Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd

Je wilt groeien naar meer verantwoordelijkheid en meer impact. Wat jouw ambitie ook is, fijn is dat jouw leidinggevende achter je plannen staat.  

Hbo Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd

Voor wie

Je werkt al in een maatschappelijk georiënteerde functie. Maar je hebt méér carrière in je. Je wilt groeien naar meer verantwoordelijkheid, meer kennis, meer impact van je werk. Misschien heeft het recht je altijd aangetrokken, en wil je je hierin verdiepen. Of ben je juist juridisch onderlegd, maar ontbreekt het nog aan sociaalmaatschappelijke kennis. Wat jouw ambitie ook is, fijn is dat jouw leidinggevende achter je plannen staat. Het is tijd om nieuwe kennis, vaardigheden en inspiratie op te doen. Zodat je je met nieuw elan en verse knowhow voor jouw organisatie kunt inzetten.

Studieprogramma Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd

De flexibele deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in twee tot vier jaar doet.

Intake

Intake

De flexibele deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening heeft maar één vast onderdeel: de intake vooraf. Samen met je werkgever bepaal je van tevoren jouw belangrijkste leerdoelen. Wat zijn jouw professionele ambities? Hoe sluiten die aan bij de strategie en de werkwijze van jouw bedrijf? Dit alles resulteert in een persoonlijk ontwikkelingsplan en een even individueel onderwijsprogramma. We stellen vast welke kennis en kunde je al hebt: dat zijn onderdelen die je dus de komende jaren kunt overslaan. Het resultaat is een deeltijdopleiding die past als een handschoen.

Sommige onderdelen worden getoetst met een schriftelijke toets, veel studieonderdelen kennen een assessment. Na het studieonderdeel ga je in gesprek met examinatoren om ze te overtuigen dat je de collegestof beheerst. Zo zet je heel gericht stappen naar een diploma dat jou op het lijf geschreven is. Met daarop de trotse titel Bachelor of Law.

Persoonlijke leercoach
Jij en Inholland werken samen aan deze spannende, volgende stap die jij aan het zetten bent. Daarbij gaan we je maximaal faciliteren, zodat jij het maximale uit je studie haalt. We blijven dan ook voor en tijdens je opleiding graag met je in contact, waarbij jij aangeeft wat je nodig hebt en we samen naar oplossingen zoeken. Je voert hierover gesprekken met je persoonlijke leercoach.

 

Studieopbouw

Studieopbouw

Bijzonder aan deze deeltijdopleiding is dat die op maat gemaakt is. Flexibel onderwijs volgt jouw behoeften, en niet andersom. Jouw werkervaring en ambitie, jouw werk- en privésituatie: we brengen het allemaal in kaart tijdens coachgesprekken en een zelfassessment. Met je eigen leercoach maak je een individueel leerplan waarin je zelf je studievolgorde en -tempo bepaalt.

Persoonlijke situatie
Heel flexibel: het grootste deel van je studie vindt plaats op afstand, gewoon bij jou op de werkvloer. Al werkend leer je. Het is de ideale kruisbestuiving tussen theorie en praktijk, waarbij de leercoach en een werkveldcoach van jouw organisatie helpen bij de voortgang. Jij bent de regisseur van je eigen leerproces. Bepaal zelf hoe, waar, wanneer en met wie je wilt leren. Uiteraard passend bij jouw persoonlijke situatie en levenservaring. Zo maak je optimaal gebruik van kennis en vaardigheden die je al hebt.

Programma
Je gaat aan de slag met echte onderzoeks- en praktijkopdrachten in het bedrijf waar je werkt. Of je doet dit juist in een andere werkomgeving binnen de sociaaljuridische dienstverlening. Want het is tijd voor nieuwe kennis en inspiratie. Verdiep je bijvoorbeeld verder binnen thema's als Adviseren en beslissen of Inkomen en inkomensondersteuning. Of ontdek nieuwe gebieden als Wonen en Zorg. Groei in de richting die bij jou past. Heb je daarbij wat extra theorie nodig? Dan bieden we je een mix van bijvoorbeeld masterclasses, workshops, e-learning en boeken voor zelfstudie. Net wat bij je past. 

Heb je toch behoefte aan colleges, kun je deze volgen met de voltijdstudenten.

Studievormen
Tijdens je studie krijg je onderwijs aangeboden in diverse werkvormen. Daarbij kun je denken aan: 

 • Theorie
  Volg thuis of op je werk webinars, en leer de theorie via e-learning.
 • Praktijk
  Je leert terwijl je werkt en je werkt terwijl je leert. Op jouw vertrouwde werkplek of op een nieuwe uitdagende locatie doe je nieuwe kennis en vaardigheden op.
 • Projecten
  Je gaat aan de slag met leeropdrachten geïnspireerd op de praktijk binnen jouw werk. De opdrachten voer je zelfstandig of in groepsverband uit.
 • Onderzoek
  Gebruik inzichten uit de praktijk én de wetenschap om tot nieuwe oplossingen te komen voor jouw vraagstukken. Je leert hiervoor praktijkgericht onderzoek uit te voeren en resultaten te analyseren.

Studieduur

Studieduur

De flexibele deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening duurt normaal gesproken twee tot vier jaar. De studieduur is afhankelijk van drie dingen: de kennis, kwaliteiten en de vaardigheden die je al in huis hebt, jouw persoonlijke leerdoelen en jouw studietempo. Tot slot ben je verplicht om minimaal twintig weken te besteden aan jouw afstuderen.

Op maat
De flexibele deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening is op maat gemaakt. Jouw studieprogramma is afhankelijk van wat je al weet en kunt. En van wat je wilt weten en kunnen: je toekomstige beroepstaken. Het studieprogramma bestaat uit verschillende onderdelen. Elk onderdeel kent een assessment. Daarin bepalen we wat jij precies moet doen om het onderdeel te beheersen. Je sluit een onderdeel niet af door een tentamen of een andere kennistoets: bij Inholland laat je zien dat je de stof beheerst door een interview met examinatoren.

Studiebelasting
De omvang van de opleiding is 240 EC's. Normaliter staat 1 EC voor 28 studiebelastingsuren en op jaarbasis moet je als student 60 EC's behalen. De meeste studenten die in deeltijd studeren, weten echter door hun werkervaring en de toepassing van diverse toetsen in hun eigen werkomgeving dit in beduidend minder tijd te realiseren. Hoeveel uur je wekelijks bezig bent met je opleiding varieert dus per student. 

Bachelor of Laws
Als je Sociaal Juridische Dienstverlening met succes hebt afgerond, mag je jezelf Bachelor of Laws noemen!

Online Open Avond 9 juni

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Wil je je verder verdiepen in het recht?

Dan is HBO-Rechten wellicht iets voor je.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!