Leer- en InnovatieNetwerk

Met behulp van het Leer- en InnovatieNetwerk (LIN), een onderzoeksthema én -project van onderzoekslijn Gezondheid en Welzijn van Kwetsbare Ouderen, kunnen we zorgverlening, leren, innoveren en onderzoeken combineren vanuit de principes van practice development.  Al twee jaar gaat namelijk een wisselende groep studenten van de opleiding Verpleegkunde (hbo-v) tijdens hun stageperiode aan de slag bij Zonnehuisgroep Amstelland. Zonnehuisgroep Amstelland heeft twee LIN's; bij Zonnehuis Westwijk (mensen met dementie) en bij Zonnehuis Amstelveen (geriatrische revalidanten). Studenten en verpleegkundigen werken binnen het LIN samen aan kwaliteitsprojecten die voortkomen uit vragen en behoeften van de werkvloer, en innovatieve mogelijkheden binnen de organisatie. Hier leren zowel studenten als verzorgenden van.

Onze bijdragen

Met de Leer- en InnovatieNetwerken speelt Inholland in op het vraagstuk rondom personeelstekorten en andere ontwikkelingen in de zorg. Omdat studenten een deel van de dagelijkse zorgtaken overnemen, ontstaat er ruimte voor verzorgenden om deel te nemen aan de projecten. Op deze manier dragen ze bij aan innovatie op hun werkplek.

Doordat een docent/lecturer een volle dag op de werkplek doorbrengt, streeft de opleiding Verpleegkunde ook de professionalisering van de docent na en de mogelijkheid om actuele zorgvragen en casuïstieken naar het onderwijs te brengen. Een ander voordeel is dat de docent zorgt voor begeleiding op de werkplek. Dit draagt ook bij aan professionalisering van medewerkers van de deelnemende organisaties.

Momenteel heeft de onderzoekslijn vier LIN's operationeel: twee bij de Zonnehuisgroep Amstelland, één in VUmc en één bij Stichting Niko. Op korte termijn komen er nog een aantal bij, onder andere bij Cordaan en Amstelring. De onderzoekslijn streeft ernaar om meerdere LIN’s op te zetten.

'Omdat we zo samenwerken, vallen de verschillen tussen ons weg. Ik voel me echt een collega van de medewerkers.'

Linda Gankema, student Verpleegkunde

Wij werken samen met

Zonnehuisgroep Amstelland

Heb je vragen?

We staan je graag te woord!

Je kunt contact opnemen met Robbert Gobbens.
Telefoon
+(31) 621 115 578