Lerarenopleidingen die onderwijs en opvoeding verder helpen

Ontdek of Onderwijs & Opvoeding bij je past

Ga direct naar:
Lerarenopleidingen | Opvoedkundige opleidingen | Educatieve opleidingen


Ontdek onze opleidingen

Doe de Studiekeuzetest

Het verschil maken in het leven van kinderen en ze positief beïnvloeden. Als jou dat als muziek in de oren klinkt, dan voel jij je zeker thuis bij een educatieve opleiding, een opvoedkundige opleiding of een lerarenopleiding van Hogeschool Inholland.

Jij wilt graag kinderen lesgeven, de ontwikkeling van jongeren stimuleren of ouders begeleiden bij de opvoeding. En het mooie van alles is dat je hiermee ook een steentje bijdraagt aan de maatschappij. Bij Hogeschool Inholland kun je ook opgeleid worden tot pedagogisch educatief professional. In het onderwijs wordt de basis voor groei gelegd en daar draag jij aan bij!

Wil jij ook bezig zijn in een omgeving waarin het elke dag anders is? En opgeleid worden tot leraar, educatief medewerker, pedagoog, of pedagogisch educatief professional? Bekijk dan welke educatieve-, opvoedkundige of lerarenopleiding bij jouw interesses past.

Na deze lerarenopleiding sta jij straks voor de klas

Als je ergens goed in bent, dan is het leuk en fijn om die kennis over te dragen aan iemand anders. Want wat is er nu eigenlijk fijner dan dat je de hele dag bezig bent met je passie? Met onze lerarenopleiding, Leraar Basisonderwijs (Pabo), kun jij lesgeven en anderen iets nieuws leren. Als educatief medewerker leer je kinderen waar ze hun hele leven lang iets aan hebben. Het is dankbaar en mooi werk. Als leraar heb je nooit een saaie dag, want elke dag is anders. Je vraagt jezelf misschien wel af: ‘hoe word ik leraar?'. Dat begint bij het kiezen van de juiste lerarenopleiding op het hbo. Daarna zijn er verschillende onderwijsbanen die voor jou in het verschiet liggen.

Ben jij grappig, enthousiast, geduldig, creatief en kun je goed luisteren? Wil je lesgeven aan kinderen en durf je voor de klas te staan? Oftewel: heb jij het in je?

Ontdek onze verschillende lerarenopleidingen

Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Of doe onze Studiekeuzetest


"Je bent iemand die de lesstof overbrengt, maar ook een voorbeeld voor de kinderen. Het is soms hard werken, maar met leuk resultaat: je ziet ze groeien."

Sid Goedhard, student Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Draag met onze opvoedkundige opleidingen bij aan de ontwikkeling van een kind

Opvoedkundige opleidingen voor ontwikkeling van een kind

Er zijn verschillende opleidingen binnen onderwijs en opvoeding waarin je werkt aan de ontwikkeling van een kind. Bij de studie Pedagogiek leer je bijvoorbeeld hoe je op een positieve manier kinderen of jongeren kunt begeleiden en motiveren om hun gedrag te veranderen. Daarbij kijk je ook naar de ouders, verzorgers, leerkrachten, en hoe je hen hulp biedt bij opvoeding.

Wil je graag een sociaal beroep waarin je werkt met kinderen en ouders gaat begeleiden bij de opvoeding? Kijk dan eens bij Social Work, en het profiel Jeugd. Ook hier leer je over opvoeding en wat een kind of jongere nodig heeft om gezond en veilig op te groeien. Als jeugd- en gezinsprofessional doe je dit altijd samen met het kind, de ouders, de school, het netwerk en andere professionals.

Misschien werk jij al in de kinderopvang of het basisonderwijs en wil je jezelf verdiepen, of doorgroeien in je functie? Bij Inholland kun je ook een Assiocate degree Pedagogisch Educatief Professional in deeltijd volgen. Een tweejarige opleiding waarbij je jezelf verder ontwikkelt, bijvoorbeeld door je meer te focussen op de ontwikkeling van kinderen, in de school of de kinderopvang.

Klaar voor jouw volgende stap? Ontdek onze opvoedkundige opleidingen!

Educatieve opleidingen voor kwalitatief, innovatief onderwijs

De maatschappij verandert snel, en educatie is nog nooit zo belangrijk geweest. Onderwijs moet goed en kwalitatief zijn. Het legt namelijk de basis voor je verdere leven. Wil jij graag een bijdrage leveren aan onze maatschappij? Aan onze toekomst? Er zijn verschillende onderwijsbanen waar jij aan de slag kunt. Als educatief medewerker help jij bijvoorbeeld mee aan de toekomst van kinderen, maar ook van ouders en verzorgers. Is leraar worden jouw droom? Dan help je kinderen ontwikkelen met boeiende verhalen en de wondere wereld van cijfers en letters. Maar er zijn ook andere educatieve opleidingen. Zo kun je bijvoorbeeld ook hulp bieden bij opvoeding als je de educatieve opleiding Pedagogiek hebt afgerond.

