Verpleegkunde voltijd

Met jouw werk richt je je op de mens en zorg je ervoor dat diegene weer volledig voor zichzelf kan zorgen. Zo weet jij het verschil te maken.

Na je opleiding Verpleegkunde

Bachelor Verpleegkunde

Met je bachelordiploma Verpleegkunde op zak ben jij een verpleegkundige op het hoogste deskundigheidsniveau (niveau-6). Hierbij hoort de titel Bachelor of Nursing – een titel die staat voor jouw expertise en inzet. De wereld van de gezondheidszorg ligt aan je voeten: jij kunt straks overal terecht en de baankansen zijn zeer goed. Je verleent zelfstandig zorg aan kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen. Met jouw werk richt je je op de mens en zorg je ervoor dat diegene weer volledig voor zichzelf kan zorgen. Zo weet jij het verschil te maken. Als netwerker weet je welke professionals je daarbij binnen en buiten de zorg kunt inschakelen. Samen onderzoek je de best passende oplossingen en je maakt daarbij gebruik van de nieuwste zorgtechnologie.

Dit is straks jouw werkveld
Jouw werkveld is volop in beweging. Zorg wordt steeds vaker buiten de muren van instellingen gegeven. Dat heeft een groot effect op het werk van verpleegkundigen. Zo zal het aantal wijkverpleegkundigen de komende jaren flink toenemen.

Dankzij het brede karakter van de opleiding kun je onder meer aan de slag bij ziekenhuizen, thuiszorg, ambulances, consultatiebureaus, psychiatrische instellingen en instellingen voor jeugdzorg, verslavingszorg en thuiszorg.

Je wordt opgeleid tot:

 • verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis
 • ambulant (psychiatrisch) verpleegkundige
 • verpleegkundige in de ouderenzorg
 • verpleegkundige bij de GGD

Je wordt niet opgeleid tot:

 • arts
 • operatieassistent
 • verloskundige
 • zorgmedewerker

Wat houdt het beroep verpleegkundige in?

Als verpleegkundige verleen je zorg aan patiënten. Dit kan op allerlei manieren en zowel fysiek als mentaal. Je neemt bijvoorbeeld bloed af, verzorgt een wond of helpt een patiënt om zelfstandig te blijven wonen. De veelzijdigheid vraagt elke keer weer om een persoonlijke aanpak. Samen met patiënt en behandelaar bepaal jij wat de best passende zorg is voor elke situatie. Hierbij is jouw expertise onmisbaar. Maar ook zeker jouw empathie en communicatieve vaardigheden. Als verpleegkundige speel jij een sleutelrol in de gezondheidszorg.

Met deze opleiding kun je onder meer werken in onderstaande functies:

 • Verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis
  Je geeft verpleegkundige zorg aan mensen die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Zij hebben een operatie ondergaan of worden in het ziekenhuis behandeld. Je ondersteunt hen bijvoorbeeld bij de verzorging, je bewaakt de vitale functies en geeft medicatie. 
 • Ambulant (psychiatrisch) verpleegkundige
  Je werkt met mensen die erg kwetsbaar zijn. Ze zijn bijvoorbeeld psychotisch of depressief.
  Je praat met hen over hun problemen, stelt samen doelen op en ondersteunt hen bij het vinden van een nieuwe balans.
 • Verpleegkundige in de ouderenzorg
  Je verzorgt oudere mensen die ziek zijn en niet meer zelfstandig kunnen functioneren. Zij zijn bijvoorbeeld dement, hebben de neiging om te vallen of kunnen niet meer goed lopen. Je bent in dienst van een ziekenhuis, verpleeghuis of thuiszorgorganisatie en je werkt in een team van collega’s.
 • Verpleegkundige bij de GGD
  Je helpt bij de GGD om infectieziekten te bestrijden en je geeft voorlichting en vaccinaties. Doorgaans ben je gespecialiseerd in de algemene gezondheidszorg, jeugdgezondheidszorg, bedrijfsgezondheidszorg of ambulancedienst. Je kunt ook werkzaam zijn bij een asielzoekerscentrum.

Open Avond woensdag 13 december

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Doorstuderen na de opleiding Verpleegkunde

Een bachelor Verpleegkunde geeft je vele kansen in de zorgsector. Toch kan het zijn dat je je verder wilt specialiseren binnen je vakgebied. Wil je na je hbo Verpleegkunde doorstuderen? Dan zijn er zowel bij Inholland als bij andere onderwijsinstellingen verschillende (master)opleidingen die jij kunt volgen – in binnen- én buitenland.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende vervolgstudies:

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228