Master Leren en Innoveren

Oud-student Maurice Vliegen

Onderwijskundige en docent

“Twaalf jaar geleden ben ik overgestapt naar het mbo. Bij ROC Flevoland begeleidde ik drop-outs bij de heroriëntatie op hun (studie)loopbaan. Daarna heb ik voor deze school de entree-opleiding en later ook de brede niveau 2-opleiding mee helpen opzetten. Tijdens dit laatste project heb ik de Master Leren en Innoveren gevolgd. Die doe je niet zomaar even. Maar hoeveel tijd ik er ook in heb gestoken, voor mij was elke lesdag een feest."

“De MLI heeft mij de wil en durf om de volgende stap te maken opgeleverd.”

Onderwijskundige ervaring

“Na mijn studies ICT en bedrijfseconomie ben ik als ICT’er aan de slag gegaan. Ik gaf ook ICT-trainingen en later ook trainingen managementvaardigheden aan hoger opgeleiden; zodoende had ik dus al best wat onderwijservaring. In de tijd dat ik bij ROC Flevoland werkte, heb ik mijn lesbevoegdheid gehaald en het LC-traject gedaan. Naast het opzetten van de diverse projecten, gaf ik daar ook les aan de studenten van de niveau 2- en entreeopleiding: ICT, handel, logistiek en burgerschap. Ik handelde vanuit mijn ervaring en intuïtie. Maar als zij-instromer miste ik toch de fundamenten voor keuzes die ik wilde maken.”

Goed gevoel

‘’Ik wilde met de inhoud bezig blijven, niet de managementkant op. En aangezien ik een praktisch persoon ben, kwam ik al snel op de MLI van Inholland uit. Uit de gesprekken die ik op de open dag met studenten had, bleek al dat de lat hoog ligt. Dat vind ik belangrijk. Vanaf de eerste dag had ik al het gevoel: deze opleiding past echt bij mij. De expertise van de docenten, de diversiteit van mijn medestudenten, de diepgang, de experts die de workshops en gastcolleges verzorgden. Erg inspirerend allemaal. De MLI kost een hoop energie, maar geeft nog meer energie.”

“De basis waar ik naar op zoek was, heb ik gevonden en die kan ik elke dag gebruiken. Ik heb ook meer inzicht in mezelf gekregen."

Met elkaar leren

‘’Elke keer werd ik weer uitgedaagd om mijn grenzen op te zoeken. In mijn ontwikkeling, maar ook in de inhoud van de opdrachten. Daar is veel vrijheid in. En als je ergens minder tevreden over was en daar constructief over meedacht, dan werd er ook echt actie ondernomen om dingen te verbeteren. Dat vond ik ook fijn. Het was met elkaar leren: studenten en docenten samen.”

Een grote meerwaarde

“De basis waar ik naar op zoek was, heb ik gevonden en die kan ik elke dag gebruiken. Ik heb ook meer inzicht in mezelf gekregen. Bijvoorbeeld patroonherkenning: wat doe ik nou elke keer in mijn werk, waar ik vervolgens tegenaan loop? Ik ben relaxter geworden en kan dingen nu meer van een afstand bekijken en beter plaatsten. Bovendien heeft de MLI mij de wil en durf om de volgende stap te maken opgeleverd.”

Hands-on onderwijskundige

“Vlak voordat ik de MLI afrondde, zag ik een mooie vacature: onderwijskundige bij het Business & Administration College in Amersfoort. Daar geef ik, in samenwerking met meerdere Amersfoortse colleges, onderwijskundige sturing aan de transformatie van de huidige onderwijsaanpak naar flexibel modulair onderwijs. De bij de MLI opgedane kennis kan ik hierbij goed inzetten en ook vertalen naar bruikbare middelen. De werkvloer wordt uiteraard ook nauw betrokken bij dit proces. Naast dit werk heb ik ook nog lesgevende taken en een aantal studenten onder mijn hoede. Met de ene voet in de onderwijskunde en met de andere in de klei. Dat is een bewuste keuze.”

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228