Verpleegkunde voltijd

Toelatingseisen Verpleegkunde

Je kunt een hbo-opleiding volgen als je een diploma havo, vwo of mbo-4 (of gelijkwaardig) hebt. Na je inschrijving bij Studielink doe je de Studiekeuzecheck, zodat je nog zekerder weet dat je de goede opleiding hebt gekozen.

Je kunt je inschrijven als je in het bezit bent van:

Havo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij 

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek

Diploma zonder profiel

Vwo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij 

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek

Diploma zonder profiel

Mbo en andere

Mbo-4 diploma

Hbo- of wo-propedeuse

Hbo- of wo-bachelor

Diploma gelijkwaardig aan bovengenoemde diploma's. 

Mbo 3 of lager

Meer uitleg over toelating

Ander diploma

Je hebt een diploma mbo zonder niveauaanduiding, of een ander Nederlands diploma

In het algemeen kun je met de opleiding starten als je diploma vergelijkbaar is met een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Nadat je je hebt aangemeld, beoordeelt Inholland je diploma. Is de uitslag negatief en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je laten zien dat je toch geschikt bent om de opleiding te volgen via de Toelatingstoets.

Lees meer over de Toelatingstoets >

Buitenlandse vooropleiding

Je hebt een buitenlandse vooropleiding

Als je een diploma in het buitenland hebt gehaald en wilt studeren bij Inholland, ben je ook van harte welkom. Daarvoor moet je diploma wel gelijkwaardig zijn aan een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Om de lessen te kunnen volgen, moet je daarnaast het Nederlands voldoende verstaan, spreken en schrijven. Alleen dan haal jij het maximale uit je studie bij Inholland. Daarom moeten studenten met een buitenlandse vooropleiding laten zien dat zij de Nederlandse taal beheersen op niveau B2 (Europese Referentiekader). Dit kan onder andere met een diploma NT2-programma II (onderdelen lezen, schrijven, spreken en luisteren). Je kunt een NT2-examen afleggen bij DUO.

Wanneer je een Nederlandstalige opleiding gaat volgen aan Hogeschool Inholland moet je kunnen aantonen dat alle vier de onderdelen van het Staatsexamen NT2 op uiterlijk 1 september 2024 zijn behaald. Het Staatsexamen Nt2 wordt op het laatst in juli aangeboden.

Voorbereidingscursussen

Moet je een toelatings- of deficiëntietoets maken?

Volg dan een van onze korte voorbereidingscursussen. Hiermee kun je de slagingskans van de toelatings- of deficiëntietoets namelijk flink verhogen. Ook als je je wilt bijscholen of je kennis wilt opfrissen, dan kun je bij ons terecht.

Bekijk onze voorbereidingscursussen >

Je hebt de opleiding Verpleegkunde op mbo-niveau afgerond?

Heb je al een afgeronde opleiding Verpleegkunde op mbo-niveau en wil je doorstuderen? Dan ben je bij ons van harte welkom. Je hebt dan drie mogelijkheden:

  • Je schrijft je in voor de voltijdopleiding en volgt het reguliere vierjarige programma.
  • Je schrijft je in voor de duale opleiding. Het eerste jaar volg je samen met de voltijdopleiding. Vanwege je vooropleiding kun je bij start van de opleiding vrijstellingen aanvragen bij de examencommissie. Deze vrijstellingen zorgen niet voor verkorting van je opleiding. Om deel te nemen aan de duale opleiding heb je vanaf het tweede jaar een arbeidscontract nodig voor minimaal 24 uur per week, exclusief schooldagen. 
  • Je schrijft je in voor de deeltijdopleiding. Bij start van de deeltijdopleiding bespreken we op basis van je diploma's voor welke vrijstellingen je in aanmerking komt. Na inschrijving worden de vrijstellingen aangevraagd en vastgesteld door de examencommissie. Deze vrijstellingen zorgen voor een verkorting van je opleidingsduur. Om deel te nemen aan het deeltijdprogramma zien we graag dat je een contract hebt voor minimaal 24 uur per week, exclusief schooldagen.

Vrijstellingen?

Heb je een verpleegkundige BIG-registratie (verpleegkundigen niveau-4 of verpleegkundigen met een in-service-opleiding), dan kun je de opleiding sneller doorlopen. Waarschijnlijk kom je in aanmerking voor vrijstellingen vanwege je diploma, daarmee kun je door deel te nemen aan de deeltijdopleiding de opleidingsduur verkorten. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met verpleegkundedeeltijd@inholland.nl.

Kom 6 april naar de Open Dag

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hulp nodig bij je studiekeuze?

  • Weet je nog niet wat en waar je wil studeren? Doe dan de online Studiekeuzetest, of volg een Studiekeuzeworkshop met andere studiekiezers.
  • Heb je al een beetje een idee welke opleiding je wil volgen, en wil je nog een paar laatste punten checken? Stel dan je vraag aan een student of neem contact op met een van onze vijf Studiekeuze Adviescentra.
  • Wil je kennismaken met de opleiding en de sfeer proeven? Bezoek dan een (online) Open Dag.
  • Wil je weten of deze opleiding echt bij je past? Kom dan een dag Proefstuderen. Zo ervaar je hoe het is wanneer je voor deze studie kiest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228