Precision Engineering voltijd

Leer complexe systemen ontwerpen en bouwen met behulp van precieze technieken tot op de miljoenste millimeter nauwkeurig.

Precies en nauwkeurig werken wordt steeds belangrijker. Denk bijvoorbeeld aan je mobiele telefoon met navigatie. Hoe is het mogelijk dat zo’n klein apparaat zo nauwkeurig werkt, en hoe wordt zo’n apparaat gemaakt? En hoe ontwerp je dat? Of denk aan een navigatie satelliet die duizenden kilometers van de aarde heel precies en nauwkeurig zijn werk moet kunnen doen.

Tijdens de opleiding Precision Engineering leer je complexe stilstaande en/of bewegende systemen met behulp van mechanisch onderdelen, elektrische circuits en digitale technieken tot op de miljoenste millimeter nauwkeurig te ontwerpen en te bouwen. Je krijgt vooral inzicht in de maakbaarheid van complexe en zeer precieze systemen of structuren. 

Lees meer over Precision Engineering

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Delft
taal
Nederlands
AE - Sipke Wynia.jpg

Vraag Studievereniging Sipke Wynia

Ben je geïnteresseerd in Aeronautical Engineering, Luchtvaarttechnologie of Precision Engineering en heb je vragen over de opleiding of het studentenleven? Wil je weten hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland Delft? Stel gerust je vragen aan ons.

Stel je vraag

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Luchtvaart-technologie1903px.jpg

Wat je moet weten over Precision Engineering

  1. Precision Engineering is een vierjarige differentiatie binnen de stamopleiding luchtvaarttechnologie met een eigen uitstroomprofiel.
  2. Als je aan het einde van het eerste jaar voldoende studiepunten hebt gehaald, kan je eventueel nog overstappen naar de opleiding Luchtvaarttechnologie.
  3. De opleiding Precision Engineering is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de bekende Leidse instrumentenmakers School (LIS). 
  4. Jij bent de regisseur van je eigen opleiding: door je eigen profiel kun je je onderscheiden van andere studenten. 
  5. Met je je hbo-diploma heb je toegang tot verschillende masteropleidingen in binnen- en buitenland.

Je wordt opgeleid tot:

  • Engineer Precision Mechanics
  • Mechanical Design Engineer
  • Development engineer
  • Technisch projectleider
  • System Engineer

Je wordt niet opgeleid tot:

Nieuws vanuit de opleiding Precision Engineering

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!