De Kracht van Diversiteit

Het doel van 'De Kracht van Diversiteit'

In onze huidige superdiverse samenleving is diversiteit een vanzelfsprekendheid geworden voor jongeren. Toch kan diversiteit ook uitdagingen met zich meebrengen en is het niet altijd vanzelfsprekend dat er ook op een krachtige wijze met diversiteit wordt omgegaan. Inholland wil een diversiteitsgevoelig programma opstellen door de opleidingen Pedagogiek en Social Work voor studenten en docenten. In dit project onderzoekt Inholland welke manieren of tools jongeren en docenten helpen om krachtig om te gaan met diversiteit. Dit wordt onderzocht binnen Hogeschool Inholland en in het werkveld. 

Hoe pakt Inholland dit onderzoek aan?

De docenten kijken naar de verschillende beslismomenten in een aantal casussen. We doen dit op participatieve wijze door studenten ook deel te laten nemen en onderdeel te laten zijn van het onderzoek. Samen met hen onderzoekt Inholland welke manieren bruikbaar zijn en proberen we dit ook uit binnen de onderwijscontext. 

Hoe wordt het werkveld betrokken?

Er komt meer aandacht voor diversiteit door een goede introductiedag, peercoaching en persoonsgerichte trainingen. Het werkveld wordt hierbij betrokken. In het werkveld onderzoekt Inholland ook hoe er binnen organisaties met diversiteit wordt omgegaan en welke uitdagingen er in het werkveld zijn met betrekking tot diversiteit.  

"Ik hoop dat we met dit project een verandering teweeg kunnen brengen in de zin van een nieuwe blik ten aanzien van diversiteit, een verruimende blik."

Demario Romney, student

Werk samen met Femke

Kom in contact en stel je vragen

Telefoon
0631639571