Verpleegkunde voltijd

Met jouw werk richt je je op de mens en zorg je ervoor dat diegene weer volledig voor zichzelf kan zorgen. Zo weet jij het verschil te maken.

Na je opleiding Verpleegkunde

Met je diploma op zak ben jij een verpleegkundige op het hoogste deskundigheidsniveau (niveau-6). De wereld van de gezondheidszorg ligt aan je voeten: jij kunt straks overal terecht. Je verleent zelfstandig zorg aan kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen. Met jouw werk richt je je op de mens en zorg je ervoor dat diegene weer volledig voor zichzelf kan zorgen. Zo weet jij het verschil te maken. Als netwerker weet je welke professionals je daarbij binnen en buiten de zorg kunt inschakelen. Samen onderzoek je de best passende oplossingen en je maakt daarbij gebruik van de nieuwste zorgtechnologie.

Dit is straks jouw werkveld
Jouw werkveld is volop in beweging. Zorg wordt steeds vaker buiten de muren van instellingen gegeven. Dat heeft een groot effect op het werk van verpleegkundigen. Zo zal het aantal wijkverpleegkundigen de komende jaren flink toenemen.

Dankzij het brede karakter van de opleiding kun je onder meer aan de slag bij ziekenhuizen, thuiszorg, ambulances, consultatiebureaus, psychiatrische instellingen en instellingen voor jeugdzorg, verslavingszorg en thuiszorg.

Je wordt opgeleid tot:

 • verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis
 • ambulant (psychiatrisch) verpleegkundige
 • verpleegkundige in de ouderenzorg
 • verpleegkundige bij de GGD

Je wordt niet opgeleid tot:

 • arts
 • operatieassistent
 • verloskundige
 • zorgmedewerker

Wat houdt jouw baan straks in?

Verpleegkundigen zijn soms generalist: ze weten van alle aspecten in de zorg wel iets af. Zoals in de thuiszorg, waar je een antwoord moet hebben op alle problemen die zich achter de voordeur kunnen afspelen: van huiselijk geweld en verwaarlozing tot eenzaamheid en verslaving. Ga je aan de slag in een ziekenhuis? Dan ben je veel meer specialist, bijvoorbeeld als wond-, long- of oncologieverpleegkundige.

Met deze opleiding kun je onder meer werken in onderstaande functies:

 • Verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis
  Je geeft verpleegkundige zorg aan mensen die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Zij hebben een operatie ondergaan of worden in het ziekenhuis behandeld. Je ondersteunt hen bijvoorbeeld bij de verzorging, je bewaakt de vitale functies en geeft medicatie. 
 • Ambulant (psychiatrisch) verpleegkundige
  Je werkt met mensen die erg kwetsbaar zijn. Ze zijn bijvoorbeeld psychotisch of depressief.
  Je praat met hen over hun problemen, stelt samen doelen op en ondersteunt hen bij het vinden van een nieuwe balans.
 • Verpleegkundige in de ouderenzorg
  Je verzorgt oudere mensen die ziek zijn en niet meer zelfstandig kunnen functioneren. Zij zijn bijvoorbeeld dement, hebben de neiging om te vallen of kunnen niet meer goed lopen. Je bent in dienst van een ziekenhuis, verpleeghuis of thuiszorgorganisatie en je werkt in een team van collega’s.
 • Verpleegkundige bij de GGD
  Je helpt bij de GGD om infectieziekten te bestrijden en je geeft voorlichting en vaccinaties. Doorgaans ben je gespecialiseerd in de algemene gezondheidszorg, jeugdgezondheidszorg, bedrijfsgezondheidszorg of ambulancedienst. Je kunt ook werkzaam zijn bij een asielzoekerscentrum.

Extra Open Avond 7 juni

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

De zorg verandert continu. Daarom is het belangrijk om als verpleegkundige mee te bewegen en een leven lang te blijven leren. Met jouw diploma kun je ook direct al doorstuderen. Denk hierbij aan diverse (master)opleidingen bij verschillende hogescholen en universiteiten, in binnen- én buitenland. 

 

De volgende vervolgstudies behoren tot je mogelijkheden:

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!