Werken in het onderwijs geeft een voldaan en goed gevoel. Je staat aan de basis van iemands ontwikkeling en als educatief medewerker heb je veel vrijheid. In alle mogelijke onderwijsbanen kun jij straks jouw creativiteit kwijt. Of je nu de Pabo of Pedagogiek studeert, elke dag sta jij weer voor nieuwe verrassingen.

Vind jij ook dat de nieuwe generatie het beste onderwijs verdient? En wil jij jouw steentje bijdragen aan innovatief onderwijs?

Bekijk dan onze educatieve opleidingen

Bekijk alle educatieve opleidingen

Jouw baanperspectief

Denk onder meer aan deze beroepen:

Leraar basisonderwijs

Leraar speciaal onderwijs

Pedagogisch werker gezinsbegeleiding

Sociaal werker

Pedagogisch coach

Jouw werkveld in onderwijs en opvoeding

Met Onderwijs & Opvoeding kun je verschillende kanten op. Hieronder lees je voorbeelden van werkvelden waarin jij straks aan de slag kunt gaan.

Basisschool

Droom jij er altijd al van om op een basisschool te werken? Nadat jij de Pabo hebt afgerond en het diploma op zak hebt, mag je lesgeven aan alle groepen in het (speciaal) basisonderwijs of de onderbouw van het praktijkonderwijs. Jij gaat er straks voor zorgen dat het talent in kinderen ontwikkeld wordt. Als leraar speel jij een belangrijke rol in het leven van de kinderen. In jouw werk als leraar op de basisschool ben je creatief bezig door dingen te bedenken waardoor jouw lessen leuker, interessanter en doeltreffender worden. Als leraar moet je vaak hard werken, maar je krijgt er ook veel energie voor terug. Plus, je leert zelf ook nog elke dag dingen bij! Geen dag is hetzelfde op een basisschool.

Jeugdhulp

Heb je de opleiding Pedagogiek of Social Work afgerond? Dan zijn er verschillende onderwijsbanen die je kunt gaan doen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een baan in de jeugdhulp? Pedagogen dragen bij aan de ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen, gezinnen en medeopvoeders. Op deze manier bied je dus met jouw opvoedkundig werk hulp bij opvoeding. Pedagogen hebben een belangrijke taak en rol in de Jeugdhulp. Je bekijkt de hele context waarin het kind of de jongere opgroeit. Daarbij betrek je ook het sociale netwerk. Bij wat voor een onderwijsbanen kun je dan straks als educatief medewerker aan de slag? Denk aan praktijkondersteuner van de huisarts, bij jeugd-GGZ, of je wordt professional in een wijkteam bij Veilig Thuis, een Centrum voor Jeugd en Gezin. Wil je liever een eigen praktijk? Ga dan als zelfstandige aan de slag.

Jeugdzorg valt ook onder jeugdhulp. Als je werkt in de jeugdzorg, dan draag je bij aan het veilig opgroeien van kinderen en jongeren. Nadat je klaar bent met de opvoedkundige opleiding Social Work, met het profiel Jeugd, dan is het mogelijk om aan de slag te gaan als vertrouwenspersoon. Je helpt dan kinderen en jongeren in hun eigen omgeving, bij hen thuis. Dat voelt vertrouwd. Of je begeleidt hen in een instelling. Je gaat dan in gesprek met het kind, of met het hele gezin.

Met jouw opvoedkundige achtergrond bied jij straks hulp bij de opvoeding. Je ondersteunt kinderen en jongeren om een gezond, sociaal en veilig leven te leiden. Het werk zal niet altijd even makkelijk zijn, maar je krijgt er wel een voldaan gevoel van. Je helpt anderen met hun ontwikkeling en daarmee draag je bij aan een betere samenleving. 

Kinderopvang

Wist je dat je na het afronden van de opvoedkundige opleiding Pedagogiek verschillende beroepen mag uitoefenen? Ga bijvoorbeeld aan de slag als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang (BSO) of peuterspeelzaal. Soms heb je dan te maken met kinderen met problemen, zoals een ontwikkelings- of taalachterstand. Naast dat je daar voor de kinderen zorgt, kijk je dus ook naar hun ontwikkelingsmogelijkheden. Als teamleider zorg je er dan niet alleen voor de ontwikkeling van de kinderen, maar ook voor de mensen uit je team. En als pedagoog bepaal je de activiteiten die je met de kinderen op een dag gaat doen. Deze activiteiten leveren ook een bijdrage aan hun opvoeding. Je zorgt voor een veilige, vertrouwde en vooral ook gezellige omgeving.

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228