Tourism Management voltijd

Kom dichter bij jezelf door verder te durven gaan, want Tourism Management draait om jou

Hbo Tourism Management

Resultaatgericht, inspirerend, avontuurlijk, nieuwsgierig en vernieuwend: herkenbaar?

Je hebt iets met reizen. Met nieuwe mensen, landen en culturen. Je wil de wereld mooier maken en zelf ontdekken wat deze jou te bieden heeft.

Als student Tourism Management zorg jij dat de wereld gezien wordt. Zo zet je een land op de kaart, zet je social media in om nieuwe doelgroepen te bereiken en laat je je creativiteit los op uitdagende vraagstukken.

Maar wordt het ondernemen? Management? Marketing? Je weet het nog niet.

Wat je wel weet is dat je de wereld in wil. Al het moois ontdekken – maar vooral jezelf. Ontdekken wat je nou écht leuk vindt door buiten je comfortzone te stappen.

Tijdens de studie ontdek en bedenk je, zie je kansen en duik je erop af. Je voelt en proeft al het moois wat de wereld je te bieden heeft – en andersom. Want jij weet: als je wil, kan je er komen.

Studieprogramma Tourism Management voltijd

De hbo-studie Tourism Management duurt 4 jaar, en volg je in de Randstad: Amsterdam/Diemen, Haarlem of Rotterdam.

Algemene studieopbouw

Algemene studieopbouw

Je begint je reis door je eerst breed te oriënteren. In jaar 1 en 2 ontdek je wat toerisme en recreatie allemaal te bieden hebben. De eerste 2 jaren verbeter je je persoonlijke skills: communiceren, organiseren,  creativiteit, innoveren en andere duurzame vaardigheden.

Daarbij behandelen we thema’s als duurzaamheid, organisatorische skills en de invloed van een steeds veranderende wereld op het toerisme. Alles komt bij elkaar wanneer je samenwerkt met andere studenten aan echte vraagstukken van (internationale) organisaties.

Vanaf jaar 3 doe je dit met studenten van andere opleidingen. Jullie vormen (multidisciplinaire) teams om complexere vraagstukken op te lossen:

 • Hoe trek je toerisme naar een stad?
 • Hoe richt je een VVV zo in dat deze de beste service biedt voor toeristen?
 • Hoe creëer je een aantrekkelijke en duurzame reisbeleving, samen met een touroperator?

Waar je in jaar 1 en 2 breed wordt opgeleid, bepaal je zelf of je vanaf jaar 3 een specifieke richting wil. Denk aan:

 • Cultuur Toerisme
 • Responsible Travel
 • Tourist Experiences
 • Business Travel
 • Dutch Tourism Development
 • Hospitality Management

Ook krijg je de kans om het avontuur op te zoeken tijdens stages en verdiepingsprogramma’s in het buitenland. Barcelona, Trondheim of ergens anders. Jij bepaalt!

Dit is het echte werk. Dit is waarom je voor Tourism Management kiest: om te ontdekken. Je mogelijkheden, je krachten en je interesses.

In jaar 4 ontwikkel je eventueel zelf een (internationale) studiereis op maat. Of wij helpen je er een samen te stellen.

 Aan het einde van je reis ben je een volwaardig tourism professional en iemand die klaar is om anderen te inspireren.  Bijvoorbeeld omdat je een divers, cultureel programma hebt opgezet. Of omdat je mee hebt geholpen aan de economische groei van de lokale bevolking.

Effectief studeren dankzij verschillende vormen van onderwijs

Tijdens de studie gebruiken we verschillende vormen om de theoretische kennis en praktijkgerichte aanpak samen te voegen:

 • Praktijkopdrachten: samen met andere studenten ontwerp je vernieuwende oplossingen voor vraagstukken die toegepast worden door echte bedrijven. Ook ga je op werkveldbezoeken en (inter)nationale excursies.
 • Hoor-, werk- en gastcolleges: want je leert het beste door de theorie en praktijk samen te gebruiken.
 • Cursussen en trainingen: ontwikkel je als persoon en professional sneller op specialistische gebieden. Van management tot marketing.
 • Groepswerk en individuele opdrachten: ontdekken, uitproberen en doen tijdens praktische opdrachten. Samen met andere studenten, of individueel.

Jaar 1 - onboarding

Jaar 1 - onboarding

De start van je reis waarin we aan een stevige basis bouwen. Je krijgt een goed beeld van de toerismebranche. Van groen reizen tot overtoerisme, van commercialisering tot kleinschalig toerisme.

 • Je kunt trends signaleren en weet hoe je daarop inspeelt.
 • Je leert hoe je ontwikkelingen in de toerismesector onderzoekt.
 • Je ontdekt hoe je toeristische producten ontwikkelt en in de markt zet.
 • Je doet mee aan studiereizen, excursies en bezoeken aan (internationale) bedrijven.
 • Je volgt colleges van ervaren gastdocenten uit het bedrijfsleven en de toerismesector.
 • Je ontwikkelt samen met medestudenten creatieve oplossingen voor vraagstukken van verschillende organisaties. Dit onder begeleiding van je leercoach.

Vakken

(Duurzaam) Toeristisch beleid
BestemmingsanalyseMarktonderzoekProductontwikkelingTrendsFinancieel managementBusiness gameTransportSuccesvol samenwerkenPromotieplanCross-cultural communicationPersoonlijke ontwikkeling

Jaar 2 - Verdiepen

Jaar 2 - verdiepen

Tourism Management is en blijft een managementopleiding. Je leert over productontwikkeling, marketingcommuncatie en hoe je in een organisatie werkt. Zeker in de toeristische sector.

