Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd

Praktische informatie Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd

Start februari 2023

Woensdag 1 februari. Alleen de locatie Rotterdam biedt een februaristart aan. 

Start september 2023

September. (Week 36: maandag 4 september - vrijdag 8 september 2023)

Wordt jouw locatie Den Haag?
Dan start je het eerste jaar op onze Inholland-locatie Rotterdam. 

Duur opleiding

Flexibel studeren betekent dat je zelf bepaalt hoe lang je er over wilt doen. Je kunt versnellen, maar ook vertragen.

Titel

Bachelor of Laws (LLB)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Subsidieregeling

Je betaalt zelf de kosten bij inschrijving. Je kunt met je werkgever afspreken dat deze je kosten deels of volledig vergoedt. Sluit daartoe een studieovereenkomst af met je werkgever af. Werkgevers kunnen tot € 2.700 per student ontvangen via de RVO-subsidieregeling.

Collegegeld 2023-2024

€ 1.934 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in het studiejaar 2023-2024 de helft van het collegegeld. Voor een deeltijdopleiding betaal je dan voor het eerste jaar € 967 * in plaats van € 1.934 *.
Lees meer over deze korting

*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Je kunt onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
Lees meer over het levenlanglerenkrediet

STAP-budget

Ben je 18 jaar of ouder en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Vraag dan het STAP-budget aan en ontvang jaarlijks tot € 1.000 aan subsidie. Hiermee studeer je voordelig en een maak je een mooie (vervolg)stap in je carrière!

Lees meer over het STAP-budget

Overige kosten

Boeken eerste jaar: ca. € 800

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Den Haag

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag
Meer over deze locatie

Rotterdam

Posthumalaan 90
3072 AG Rotterdam
Meer over deze locatie

Extra Open Avond 7 juni

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

De omvang van de opleiding is 240 EC's. Normaliter staat 1 EC voor 28 studiebelastingsuren en op jaarbasis moet je als student 60 EC's behalen. De meeste studenten die in deeltijd studeren, weten echter door hun werkervaring en de toepassing van diverse toetsen in hun eigen werkomgeving dit in beduidend minder tijd te realiseren. Hoeveel uur je wekelijks bezig bent met je opleiding varieert dus per student. Ben je zelfstandig ondernemer, houd dan rekening met acht tot zestien uur. Heb je een andere functie, dan zal je waarschijnlijk meer dan zestien uur besteden.

De studiebelasting hangt ook af van de mogelijkheden binnen jouw bedrijf. Wat niet bij jou op de werkvloer kan, zul je elders moeten leren. Ook de bedrijfsprocessen die je wilt leren, spelen een rol. Wat jouw studiebelasting ook is, een goede planning is heilig. We stellen die samen met jou op.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het tweede jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd

  1. Al werkend leer je. Het is de ideale kruisbestuiving tussen theorie en praktijk, waarbij de leercoach en een werkveldcoach van jouw organisatie helpen bij de voortgang.
  2. De flexibele deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening is op maat gemaakt. Jouw studieprogramma is afhankelijk van wat je al weet en kunt.
  3. Samen met je werkgever bepaal je van tevoren jouw belangrijkste leerdoelen.
  4. Als sociaaljuridisch medewerker kun je bijvoorbeeld aan de slag bij gerechtsdeurwaarders, instellingen voor schuldhulpverlening, reclasseringsdiensten of in het vluchtelingenwerk.

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.denhaag@inholland.nl of decanaat.rotterdam@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!