Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd

Met je sociaalmaatschappelijk ontwikkelde kompas ben je empathisch en heb je een goed gevoel voor verhoudingen. Dat opent deuren. 

Na je opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd

Met de flexibele deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening vergroot je je carrièreperspectieven. Jouw hbo-diploma opent deuren die anders gesloten blijven. Binnen jouw bedrijf en, wie weet, later daarbuiten. Dankzij jouw state-of-the-artkennis en -kunde kun je veel kanten uit. En met je sociaalmaatschappelijk goed ontwikkelde kompas ben je empathisch en heb je een goed gevoel voor verhoudingen.

Carrièreperspectief
Als sociaaljuridisch medewerker kun je aan de slag bij gerechtsdeurwaarders, instellingen voor schuldhulpverlening, reclasseringsdiensten of in het vluchtelingenwerk. Je kunt ook terecht bij organisaties als de Huurcommissie, Bureau Halt, het Juridisch Loket of de Kredietbank.

Je wordt opgeleid tot:

 • Consulent Wet Inburgering
 • Adviseur werk en inkomen
 • Cliëntvertrouwenspersoon jeugdzorg
 • Schuldhulpverlener

Je wordt niet opgeleid tot:

Wat houdt jouw baan straks in?

Wat kun je met je bachelordiploma Sociaal Juridische Dienstverlening? Een paar beroepen van afgestudeerden op een rij:

 • Consulent Wet Inburgering
  Begeleidt mensen bij het inburgeringstraject op basis van de Wet Inburgering. Werkt meestal bij een sociale dienst en voert intakegesprekken, informeert inburgeraars over hun rechten en plichten en regelt zaken voor ze.
 • Adviseur werk en inkomen
  Begeleidt werkzoekenden en werkgevers met vragen over werk en inkomen of bij het vervullen van vacatures. Voert een uitkeringsgesprek, adviseert over sollicitatieprocedures, motiveert de klant om de juiste baan te zoeken en werft de meest geschikte kandidaat voor een baan.
 • Cliëntvertrouwenspersoon jeugdzorg
  Treedt op als belangenbehartiger van de cliënten en ouders/verzorgers in de jeugdzorg. Verstrekt op verzoek van de cliënten en ouders/verzorgers informatie en advies over de rechten binnen de jeugdzorg.
 • Schuldhulpverlener
  Helpt particulieren en/of bedrijven met het oplossen van hun problematische schulden. Doet dat door te kijken naar de financiële situatie van de klant en een plan van aanpak op te stellen. Het doel is om de klant weer controle te geven over zijn of haar geldzaken.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening?

Afgestudeerde Sarah Blok aan het woord.

Online Open Avond 9 juni

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Verder studeren?

Mocht je verder willen studeren, dan kan dat. Het diploma van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening geeft je toegang tot een breed aanbod aan (master)opleidingen in binnen- en buitenland.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!