Muziek voltijd

| Haarlem |

Wat houdt de hbo-opleiding Muziek voltijd in?

Conservatorium Haarlem kent een rijke geschiedenis - van origine in Alkmaar - en is sinds 2010 in het moderne schoolgebouw van Hogeschool Inholland Haarlem gevestigd, met uitstekende faciliteiten. Conservatorium Haarlem was een van de eerste conservatoria in Nederland met een Popopleiding en is het enige conservatorium met een E-music-opleiding.
De opleiding Muziek aan het Conservatorium Haarlem onderscheidt zich van andere opleidingen door een sterke focus op het opleiden tot een pragmatische, ondernemende, allround beroepsmusicus. Als student ontwikkel je je tot een breed inzetbare, herkenbare en authentieke muzikant, beschikkend over een breed repertoire. Daarbij staat de combinatie van 'Art, Education en Business' centraal. Na je studie verdien je je geld in een gemengde beroepspraktijk (spelen, lesgeven, ondernemen, produceren).

Opleiding Muziek voltijd: iets voor jou?

Als musicus ben je allereerst een professioneel kunstenaar. Je beschikt over repertoire en kunt dat artistiek overbrengen. Daarnaast heb je de educatieve kwaliteiten om groepen mensen van een zeer uiteenlopend niveau, met verschillende ambities en mogelijkheden, te ondersteunen bij hun muzikale ontwikkeling. Om musicus te worden moet je ambitieus zijn en je eigen mogelijkheden en vakmanschap steeds verder willen ontwikkelen.

Ook ben je iemand die goed kan samenwerken. In de beroepspraktijk werk je voortdurend samen met klanten, opdrachtgevers, leerlingen en collega’s.
Om je eigen werk te creëren, moet je ondernemend zijn. Bovendien is eigenzinnigheid een nuttige eigenschap: je zult je moeten onderscheiden van anderen en met een creatief product jouw bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de muziek en van het muziekonderwijs. Muzikaliteit, ondernemerschap en creativiteit zijn de sleutelwoorden bij het Conservatorium Haarlem van Hogeschool Inholland.