestelde selectieprocedure en volgens vastgestelde selectiecriteria.

Nog vragen?
Bij onderstaande items staat de informatie die van belang is. Mocht je vraag en antwoord er niet bij staan dan kan je contact opnemen met de opleiding via het e-mailadres: Decentraleselectie.mondzorgkunde.gsw@inholland.nl

Lees meer over de aanmeldingsprocedure

Open Avond 5 juni

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

 

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 • Weet je nog niet wat en waar je wilt studeren? Doe dan de online Studiekeuzetest, of volg een Studiekeuzeworkshop met andere studiekiezers.
 • Heb je al een beetje een idee welke opleiding je wilt volgen, en wil je nog een paar laatste punten checken? Stel dan je vraag aan een student of aan het Studie-informatiepunt. Ook kun je voor je studiekeuzevragen terecht bij één van onze vijf Studiekeuze Adviescentra.
 • Wil je kennismaken met de opleiding en de sfeer proeven? Bezoek dan een Open Dag.
 • Wil je weten of deze opleiding echt bij je past? Kom dan een dag Proefstuderen. Zo ervaar je hoe het is wanneer je voor deze studie kiest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!