Pedagogiek deeltijd

Praktische informatie Pedagogiek deeltijd

Start september 2023

Reguliere variant

September. (Week 36: maandag 4 september - vrijdag 8 september 2023)

Start februari 2024

Verkorte variant na Ad PEP

Goed om te weten: in februari start enkel de verkorte variant voor studenten die de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional bij Inholland hebben afgerond. Aanmelden voor de februaristart kan vanaf 1 oktober 2023 tot 15 januari 2024 via Studielink.

Duur opleiding

Deeltijd regulier: 4 jaar*
Verkort traject (na Ad PEP): 2,5 jaar

*Mogelijkheid tot versnellen of vertragen

Titel

Bachelor of Arts (BA)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Collegegeld 2023-2024

€ 1.934 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in het studiejaar 2023-2024 de helft van het collegegeld. Voor een deeltijdopleiding betaal je dan voor het eerste jaar € 967 * in plaats van € 1.934 *.
Lees meer over deze korting

*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Je kunt onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
Lees meer over het levenlanglerenkrediet

STAP-budget: verlaag je studiekosten

Ben je 30 jaar of ouder en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Vraag dan het STAP-budget aan en ontvang jaarlijks tot 1.000 euro aan subsidie. Hiermee studeer je voordelig en een maak je een mooie (vervolg)stap in je carrière!

Lees meer over het STAP-budget

Overige kosten

De overige kosten maken we binnenkort bekend.

Volg deze opleiding in...

Amsterdam

De Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam
Meer over deze locatie

Extra Open Avond 7 juni

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

De volledige bacheloropleiding omvat 240 studiepunten (European Credits of EC's). De nominale studieduur voor de bacheloropleiding is vier jaar. Heb je al relevante kennis en vaardigheden en kun je dat aantonen? Dan kun je mogelijk sneller door bepaalde modules heen.

De verkorte variant voor studenten die doorstromen vanuit de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional heeft een nominale duur van tweeëneenhalf jaar.

Bindend studieadvies

Tijdens het tweede jaar bekijken we jouw studieresultaten. Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten. De norm voor het bindend studieadvies is voor Pedagogiek gesteld op 45 studiepunten uit jaar 1 (waarbij geldt dat je ten minste drie kennistoetsen en drie bewijsdossiers hebt behaald).* Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald dan krijg je een negatief bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

* Volg je de verkorte variant na de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional? Dan is de norm voor het bindend studieadvies 23 studiepunten uit jaar 1.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over Pedagogiek deeltijd

  1. Pedagogiek is een brede opleiding, gericht op kinderen en jongeren van 0-25 jaar. Daarbinnen kun je eigen accenten leggen door eigen invulling van je opdrachten en keuzeonderwijs.
  2. Je combineert leren op de hogeschool met leren op de werkplek en zelfstudie.
  3. Theorie en praktijk komen samen doordat je opdrachten kunt uitvoeren op je werkplek.
  4. Het onderwijs is vormgegeven aan de hand van de verschillende kerntaken van een hbo-pedagoog.
  5. Je kunt je na je afstuderen als Jeugd- en gezinsprofessional registreren bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).
  6. Onze docenten worden zeer gewaardeerd door onze studenten. We staan voor kwaliteit en hanteren daarbij een betrokken en persoonlijke benadering.

Bijzondere omstandigheden? 

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.diemen@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!