HBO - Rechten deeltijd

Praktische informatie HBO-Rechten deeltijd

Start september 2023

September. (Week 36: maandag 4 september - vrijdag 8 september 2023)

Duur opleiding

Vier jaar

Titel

Bachelor of Laws (LLB)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Lessen

De colleges worden gegeven op maandag- en donderdagavond tussen 17.30 en 22.15 uur. De toetsen plannen we zoveel mogelijk in op maandag- en donderdagavond. Het kan voorkomen dat een toets op een andere avond plaatsvindt. Voor herkansingen sluiten de deeltijdstudenten aan bij de toetsmomenten van de voltijdstudenten.

Collegegeld 2023-2024

€ 1.934 *

Collegegeld 2022-2023

€ 1.846 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in het studiejaar 2023-2024 de helft van het collegegeld. Voor een deeltijdopleiding betaal je dan voor het eerste jaar € 967 * in plaats van € 1.934 *.
Lees meer over deze korting

*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Je kunt onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
Lees meer over het levenlanglerenkrediet

STAP-budget

Ben je 18 jaar of ouder en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Vraag dan het STAP-budget aan en ontvang jaarlijks tot € 1.000 aan subsidie. Hiermee studeer je voordelig en een maak je een mooie (vervolg)stap in je carrière!

Lees meer over het STAP-budget

Overige kosten

Boeken eerste jaar: ca. € 750

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Rotterdam

Posthumalaan 90
3072 AG Rotterdam
Meer over deze locatie

Open Dag zaterdag 4 februari

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

De opleiding duurt vier jaar en omvat 240 EC's (studiepunten). De gemiddelde studielast is 28 uur per EC. Elk studiejaar bestaat uit 60 EC's verdeeld over vier periodes van 15 EC. Per week heb je maximaal tien uur college. We adviseren je de overige uren vrij te maken voor zelfstudie en huiswerk.

De genoemde uren zijn uiteraard gemiddelden. De meeste studenten die in deeltijd studeren, kunnen door hun vooropleiding en werkervaring de opleiding met minder studiebelastingsuren behalen.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het tweede jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over HBO - Rechten deeltijd

  1. Een opleiding die optreedt als partner in jouw professionele ontwikkeling.
  2. Relevant programma met veel nadruk op praktijkgerelateerd onderwijs.
  3. Veel aandacht voor studievaardigheden en persoonlijke begeleiding.
  4. Drie afstudeerrichtingen met een eigen profiel en een sterke koppeling met de arbeidsmarkt.
  5. Nadruk op jouw eigen inbreng en creativiteit.
  6. Samenwerkingen die inspireren en het beste in je naar boven halen.

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.rotterdam@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!