Tourism Management voltijd

Maak je persoonlijke dromen waar door een carrière in toerisme

Na de studie Tourism Management ligt de wereld aan je voeten

Dorpen, steden, landen en volledige culturen: jij hebt het in je om de wereld mooier te maken. Binnen en buiten Nederland. De avonturen en herinneringen staan klaar voor je.

Pak jij die kans aan? De kans om jezelf te ontwikkelen, de wereld mooier te maken en te genieten van de avontuurlijke reizen? Schrijf je in voor de opleiding Tourism Management. Het is tijd om te kiezen. Om te kiezen waar je naartoe gaat. En het maakt niet uit waar dat is – wij helpen je tijdens je reis. Stap voor stap.

Waar begint jouw carrière?
Citymarketing, werken bij een touroperator of evenementenorganisatie, in het management of HR, je eigen onderneming, bij de gemeente: de opties zijn eindeloos.

Je wordt o.a. opgeleid tot:

 • Productmanager
 • (Online) marketingmanager
 • Marketingstrateeg
 • Ondernemer in de reisbranche
 • Inkoper in binnen- of buitenland
 • Citymarketing expert of beleidsmedewerker/adviseur bij een gemeente
 • Leidinggevende bij een touroperator, hotelketen, airline, touroperator, attractie of congreslocatie

Belangrijk - je wordt niet opgeleid tot:

 • Gids
 • Steward(ess)
 • Receptionist(e)
 • Food & beverage manager

Maak blijvend impact als bijvoorbeeld:

Productmanager
Pak de leiding over een bepaald onderdeel van de organisatie waar je komt te werken. Als productmanager sluit je contracten met hotels, luchtvaartmaatschappijen en lokale bureaus. En dat terwijl je erop los reist.

Marketingstrateeg
Je wordt het brein achter de marketing van toeristische organisaties, campagnes en gemeentes. Als marketingstrateeg komen je creatieve aanpak en strategisch denkwerk samen in een functie waar geen dag hetzelfde is.

Expert citymarketing
Je adviseert lokale overheden over alles rondom toerisme. Hoe voorkom je overtoerisme? Hoe verspreid je toeristen over de stad? Waar moet een gemeente aan denken wanneer ze een nieuwe attractie openen? Je werkt als beleidsmedewerker, bij een citymarketingbureau of als freelance adviseur.

Duurzame reisexpert
Je stelt reizen samen waardoor toeristen eindeloos kunnen genieten, zonder dat de wereld daar een prijs voor moet betalen. Je houdt rekening met het milieu en lokale bewoners. Je kiest voor kleinschalig en onvergetelijk, en niet voor massatoerisme en commercie.

(Online) marketingmanager
Als (online) marketingmanager zorg je dat je product of organisatie de aandacht krijgt die het verdient. Je denkt strategisch, maar wekt je plannen online en offline tot leven. Daarnaast stuur je een team aan, en laat je de breinen kraken om tot creatieve oplossingen te komen. Trends? Die ken je al. Daardoor weet je precies hoe je bestaande én nieuwe klanten keer op keer triggert.

Ondernemer
Begin je eigen bedrijf in het toerisme. Bedenk een innoverend product, bied maatwerkreizen aan, help organisaties als marketingbureau en meer. Werk alleen, of met je eigen team. In Nederland, of in het buitenland. Je hebt alle vrijheid om te werken aan een mooiere wereld.

Beleidsmedewerkers/-adviseur bij de gemeente
Als beleidsmedewerker of -adviseur bij de gemeente stippel je de route uit die zorgt dat je gemeente meer toerisme aantrekt én behoudt. Je geeft advies over recreatie en toerisme op strategisch en operationeel niveau. Ook werk je samen met andere lokale gemeentes, en de regionale en provinciale instanties.
Want een visie hebben is één, maar die in de praktijk brengen is een ander verhaal. Jij? Jij kan het allebei.

Leidinggevende bij een toeristische organisatie
Een touroperator, hotelketen, vliegmaatschappij, attractie of congreslocatie: als leidinggevende stuur jij je eigen team aan bij een van deze organisaties.

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Ontwikkel je verder en maak nog meer het verschil

Na de studie ben je klaar voor een volwaardige loopbaan waarmee je in de praktijk impact maakt. Op bewoners, bedrijven en bezoekers. Maar: wil je meer?

Met een hbo Tourism Management op zak kun je je doorontwikkelen door te kiezen voor een vervolgstudie. Denk aan:

 •  Culturele Antropologie
 • Vrijetijdswetenschappen
 • Reacreation and Tourism Studies
 • International and Tourism Studies
 • Leisure, Tourism and Environment
 • Bedrijfs- en Communicatiewetenschappen
 • European Master in Tourism Management

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228