Leraar Basisonderwijs (Pabo) zij-instroom

Toelatingseisen de Inholland pabo zij-instroom

Je kunt met de Leraar Basisonderwijs (pabo) zij-instroom starten wanneer je:

een geaccrediteerde hbo- of wo-opleiding hebt afgerond, of een buitenlands getuigschrift hebt dat gelijkwaardig is aan een geaccrediteerde hbo- of wo-opleiding.

de afgelopen twee jaar niet ingeschreven hebt gestaan bij een lerarenopleiding.

het geschiktheidsassessment hebt doorlopen en geschikt bent verklaard voor het zij-instroomtraject (met een geschiktheidsverklaring).

Goed om te weten: tweejarige opleidingen op hbo-niveau staan niet gelijk aan een hbo-bachelor. De professionele bachelor is pas een 'hbo-bachelor' als de studie 240 studiepunten kent of vier jaar duurt. Programma’s met 180 studiepunten komen eventueel in aanmerking.

Wil je meer weten over de aanmeldprocedure?

Bekijk de stappen van inschrijving

Andere diploma's

Buitenlands diploma

Buitenlands diploma

De zij-instroom staat ook open voor je als je een buitenlands diploma hebt, mits dit buitenlands getuigschrift gelijkwaardig is aan een hbo-bachelor diploma. Buitenlandse diploma’s moet je zelf laten waarderen bij het Nuffic.

Heb je jouw hbo- of wo diploma in het buitenland behaald?
Voordat je je inschrijft moet je eerst hebben aangetoond  dat je de Nederlandse taal beheerst op niveau B2 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader (Common European Framework of Reference). Dit kan onder andere door het overleggen van de volgende bewijzen:

het diploma Nederlands als Tweede taal (NT2), programma II;

het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT), Educatief startbekwaam (voorheen: profiel Taalvaardigheid Hoger Onderwijs);

het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT), Educatief professioneel (voorheen: profiel Academische Taalvaardigheid).

Diploma voor 2002-2003

Heb je een hbo-diploma van vóór studiejaar 2002-2003?

Deze hho-diploma's laten we toetsen door het Bureau Toelatingsonderzoeken Inholland, omdat deze diploma's voor de invoering van de Europese bachelor-masterstructuur zijn behaald.

Student Pabo-opleiding staat voor de klas

Landelijke reken- en wiskundetoets voor de pabo

In de procedure is de Landelijke reken- en wiskundetoets voor de pabo opgenomen. De score van de toets kan jouw niveau goed inschatten en heeft een voorspellende waarde rond het behalen van de verplichte landelijke kennisbasistoets rekenen-wiskunde.

Uitslag

De uitslag van de toets is doorslaggevend in onze assessmentprocedure. Inholland hanteert het landelijke gemiddelde van 103 punten (van de 200).

De toets moet dus met 103 punten of meer worden gehaald om de assessmentprocedure zij-instroom te kunnen vervolgen.

Wanneer je bij de eerste kans een score tussen 70 en 102 punten behaalt, krijg je binnen de assessmentprocedure een herkansing. Bij een score onder de 70 wordt de procedure stopgezet en kun je de Landelijke reken- en wiskundetoets niet herkansen.

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Hulp nodig bij je studiekeuze?

  • Weet je nog niet wat en waar je wil studeren? Doe dan de online Studiekeuzetest, of volg een Studiekeuzeworkshop met andere studiekiezers.
  • Heb je al een beetje een idee welke opleiding je wil volgen, en wil je nog een paar laatste punten checken? Stel dan je vraag aan een student of neem contact op met een van onze vijf Studiekeuze Adviescentra.
  • Wil je kennismaken met de opleiding en de sfeer proeven? Bezoek dan een (online) Open Dag.
  • Wil je weten of deze opleiding echt bij je past? Kom dan een dag Proefstuderen. Zo ervaar je hoe het is wanneer je voor deze studie kiest.

 

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228