Leer met onze innovatie-opleidingen over techniek en milieu

Ontdek of Techniek & Milieu bij je past

Of het nu gaat om de nieuwste tablet of een raketlancering, jij zit altijd bovenop dit soort technische ontwikkelingen. Je omgeving noemt je ook wel een ‘genie’, omdat jij veel kennis hebt van de moderne technologie en innovaties. Bij Hogeschool Inholland zijn er verschillende opleidingen waarin jij deze technische skills nog verder kunt ontwikkelen. Jij bent innovatief en slim en durft vooruit te denken. Wat zijn straks de nieuwste technologische innovaties? En aan welke innovatie ga jij dan bijdragen? Technologie laat zich door niets of niemand tegenhouden en dat doe jij ook niet! Jij hebt doorzettingsvermogen en volgt (duurzame) technologische innovaties op de voet. Voor een carrière binnen de technische- en milieubranche, heb je een goede basis nodig. En die basis leg je tijdens een innovatieve opleiding.

Ben jij de Leonardo da Vinci van deze eeuw? Wil jij je bezighouden met innovatie, zoals innovaties in de techniek, duurzame innovatie, of het verbeteren van processen? Bekijk dan welke innovatieve opleidingen van Inholland aansluiten bij jouw interesses!

Vrienden omschrijven mij als:

innovatief

slim

verantwoordelijk

Ontdek onze opleidingen

Doe de Studiekeuzetest

Innovatieve opleidingen met focus op technische innovatie

Je zit met je vrienden op het terras en iemand showt zijn nieuwe sporthorloge. “Mooi", zegt iedereen. Maar jij denkt vooral: hoe zit dit apparaat technisch in elkaar? Vroeger waren we blij met een horloge dat de juiste tijd aanwees. Nu willen we van alles: hartslag meten, stappen tellen en zien hoe goed we na een gezellige lange avond hebben geslapen. Dit soort technische innovaties houden jou altijd bezig. Of het nu gaat om zo’n elektrisch horloge of om een vliegtuig dat boven je hoofd voorbij vliegt; jouw gedachtes gaan altijd uit naar ‘hoe hebben ze dit gemaakt’. En jouw grootste droom is dan ook om zélf deel uit te maken van verschillende innovaties in de techniek. Want hoe tof is het als jij straks klaar bent met Luchtvaarttechnologie of Elektrotechniek en meewerkt aan technische innovaties? Of dat je na de innovatie-opleidingen Werktuigbouwkunde of Civiele Techniek onze leefomgeving of constructies technologisch verder ontwikkelt? En vergeet vooral de tuinbouwbranche niet! Ook binnen die sector leer je veel over technische innovaties en kun je jezelf op technisch vlak verder ontwikkelen.

Wil jij een technische alleskunner worden? Ben jij geïnteresseerd in technische innovatie en alles wat er rondom moderne technologie komt kijken? Zie jij jezelf werken in de luchtvaart-, tuinbouw-, civiele techniek-, of automatiseringsbranche?

Ontdek dan welke technische, innovatieve opleiding bij jou past

Bekijk meer technische, innovatieve opleidingen"Twijfel als meid niet over een technische studie. Pak je kans!"

Lua Vonk, student Luchtvaarttechnologie

Ga voor een duurzame opleiding en draag bij aan onze toekomst!

Draag bij aan de toekomst en kies een duurzame opleiding

Vandaag verbinden met de dag van morgen. Dat is een uitdaging én een heel mooi streven. Jij bent iemand die altijd kijkt naar de toekomst. Want duurzaamheid, milieu en duurzame innovaties vind jij erg belangrijk. Met pijn in je hart kijk je naar documentaires als Seaspiracy en je wilt later ook een steentje bijdragen aan een duurzame samenleving. Bij Inholland vind je verschillende duurzame hbo-opleidingen waarbij milieu, duurzaamheid en ons klimaat centraal staan. Met een hbo-studie duurzaamheid zoals Landscape and Environment Management ga je later aan de slag bij bijvoorbeeld milieudiensten, gemeenten of natuurbeherende bedrijven. Zo werkt afgestudeerde Nine Engering als adviseur duurzaamheid. Wil je met jouw studie duurzaamheid liever focussen op de relatie mens en dier? Met de duurzame opleiding Dier in de Duurzame Samenleving ontwikkel jij bijvoorbeeld straks creatieve, duurzame innovaties voor mens én dier, in en rondom de stad. Want jij houdt je dan bezig met het dierenwelzijn en het verduurzamen van onze samenleving.

Ben jij dagelijks bezig met duurzaamheid, zoals duurzame innovatie, en het milieu? En wil jij hier later je beroep van maken?

