Mondzorgkunde voltijd

Jij bezorgt iemand graag een glimlach en houdt van technische handelingen uitvoeren. Je polijst tanden en kiezen, verwijdert tandsteen en vult kleine gaatjes.

Jij ziet het belang in van een gezonde mond, ook bij anderen. De opleiding Mondzorgkunde leidt jou op tot mondhygiënist. In dit beroep geef je voorlichting over mondhygiëne, reinig en polijst je tanden en kiezen, verwijder je tandsteen en boor en vul je kleine gaatjes. Binnen deze afwisselende baan moet je goed kunnen samenwerken en diegene in jouw stoel kunnen motiveren. Niet iedereen komt tenslotte graag bij de mondhygiënist; het is belangrijk dat je over inlevingsvermogen beschikt, kunt overtuigen en mensen kunt motiveren. Jij bezorgt iemand graag een glimlach en houdt van technische handelingen uitvoeren. Bovendien heb je een sterk analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden.

Lees meer over de opleiding Mondzorgkunde

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Amsterdam
taal
Nederlands

Online Open Dag 31 oktober

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

mondzorgkunde.jpg

Wat je moet weten over Mondzorgkunde

  1. Deze opleiding volg je in Amsterdam.
  2. Alle praktijklessen vinden plaats in de moderne kliniek van het ACTA. 
  3. De boorvaardigheden oefen je op een simulator, de zogenaamde ‘Simodont’: uniek in Nederland.
  4. De opleiding biedt een zeer goed baanperspectief.
  5. Het is mogelijk om een periode stage te lopen in het buitenland. 
  6. Deze opleiding is heel specifiek: je wordt mondhygiënist. Jouw werkveld is wel heel breed. Van zorginstelling tot orthodontiepraktijk.  
Mondzorg - Alice Grasveld.jpg

Trots op

Healthy Teeth Challenge

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging won cultureel en medisch-antropoloog en mondhygiënist Alice Grasveld (36) de eerste prijs van drieduizend euro. Ze kreeg de prijs voor haar project Healthy Teeth Challenge om de mondhygiëne van kinderen in een sloppenwijk van Kaapstad te verbeteren.

Lees meer

Nieuws vanuit de opleiding Muziek

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!