Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd

Toelatingseisen Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd

Je kunt een hbo-opleiding volgen als je een diploma havo, vwo of mbo-4 (of gelijkwaardig) hebt. Om te kunnen starten met de opleiding is het altijd nodig om een intakegesprek te voeren om te bepalen of flexibel deeltijdonderwijs een geschikte onderwijsvorm is voor je.

Nog geen diploma vanwege COVID-19?

Lees hoe je alsnog in september kunt starten

Als je jouw diploma vooropleiding niet behaald hebt voor 1 september, kun je alsnog instromen bij een van onze opleidingen. Je overlegt dan, in plaats van een diploma, een afrondingsadvies dat is opgesteld door (de examencommissie van) je vooropleiding. Dit kun je tot uiterlijk 31 augustus doen. De voorwaarde is wel dat je vóór 1 januari 2021 alsnog voldoet aan de geldende toelatingseisen van de opleiding, door een kopie van je diploma in te sturen.

Deze regeling geldt als je:

- met een mbo 4 diploma met een kleine studievertraging wilt instromen in het hbo
- met een nog niet helemaal afgeronde hbo-bachelor wilt instromen bij een master in het hbo
- met een nog niet helemaal afgeronde hbo-bachelor wilt instromen in een verkorte hbo-bachelor
- met een nog niet helemaal afgeronde Ad-opleiding wilt instromen bij een hbo-bachelor
- met een nog niet helemaal afgeronde hbo-propedeuse wilt instromen bij een hbo-bachelor
- met een nog niet helemaal afgeronde vavo of staatsexamen wilt instromen bij een Ad-opleiding of hbo-bachelor

Havo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek

Diploma zonder profiel

Vwo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek

Diploma zonder profiel

Mbo en andere

Mbo-4 diploma

Hbo- of wo-propedeuse

Hbo- of wo-bachelor

Diploma gelijkwaardig aan bovengenoemde diploma's. 

Mbo 3 of lager

Meer uitleg over toelating

Ander diploma

Je hebt een diploma mbo zonder niveauaanduiding, of een ander Nederlands diploma

In het algemeen kun je met de opleiding starten als je diploma vergelijkbaar is met een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Nadat je je hebt aangemeld, beoordeelt Inholland je diploma. Is de uitslag negatief en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je laten zien dat je toch geschikt bent om de opleiding te volgen via de Toelatingstoets.

Lees meer over de Toelatingstoets >

 

Buitenlandse vooropleiding

Je hebt een buitenlandse vooropleiding

Als je een diploma in het buitenland hebt gehaald en wilt studeren bij Inholland, ben je ook van harte welkom. Daarvoor moet je diploma wel gelijkwaardig zijn aan een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Om de lessen te kunnen volgen, moet je daarnaast het Nederlands voldoende verstaan, spreken en schrijven. Alleen dan haal jij het maximale uit je studie bij Inholland. Daarom moeten studenten met een buitenlandse vooropleiding laten zien dat zij de Nederlandse taal beheersen op niveau B2 (Europese Referentiekader). Dit kan onder andere met een diploma NT2-programma II (onderdelen lezen, schrijven, spreken en luisteren). Je kunt een NT2-examen afleggen bij DUO.

Mbo-hbo aansluittraject

Kom je van het mbo?

Bereid de overstap naar het hbo goed voor met het Mbo-hbo aansluittraject. Dit traject is speciaal ontwikkeld voor mbo-4 studenten en afgestudeerden met een mbo-4 diploma die een oprechte interesse hebben in de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Door één avond per week een eerstejaars vak te volgen, wen je alvast aan het lestempo en de manier van lesgeven in het hbo. 

Lees meer over het Mbo-hbo aansluittraject

Voorbereidingscursussen

Moet je een toelatings- of deficiëntietoets maken?

Volg dan een van onze korte voorbereidingscursussen. Hiermee kun je de slagingskans van de toelatings- of deficiëntietoets namelijk flink verhogen. Ook als je je wilt bijscholen of je kennis wilt opfrissen, dan kun je bij ons terecht.

Bekijk onze voorbereidingscursussen >

Wil je straks een vliegende start maken?

Bereid je dan voor op je nieuwe studie met een van onze zomercursussen. Speciaal voor de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening bieden wij de volgende cursus aan: Kick-Start College Rotterdam.

Bekijk al onze zomercursussen

Online Open Dag 31 oktober

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Algemeen (5).jpg

Hulp nodig bij je studiekeuze?

  • Weet je nog niet wat en waar je wilt studeren? Doe dan de online Studiekeuzetest, of volg een Studiekeuzeworkshop met andere studiekiezers.
  • Heb je al een beetje een idee welke opleiding je wilt volgen, en wil je nog een paar laatste punten checken? Stel dan je vraag aan een student of aan het Studie-informatiepunt. Ook kun je voor je studiekeuzevragen terecht bij één van onze vijf Studiekeuze Adviescentra.
  • Wil je kennismaken met de opleiding en de sfeer proeven? Bezoek dan een Open Dag.
  • Wil je weten of deze opleiding echt bij je past? Kom dan een dag Proefstuderen. Zo ervaar je hoe het is wanneer je voor deze studie kiest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!