MediaNumeric

Lectoraat
Media, Cultuur & Burgerschap
Lectoraat
Media, Technology & Society
Duur
Februari 2021 t/m januari 2024
Locatie
Diemen, Den Haag, Haarlem
Contact
Natalia Berger

Het doel van MediaNumeric

MediaNumeric is een Erasmus+ gefinancierd programma om leermiddelen te ontwikkelen voor multimedia-data-gestuurde journalistiek en mediaproductie. Hoewel we in een data-afhankelijke maatschappij leven, zijn creatieve professionals zich vaak niet bewust van hoe ze data kunnen gebruiken, en hoe het gebruik van data hun werk sterker zal maken.

Click here for the English page of MediaNumeric

Hoe pakt Inholland dit onderzoek aan?

Inholland is een onderzoekpartner en een opleidingspartner in dit project. De nadruk ligt voor ons op het ‘data-geletterd’ maken van creatieve professionals over de volle breedte van de creatieve industrieberoepen waar we voor doceren.

Concreet zijn we gestart met een behoefteanalyse: wat moeten we volgens deskundigen en toekomstige professionals in de creatieve industrie in onze curricula aanbieden? We ontwerpen nu proefversies van workshops voor studenten die uitgroeien tot modulaire cursussen, die uiteindelijk online open toegankelijk zullen zijn. We leren zo ook hoe we het Inholland Creative Business curriculum kunnen verbeteren en aanvullen. Inholland werkt samen met zes Europese partners in Frankrijk, Polen en Estland. Het project wordt geleid door het Instituut voor Beeld en Geluid (Hilversum).

"Het vinden, duiden, analyseren en presenteren van data zijn belangrijke vaardigheden voor journalisten en creatieve professionals. Dat hebben we verwerkt in de trainingen."

- Natalia Berger, onderzoeker MediaNumeric

Wat is het belang voor het onderwijs?

Inholland-studenten kunnen nu al deelnemen aan de pilot workshops. In de toekomst kunnen zij profiteren van een uitgebreider lesprogramma op het gebied van data-gebruik en data-analyse.

Hoe wordt het werkveld betrokken?

Wij werken actief samen met onze onderzoeksgroep-partners in het professionele domein. Zo verzorgt Gijs van Beek (TextGain) in het voorjaar van 2022 een deel van de pilotcursus in Parijs.

Wat zijn de (verwachte) resultaten?

Als resultaat van MediaNumeric ontwikkelen we een online cursus. Ook willen we het curriculum van Creative Business updaten.

Trainingsweek MediaNumeric

Tijdens de trainingsweek, een intensieve cursus van zes dagen, ontdekten studenten in een praktijkgerichte en internationale omgeving hoe de huidige wereld van media en storytelling wordt bepaald door data. Bekijk hier de aftermovie van deze bijzondere en leerzame dagen. 

Nieuws over MediaNumeric

Hogeschool Inholland werkt onder andere samen met:

Werk samen met Natalia

Kom in contact en stel al je vragen

Telefoon
0615279201