Master Leren en Innoveren

De basis van de Master Leren en Innoveren is jouw eigen onderwijsomgeving!

De opleiding Master Leren en Innoveren

De master bestaat uit zes modules, verdeeld over twee studiejaren. Met deze modules leg je een brede basis voor onderwijskunde, veranderkunde en de rol van de onderzoekende vernieuwer. Je ontwikkelt vaardigheden in het doen van praktijkgericht onderzoek om je verandering te onderbouwen en realiseert zo duurzame veranderingen.

Gelijk aan de slag

Met alleen een mooi theoretisch programma komt jouw praktische vraagstuk niet verder. Daarom is jouw eigen onderwijsomgeving de basis van de Master Leren en Innoveren. De theorie uit de master pas je toe in de dagelijkse praktijk. Je gaat er dus gelijk mee aan de slag om zo de werkomgeving te verbeteren.

Onderzoekswerkplaatsen

Dat doe je onder meer in onderzoekswerkplaatsen. Deze onderzoekwerksplaatsen kun je zien als een leeromgeving waarin aan onderwijskundige verandervraagstukken wordt gewerkt. Jouw vraagstuk uit de praktijk is hierbij leidend. In de onderzoekswerkplaatsen werk je aan het vergroten van draagvlak en de impact bij jouw collega’s op de werkvloer. Veranderen en innoveren doe je samen! Daarom heeft iedere module een opdracht die je samen met je collega’s uitvoert.

De onderzoekswerkplaatsen worden vormgegeven in samenwerking met diverse lectoraten en lectoren van Inholland.

Masterclasses

In iedere module geeft een expert een masterclass op het gebied van leren en innoveren. Zo werken we samen aan jouw innovatievraagstuk.

Twee afstudeervarianten: praktijkgericht en wetenschappelijk

De master kent twee afstudeertracks: een praktijkgerichte en wetenschappelijke track. Vanuit jouw ontwikkelbehoefte en de manier waarop je je organisatie verder wilt helpen in de praktijk, kies je in het tweede studiejaar voor één van deze afstudeervarianten.

Module(s) volgen

De modules 'Verkenning innovatievraagstuk' en 'Veranderkunde' zijn nu ook los te volgen.

Lees meer over de losse modules

Vrijdag vaste lesdag

De vaste lesdag is vrijdag, van 09.30 tot 16.00 uur. In het studiejaar 2023/2024 wordt, bij voldoende aanmeldingen, de master Leren en Innoveren op locatie in Diemen/Amsterdam en op locatie in Den Haag aangeboden. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor de master is het mogelijk dat de lesdagen afwisselend in Diemen/Amsterdam en Den Haag plaatsvinden. 

In 2024 sluit onze locatie in Diemen en verhuist Hogeschool Inholland naar een prachtig, nieuw en inspirerend gebouw in de Sluisbuurt op Zeeburgereiland in Amsterdam.

Open Avond 13 december

Bekijk wat je kunt verwachten

Hoe schrijf je je in?

Bekijk de stappen

Studiebelasting

De Master Leren en Innoveren is een deeltijdopleiding en duurt twee jaar. De masteropleiding kent een studielast van totaal 60 credits/studiepunten (1680 uur). Het programma is thematisch opgebouwd in zes modules. Een module neemt twaalf weken in beslag (10 credits).

Je dient rekening te houden met een gemiddelde studiebelasting van 20 uur per week; dit is inclusief het 'leren op de werkplek'. Deze tijdsinvestering is nodig om de master succesvol af te ronden.

Leerprocessen

We onderscheiden drie soorten leerprocessen:

  • individuele (zelf)studie;
  • leren in interactie met anderen (reflectie);
  • samenwerkend leren gericht op kennisconstructie en productontwikkeling (discussie/feedback).

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228