HBO - Rechten deeltijd

Praktische informatie HBO-Rechten deeltijd

Start september 2021

September. (Week 35: maandag 30 augustus - vrijdag 3 september 2021)

Duur opleiding

Vier jaar

Titel

Bachelor of Laws (LLB)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Lessen 

De colleges worden gegeven op maandag- en donderdagavond tussen 17.30 en 22.15 uur. De toetsen vinden in principe op dezelfde avonden plaats met uitzondering van de herkansingstoetsen die soms op andere momenten gepland worden.

Collegegeld 2020-2021

€ 1.791*.
*Let op: Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen vanaf studiejaar 2020-2021 € 896 voor het eerste collegejaar (in plaats van € 1.791). Voldoe jij aan de voorwaarden? Bekijk ze hier.

Collegegeld 2021-2022

€ 1.812*. 
*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen vanaf studiejaar 2021-2022 € 906 voor het eerste collegejaar (in plaats van € 1.812). Voldoe jij aan de voorwaarden? Bekijk ze hier.

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Vanaf het studiejaar 2017-2018 kun je onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
Lees meer over het levenlanglerenkrediet op de website van DUO

Overige kosten

Boeken eerste jaar: ca. € 750

Volg deze opleiding in...

Rotterdam

Posthumalaan 90
3072 AG Rotterdam
Meer over deze locatie

Online Open Dag 31 oktober

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

De opleiding duurt vier jaar en omvat 240 EC's (studiepunten). De gemiddelde studielast is 28 uur per EC. Elk studiejaar bestaat uit 60 EC's verdeeld over vier periodes van 15 EC. Per week heb je maximaal tien uur college. We adviseren je de overige uren vrij te maken voor zelfstudie en huiswerk.

De genoemde uren zijn uiteraard gemiddelden. De meeste studenten die in deeltijd studeren, kunnen door hun vooropleiding en werkervaring de opleiding met minder studiebelastingsuren behalen.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het tweede jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Hbo-rechten1903px.jpg

Wat je moet weten over HBO - Rechten deeltijd

  1. Een opleiding die optreedt als partner in jouw professionele ontwikkeling.
  2. Relevant programma met veel nadruk op praktijkgerelateerd onderwijs.
  3. Veel aandacht voor studievaardigheden en persoonlijke begeleiding.
  4. Drie afstudeerrichtingen met een eigen profiel en een sterke koppeling met de arbeidsmarkt.
  5. Nadruk op jouw eigen inbreng en creativiteit.
  6. Samenwerkingen die inspireren en het beste in je naar boven halen.

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.rotterdam@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!