Opleidingen waarmee je processen verbetert

Weet je nog, die eerste keer dat je Mentos-snoepjes in een colafles gooide en er een fontein aan cola uit de fles spoot? De één lacht erom en gaat weer door, maar de ander wil precíes weten hoe het zit. En díegene ben jij. Want welke reactie roept dat Mentos-snoepje nu op? Jij bent iemand die houdt van onderzoeken, analyseren en experimenteren. Daarnaast vind je het belangrijk dat een proces goed verloopt. Met andere woorden: jij zoekt een opleiding waarbij je processen verbetert. En die opleiding vind je bij Inholland. We hebben verschillende hbo-opleidingen die in het teken staan van procesoptimalisatie. Ben jij een echte scheikundetalent? Dan is de opleiding Chemie iets voor jou. Want elk bedrijf dat stoffen wil laten analyseren, kan een chemicus als jij goed gebruiken. Vind je de bedrijfskundige kant interessanter dan het lab? Kijk dan eens bij onze opleidingen waarbij processen verbeteren centraal staan. Zo leer je bij de opleiding Technische Bedrijfskunde meer over biijvoorbeeld procesmanagement en bedrijfskundige informatica. Denk je dat processen in een bedrijf beter én anders kunnen? Dan schuilt er een logistiek manager in jou. Volg de Associate degree Business Studies Logistiek en controleer straks de procesoptimalisatie. Doordat jij alles goed regelt, kunnen jouw collega’s nog beter hun werk doen.

Ben jij altijd op zoek naar hoe je processen kunt verbeteren, regel jij dingen graag tot in de puntjes, of ben jij juist iemand die altijd onderzoekt en experimenteert?

Bekijk dan welke opleiding in het teken van procesoptimalisatie bij jou past

Bekijk meer opleidingen om processen te verbeteren

Of doe de studiekeuzetest

Jouw baanperspectief

Denk onder meer aan deze beroepen:

Biochemisch analist

Civiel engineer

Flight test engineer

Onderzoeker groen en recreatie

Technisch adviseur

Dit is straks jouw werkveld

Met Techniek & Milieu kun je verschillende kanten op. Hieronder lees je voorbeelden van werkvelden waarin jij straks aan de slag kunt gaan.

Ingenieursbureau

Jij wilt alsmaar vooruit. Net zoals een stad, die ook altijd in beweging is. Na de opleiding Civiele Techniek kun je aan de slag bij een ingenieursbureau. Hier houd jij je bezig met het onderhoud en de vernieuwing van de stad. Omdat jij bij de opleiding veel hebt geleerd over technische innovaties ben jij als civiel engineer de perfecte aanvulling op het bedrijf. Je werkt dan mee aan (deel)ontwerpen van stations, bruggen en gebouwen en je bedenkt innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de stad. Ook geef je advies over ruimtelijke ordening, vastgoed en architectuur. Oftewel: je bent straks een echte technische alleskunner!

Innovatiecentrum

Is het jouw droom om elke dag bezig zijn in de natuur? Kijk dan eens bij de opleiding Dier in de Duurzame Samenleving, waarmee je straks enorm veel kanten op kunt. Daarnaast wordt de vraag naar professionals met de expertise duurzame innovatie steeds groter. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als innovatieprojectleider bij een innovatiecentrum. Als je kiest voor een innovatiecentrum op het gebied van het veenweidelandschap, dan streef je samen met het team naar een economisch vitale omgeving. Je werkt dan aan verschillende duurzame innovaties en je hebt veel contact met diverse veehouders over nieuwe technieken. Een baan waarin je bezig bent achter de computer, maar óók in de natuur.

Laboratorium

Het lab wordt jouw tweede thuis nadat je de opleiding Chemie hebt afgerond. Tijdens deze opleiding kom je er steeds meer achter waar jouw expertise ligt en waar je jezelf verder in wil specialiseren. Er zijn verschillende banen bij grote bedrijven, zoals Quaker of Shell Research, waarbij je straks processen verbetert. Heb jij bijvoorbeeld veel interesse in voeding? Dan stap je straks het laboratorium binnen als een voedingsmiddelen- of warenonderzoeker. Je houdt je dan bezig met de kwaliteit van drank en voeding. Als je meer interesse hebt in de samenstelling, eigenschappen en veranderingen van dierlijke en plantaardige stoffen van producten, dan kun je in het lab aan de slag als biochemisch analist. Of misschien word je wel chemisch analist. Als je voor dit beroep kiest, dan focus je straks op de houdbaarheid van levensmiddelen door het biologische materiaal te controleren op bacteriën en schimmels.

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!