Delft,
21
juli
2023
|
10:28
Europe/Amsterdam

Waar groen en techniek samenkomen

Onderwijscollega's uit de hele wereld bezoeken de campus in Delft

Inholland_Delft_Campus

Van 26 tot 29 september vindt de 33e editie van de grootste internationale onderwijsconferentie voor het hoger onderwijs in Europa plaats. Dit keer in Rotterdam, waarbij Hogeschool Inholland een van de gastinstellingen is. Op de jaarlijkse EAIE-conferentie komen onderwijsprofessionals om te leren, trends te ontdekken en elkaar te ontmoeten. 

Tijdens de EAIE-conferentie zullen er verschillende workshops, sessies en lezingen plaatsvinden. Daarnaast kunnen de bezoekers op 26 september ook meedoen aan de Campus Experience in Delft en Rotterdam. De dag start gezamenlijk in Rotterdam, waar de gasten kennismaken met de visie van Inholland op internationalisering. Na het ochtendprogramma splitst de groep; het ene deel vertrekt naar het Living Lab op Zuidplein en het andere deel stapt in de bus naar de campus in Delft. Tijdens deze Delftse experience maken de deelnemers uit onder andere Frankrijk, Tsjechië, Spanje, Zweden en Mexico kennis met ons onderwijs, onze labs en met de bijzondere projecten die daar plaatsvinden. 

Flappy Project
Een voorbeeld daarvan is het Flappy Project van Mauro Gallo (lector Biomimicry). Met de groeiende wereldbevolking en de toenemende vraag naar voedsel is het essentieel dat de productie in de land- en tuinbouw omhooggaat. Plagen en ziekten vormen echter een aanzienlijke bedreiging voor de gewasopbrengsten, waarbij ze tot wel 10 procent kunnen verminderen. Bovendien worden telers steeds meer beperkt in het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Dit vraagt om een alternatieve, duurzame aanpak.

Door middel van fladderende drones kunnen deze ziekten en plagen worden gemonitord en eerder worden bestreden. De drones moeten klein genoeg zijn om tussen de planten te kunnen vliegen en voldoende lang in de lucht kunnen blijven. Daarnaast is het van belang om de energie-efficiëntie te optimaliseren om een effectieve en duurzame oplossing te realiseren. Hiermee kunnen kwekers worden geholpen om duurzaam te verbouwen.  Als het aan Mauro ligt, groeien er in de toekomst meerdere gewassen in een kas: “Waarbij de ‘Flappy’-drones zorgen voor monitoring, het voorkomen van problemen en zelfs dat tuinders een seintje krijgen wanneer ze het beste kunnen oogsten.” 

De plek waar groen & techniek samenkomen
Kortom, Inholland Delft is een dynamische omgeving waar studenten, onderzoekers en bedrijven samenkomen om te werken aan baanbrekende projecten en oplossingen voor de complexe uitdagingen van vandaag en morgen. Van robotica en kunstmatige intelligentie tot duurzame energie en biotechnologie, er is een breed scala aan disciplines vertegenwoordigd.

Campus innovatie 
Naast dit bijzondere project zal Richard Oerlemans, directeur van het domein Techniek, Ontwerpen en Informatica en ook vestigingsdirecteur van Inholland Alkmaar zal de Campus Experience in Delft openen. Met zijn uitgebreide ervaring in het hoger onderwijs en zijn passie voor het ontwikkelen van talent, heeft hij de Sticky Campus in Alkmaar getransformeerd tot een dynamische leeromgeving: “Ik geloof dat de Sticky Campus in Alkmaar een ware broedplaats is voor innovatie en samenwerking. Het is een plek waar kennis, talent en bedrijven samenkomen, en waar nieuwe ideeën tot leven kunnen komen.”

Mauro Gallo, lector Biomimicry

Waarbij de ‘Flappy’-drones zorgen voor monitoring, het voorkomen van problemen en zelfs dat tuinders een seintje krijgen wanneer ze het beste kunnen oogsten.” 

Mauro Gallo, lector Biomimicry

Studieverenigingen
Tot slot zullen ook de twee studievereniging van Inholland Delft. S.V. Futurum Mundus Clementia (FMC) en V.S.V. Sipke Wynia van de partij zijn. Deze twee studieverenigingen zijn gericht op de verschillende studierichtingen en interessegebieden. Ze bieden niet alleen een platform voor studenten om zich te verbinden met medestudenten, maar ook om zich verder te ontwikkelen buiten het klaslokaal. Door het organiseren van lezingen, workshops, excursies en sociale evenementen dragen de studieverenigingen bij aan de academische, professionele en persoonlijke groei van de studenten. Ze bieden een gemeenschap waar studenten elkaar kunnen ondersteunen, samenwerken en inspireren. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.