Tourism Management voltijd

Praktische informatie Tourism Management

Start september 2023

September. (Week 36: maandag 4 september - vrijdag 8 september 2023)

Duur opleiding

Vier jaar

Titel

Bachelor of Arts (BA)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Collegegeld 2023-2024

€ 2.314 *

Collegegeld 2022-2023

€ 2.209 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in het studiejaar 2023-2024 de helft van het collegegeld. Voor een voltijdopleiding betaal je dan voor het eerste jaar € 1.157 * in plaats van € 2.314 *.
Lees meer over deze korting

Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Overige kosten

Boeken eerste jaar: ca. € 500 (bij alles nieuw) 
Kosten studiereis jaar 1: ca. €350

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg Tourism Management op Facebook

DiemenHaarlemRotterdam

Volg deze opleiding in...

Diemen

Wildenborch 6
1112 XB Diemen
Meer over deze locatie

Haarlem

Bijdorplaan 15
2015 CE Haarlem
Meer over deze locatie

Rotterdam

Posthumalaan 90
3072 AG Rotterdam
Meer over deze locatie

Open Dag 4 februari

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Elk studiejaar is verdeeld in vier perioden van tien weken. Per studieweek moet je rekenen op een gemiddelde studiebelasting van veertig uur, waarvan je twintig uur colleges volgt. De overige uren besteed je aan vergaderen met groepsleden voor je project, colleges en tentamens voorbereiden en opdrachten maken. Je haalt vijftien studiepunten per onderwijsperiode en dus zestig studiepunten per jaar.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). De eisen voor de opleiding Tourism Management zijn: minimaal 50 EC’s behaald. Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over Tourism Management  voltijd

  1. Je leert vooral door te doen en gaat vanaf het derde jaar in (multidisciplinaire) teams aan de slag met cases van echte opdrachtgevers. Precies zoals dat gaat in het bedrijfsleven.
  2. Je studeert in de Randstad, tussen de toeristische hotspots van Amsterdam, Haarlem of Rotterdam, op locaties met een informele sfeer én docenten die uit de praktijk komen.
  3. De voltijdopleiding heeft een internationaal karakter. Je kunt die – deels of geheel – in het Engels volgen. Stagelopen in het buitenland is bij ons eerder regel dan uitzondering.
  4. Je krijgt snel inzicht in de toeristische werkomgeving en het belang van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid binnen de sector.
  5. Je volgt je eigen studieroute en kiest zelf uit een breed aanbod van keuzetracks op onze locaties in Amsterdam/Diemen, Haarlem en Rotterdam of in het buitenland.

Bijzondere omstandigheden? 

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.diemen@inholland.nldecanaat.haarlem@inholland.nl of decanaat.rotterdam@inholland.nl.

Lees meer

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers toont aan hoe deze opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen.

3,6van 5
Studenttevredenheid Landelijk 3,7
78%
Doorstroom naar tweede jaar Landelijk 80%
65%
Werk op niveau 1,5 jaar na afstuderen

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!