Tourism Management voltijd

"Studenten die voor deze opleiding kiezen zijn geïnteresseerd in reizen, talen en interculturele communicatie."

Docent Madeleine Verhoeven

Ik ben Madeleine Verhoeven, docente bij het cluster Leisure en voornamelijk studenten van de voltijdopleidingen Tourism Management. Hier geef ik de vakken Spaans, interculturele communicatie en de individuele keuzeactiviteit Studeren zonder Stress, in jaar één en twee.

Welke rollen heb je binnen Inholland nog meer naast docent zijn?
Ik ben studieloopbaanbegeleider, stagebegeleider en soms tutor of scriptiebegeleider. Ook ben ik coördinator voor de contacten met de universiteiten in Spanje. Ik organiseer twee projectweken per jaar in Calpe waar meestal wordt samengewerkt met studenten van Spaanse universiteiten. Tevens ben ik dit jaar begonnen met de individuele keuzeactiviteit Studeren zonder Stress waar studenten massaal op afkomen.

Welke opleiding(en) heb je zelf gevolgd en bij welke andere bedrijven/scholen heb je gewerkt voordat je docente werd bij Inholland?
Ik heb Spaanse Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de Universiteit van Salamanca (Spanje) en een specialisatie Vertalen aan de Universiteit Utrecht. Momenteel ben ik bezig met de opleiding Massagetherapie in Utrecht. Voordat ik in 2002 bij Hogeschool Inholland kwam heb ik o.a. meegewerkt aan het Prisma-woordenboek Spaans-Nederlands en heb ik een roman uit het Argentijns vertaald, 'Blauwe onschuld' van Vizconde de Lascano Tegui dat is gepubliceerd bij uitgeverij IJzer. Ik heb bij een taleninstituut gewerkt en heb drie jaar lesgegeven bij de middelbare school de Rietlanden in Lelystad. Tevens heb ik mijn eigen vertaalbureau Mignon Vertalingen gehad.

Welk type student kiest voor deze opleiding en waarom?
Studenten die voor de opleiding Toerisme kiezen zijn geïnteresseerd in reizen, talen en interculturele communicatie. Verder zijn er nogal wat verschillen; de ene student richt zich meer op de hotelbranche en is wat servicegerichte, de andere student wil graag zelf iets opzetten of een nieuw product ontwikkelen.

Hoe is het persoonlijk contact tussen student en docent geregeld?
Studieloopbaanbegeleiding vormt een belangrijk onderdeel bij onze opleiding. Elke week krijgt de student les van zijn studieloopbaanbegeleider en elke periode vinden er coachgesprekken dan wel POP-gesprekken plaats (POP = persoonlijk ontwikkelingsplan). Daarnaast vinden er regelmatig informele gesprekken plaats op de gang of tussendoor op de kamer.

Bij welk soort bedrijven komen studenten van deze opleiding terecht?
De studenten komen terecht bij touroperators, reisbureaus en hotels.

Mijn tip voor aankomende studenten?
Veel studenten lopen nogal wat studievertraging op gedurende het eerste jaar. Mijn tip is: los zo snel mogelijk problemen met betrekking tot uitstelgedrag op.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228