Verpleegkunde voltijd

"Met humor en openheid probeer ik studenten open te laten staan om te leren."

Docent Marjolein Albers

Wie ben je?
Ik ben Marjolein Albers en ik werk al vanaf 2002 voor de verpleegkundeopleiding in veel verschillende rollen. Op dit moment houd ik me bezig met het ontwikkelen van het nieuwe onderwijs behorend bij het nieuwe beroepsprofiel, maar ook met de instroom van nieuwe studenten. Tevens ben ik voorzitter van de toetscommissie. Daarnaast geef ik lessen psychologie, communicatieve vaardigheden en projectbegeleiding.

Verder zit ik in het lectoraat multimorbiditeit waarbij het mijn taak is om Leer- en InnovatieNetwerken op te zetten. In Westwijk (Amstelveen) is een verpleeghuis dat op de tweede etage een leerafdeling heeft. Hier werken studenten samen met verpleegkundigen en verzorgenden aan het uitvoeren, maar ook verbeteren van zorg.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik heb klinische neuropsychologie gestudeerd aan de VU en heb daarna twee jaar in het bedrijfsleven gewerkt als kwalitatief onderzoeker.

Waarom onderwijs?
Projectbegeleiding en communicatieve vaardigheden vind ik de leukste lessen omdat ik er plezier in heb om van een samenstelling van mensen een leuke, veilige groep te maken. Met humor en openheid probeer ik studenten open te laten staan om te leren en het is leuk om te zien dat er regelmatig kwartjes vallen. Maar ook de innovatieve kant van onderwijs (hoe kunnen we het onderwijs en de praktijk zo inrichten dat mensen er zoveel mogelijk van kunnen leren) en de verschillende taken in het onderwijs, zorgen ervoor dat het onderwijs mij na dertien jaar nog steeds inspireert.

Hobby's?
Laat mij maar lekker met vriendinnen op een terrasje in de zon zitten en mensen kijken of op het strand lopen met mijn kinderen, dan ben ik al blij.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228