Social Work = samen het beste uit mensen halen

Wil jij je inzetten voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen? Ben jij sterk genoeg om mensen te ondersteunen die buiten de boot dreigen te vallen? Dan is de opleiding Social Work bij Inholland Haarlem echt iets voor jou. Je ontwikkelt je bij Social Work als breed opgeleide, praktijkgerichte en kritische professional met een onderzoekende blik. Tijdens je opleiding werk je met docenten, onderzoekers en studenten samen aan sociale vraagstukken in het werkveld.

Maak een ander sterker, word sociaal werker

Social Work staat nooit stil. Jij helpt het beroep verder te ontwikkelen. Werk bijvoorbeeld mee in de jeugd- of ouderenzorg, wees proactief in buurten of in een ggz-instelling. Met jouw activiteiten draag je bij aan een betere kwaliteit van samenleven, voor individuen en groepen. Soms maak je al met kleine, concrete stappen het verschil. Je kijkt hierbij verder dan een beperking of probleem.

"Het is de sfeer hier, en dat de docenten je bij naam kennen. Zelfs al na het proefstuderen! Ze zijn echt in je geïnteresseerd en altijd bereid je te helpen, of je nou les van ze hebt of niet." - Jeruscha

"Ik was op zoek naar meer verdieping in Sociaal Werk en dat heb ik hier gevonden. Door de projecten, het stagelopen direct al in het eerste jaar en het behandelen van uiteenlopende sociale vraagstukken." - Job

Open Avond 6 november

Meld je aan!

Online Proefstuderen

Meld je aan

Meer weten?

Download de brochure

Top 4 Social Work in Haarlem volgens onze studenten 

1. Praktijkgericht

Vanaf het eerste jaar loop je al stage. Wat je op school hebt geleerd, oefen je in de praktijk. Daarnaast werk je een dag per week in de Leerwerkplaats aan projecten en krijg je gastcolleges en workshops vanuit het werkveld. In het tweede jaar breiden we de stage uit naar 1 dag per week. Zo kom je in contact met verschillende doelgroepen en je leert sociale vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te benaderen. In het derde en vierde jaar loop je in totaal een jaar stage op een plek dat past bij jouw gekozen uitstroomprofiel.

2. Verdieping in sociaal werk en hoger onderwijs

De vernieuwde opleiding Social Work sluit meer aan bij de snelle ontwikkeling van het werkveld. Het werkveld heeft behoefte aan kritische hbo-professionals met een goed vermogen tot reflectie en een onderzoekende instelling. Je leert bij deze opleiding verder te kijken dan je eigen vakgebied. Hierbij leer je in mogelijkheden te denken en kansen te zien door andere professionals in te schakelen binnen multidisciplinaire teams. Hierbij benut je ook de nieuwste digitale middelen, zoals online hulpverlening. 

3. Begeleiding door de docenten

Persoonlijke begeleiding en benadering door de docenten staat voorop. We erkennen je meteen als aankomend sociaal werker. Je krijgt een mentor/leercoach met wie je contact hebt over je studievoortgang. Daarnaast vorm je een leerkring met enkele studiegenoten en een begeleider. Zo'n groepje wisselt van samenstelling rond leervaardigheden en je afstuderen. 

4. Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor reflectie. Je leert in de spiegel te kijken. Hoe ga je om met feedback, durf je naar jezelf te kijken? Wat pik je daaruit op om je verder te ontwikkelen? Je leert te handelen als een kritische professional met een onderzoekende houding. Dit maakt jou als aankomend professional des te sterker in jouw werk. In jaar 3 en 4 kies je voor het profiel Jeugd, Complexe en langdurige zorg of Welzijn & samenleving. Je gaat je hierin specialiseren en pakt steeds zelfstandiger complexere vraagstukken op.

Kenmerkend voor Inholland Haarlem

Persoonlijk, betrokken en sfeervol. Ondernemend en inventief. Groot(s) en tegelijkertijd kleinschalig. Dat is waar Hogeschool Inholland Haarlem voor staat.

Geweldig gebouw

Op onze kleinschalige campus zorgen we ervoor dat je zo prettig en efficiënt mogelijk kunt studeren. Door het hele gebouw zijn werkplekken en zitjes te vinden, om alleen of in een groepje (digitaal) te werken. Onze bibliotheek is geheel gedigitaliseerd en te raadplegen via het Inholland-portal. Zoek je even rust, ga dan naar de stille studieruimte.