Mondzorgkunde voltijd

Jij bezorgt iemand graag een glimlach en voert graag technische handelingen uit. Je polijst tanden en kiezen, verwijdert tandsteen en vult kleine gaatjes.

Jij ziet het belang in van een gezonde mond, ook bij anderen. De opleiding Mondzorgkunde leidt jou op tot mondhygiënist. Wat ga je dan straks allemaal doen? In dit beroep geef je voorlichting over mondhygiëne, reinig en polijst je tanden en kiezen, verwijder je tandsteen en boor en vul je kleine gaatjes. Een afwisselende baan waarbij samenwerken erg belangrijk is. En je moet degene die in jouw stoel zit kunnen motiveren, want niet iedereen heeft zin in een bezoek aan mondhygiënist. Jij hebt dus een flinke dosis inlevingsvermogen en kunt mensen overtuigen én motiveren. Jij bezorgt iemand graag een glimlach en houdt van het uitvoeren van technische handelingen. Ook ben je analytisch sterk en kun je goed communiceren.

Lees meer over de opleiding Mondzorgkunde

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Amsterdam
taal
Nederlands

Extra Open Avond 7 juni

Meld je aan!

Alle info op een rij

Download de flyer

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Wat je moet weten over Mondzorgkunde

  1. Deze opleiding volg je in Amsterdam.
  2. Alle praktijklessen volg je in de moderne kliniek van het ACTA. 
  3. Je oefent de boorvaardigheden op een simulator, de zogenaamde ‘Simodont’: uniek in Nederland.
  4. De opleiding geeft je een heel goede kans op een baan.
  5. Het is mogelijk om een periode stage te lopen in het buitenland. 
  6. Deze opleiding is heel gericht: je wordt mondhygiënist. Jouw werkveld is wél heel breed. Van zorginstelling tot orthodontiepraktijk.  

Trots op

Healthy Teeth Challenge

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging won cultureel en medisch-antropoloog en mondhygiënist Alice Grasveld (36) de eerste prijs van drieduizend euro. Ze kreeg de prijs voor haar project Healthy Teeth Challenge om de mondhygiëne van kinderen in een sloppenwijk van Kaapstad te verbeteren.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!