In jaar 2 komen theorie en praktijk samen:

 • Je doet mee aan studiereizen, excursies en bezoeken aan (internationale) bedrijven.
 • Je wordt geprikkeld om alle kanten van het managen van een toeristische organisatie te ontdekken. In theorie, en praktijk.
 • Je ontdekt de rol van een manager in deze branche, leert nieuwe managementskills en komt erachter of het bij je past.
 • Je bedenkt en creëert een toeristisch(e) product of dienst waarbij je de hele reis doorloopt: van creatief concept tot tastbare uitwerking.
 • Je kiest de richting op die je in de laatste 2 jaar van de studie wil volgen. Volg je persoonlijke interesses, krachten en passie: welke kant wil jij op?
 • Je bedenkt samen met medestudenten oplossingen voor concrete uitdagingen uit de praktijk – maar dan een tikkeltje ingewikkelder dan in het eerste jaar.

Bepaal je eigen studieroute
In de loop van het tweede jaar bepaal je de richting voor de laatste 2 jaar van de studie. Je weet nu beter welke kant je op wil, dus kies vooral een pad wat past bij je ambities, interesses en skills.

Jaar 3 - Stage & specialisatie

Jaar 3 - Stage & specialisatie

Volg in alle vrijheid en flexibiliteit je gekozen route. Plan zelf verschillende tracks in. Dit is jouw weg naar succesvol afstuderen.

Bepaal je eigen richting dankzij onze ‘tracks’

 • Volg tracks in binnen- of buitenland. Je loopt 5 maanden stage bij een toeristische organisatie en brengt in de praktijk wat je in jaar 1 en 2 hebt geleerd.
 • Je leert, ontdekt, en bouwt een portfolio op voor de toekomst.

Keuzetracks vol uitdagende vraagstukken

 • Na je track volg je een keuzetrack. Ook dit weer in binnen- of buitenland. Dat is aan jou.
 • Tijdens de keuzetrack los je toeristische vraagstukken op tijdens praktijkopdrachten en toeristische specialisatieprogramma’s. Je komt samen met medestudenten tot oplossingen voor uiteenlopende projecten. Oplossingen waar bedrijven écht iets aan hebben.

Voorbeelden van vraagstukken:

 • Je ontwikkelt nieuwe, recreatieve producten voor de lokale VVV.
 • Je onderzoekt mogelijke oplossingen voor locaties waar overtoerisme een probleem is, of dreigt te worden.
 • Je maakt een bestemmingsanalyse en bedenkt een marketingstrategie die jouw bestemming in de spotlights zet.
 • Je onderzoekt waar in de toerismebranche kansen liggen voor de lokale bevolking. Je helpt hen kansen te pakken, zodat iedereen profiteert en de lokale gemeenschap floreert.
 • Je onderzoekt of, en hoe, duurzaam of maatschappelijk verantwoord nieuwe en bestaande producten zijn. Denk aan wandelroutes, escape rooms, events, reisprogramma’s, marketingcampagnes en socialmediaplannen.

Jaar 4 - Afstuderen

Jaar 4 - Afstuderen

In je laatste jaar specialiseer je je nog verder. Dit tijdens praktijkgerichte keuzetracks die je volgt voor een half jaar.

En ook hier: je bepaalt zelf wanneer je wat doet. Net als het bepalen van een project waar je op afstudeert. Ga je voor Nederland? Of toch voor een onbekende bestemming, ver van onze landsgrenzen?

We focussen steeds meer op praktijk, waardoor je de kans krijgt je theoretische kennis in te zetten en ervaring op te bouwen. Tijdens het afstuderen onderzoek je een toeristisch product, of ontwikkel je er een. Beide? Dat kan natuurlijk ook. Je hebt alle vrijheid om zelf te kiezen hoe je afstudeert. Dit hele proces leer je op professionele wijze vast te leggen, en presenteer je uiteindelijk samen met het door jou opgebouwde portfolio.

Na 4 jaar ben je op je bestemming. Je hebt hbo Tourism Managenemt succesvol afgerond en krijgt je Bachelor of Arts in handen. Nu? Nu ligt de wereld aan je voeten. Tijd om deze nóg meer te ontdekken. Want als je wil, is de wereld van jou.

Kom 6 april naar de Open Dag

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Zo zorgen wij dat je eindeloos geniet van de reis die je aflegt tijdens je studie

Je thuis laten voelen bij Inholland: daar doen we alles voor. We zorgen dat je precies weet hoe de studie in elkaar zit, en dat je elke gram potentie uit jezelf haalt. Je krijgt je eigen leercoaches, komt in een leercoachgroep en krijgt persoonlijke feedback tijdens groeps- en individuele gesprekken.

Moeite met specifieke onderdelen of leerproblemen? Onze studentendecaan helpt je verder, zodat je zonder gedoe weer vooruit kan.

Droom voor velen, realiteit voor jou: studeren in het buitenland

Durf te doen. Maak onvergetelijke herinneringen en ervaringen voor het leven tijdens je reizen en stages in het buitenland.

Het prachtige Argentinië, verre Australië, zonnige Mexico, swingende Brazilië of de eindeloze kansen in de Verenigde Staten? Het zijn de plekken waar jij zomaar kunt komen tijdens je studie.

Je krijgt tijdens je buitenlandse stage(s) uitgebreide begeleiding vanuit ons, en onze partnerinstellingen in de rest van de wereld.

Nieuws vanuit de opleiding Tourism Management

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Tourism Management voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228