Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd

Afgestudeerd met een 10 voor haar scriptie: "Het is gelukt door mijn medestudenten" 

Afgestudeerde Constance van Berkel-Bouwman

Constance van Berkel-Bouwman kreeg op 13 juli haar diploma in voetbalstadion De Kuip. Ze deed de flexopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en haalde een 10 voor haar scriptie.

“Het is gelukt door mijn medestudenten, want in de flexopleiding is het fijn om samen op te trekken. Soms zit je vast in je eigen gedachten en dan is het prettig om elkaar te bellen of via Teams op te zoeken.”

'Scriptie verrijkt meteen de praktijk'
Constance werd 13 juli in het zonnetje gezet in De Kuip door haar scriptiebegeleider Léon van der Ster. Volgens hem scoort haar scriptie op alle punten bovengemiddeld, zoals op inhoud, op de manier waarop ze het onderzoek heeft opgezet en het beroepsproduct was volledig toepasbaar in de praktijk. “Signaleren en innoveren, daar kijken we naar. Constance heeft een product afgeleverd dat de praktijk meteen verrijkt.”

En inderdaad, Constance is al bezig met het implementeren van de aanbevelingen uit haar afstudeerrapport bij de arbodienst waar ze werkt. “Bedrijfsartsen komen om in het werk. We hebben hen nodig, maar ze zijn schaars. Zij delegeren daarom taken, maar wat kan en mag er op dat vlak?”

Toekomstbestendige werkwijze
Na grondig onderzoek binnen de bedrijfsgezondheidszorg, bij aangesloten bedrijfsartsen en klanten van de arbodienst ontstond een toekomstbestendige werkwijze rondom taakdelegatie. Daarmee kunnen bedrijfsartsen op een verantwoorde manier samenwerken met bijvoorbeeld een praktijkondersteuner bedrijfsarts of arboverpleegkundige en artsen onder supervisie. De werkwijze die Constance bedacht, maakt gebruik van de voordelen van taakdelegatie, houdt rekening met risico’s voor de bedrijfsarts en/of arbodienst, met medisch-ethische regels en privacy én waarborgt de kwaliteit van de dienstverlening.

Afsluiting van studie in De Kuip
Met de diplomering in De Kuip rondde Constance officieel haar studietijd bij Inholland af. Voor SJD deed ze ook de opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening. Nu is het tijd om weer te genieten van haar vrije tijd.

Samen met haar kregen op 12 en 13 juli bijna 250 studenten hun diploma in het voetbalstadion. Zij werden bij de ingang van De Kuip verwelkomd door de Inhollandbus en door Timo van de Lagemaat, DJ én docent bij Tourism Management.

Door de spelerstunnel het veld op
Binnen in het stadion kwamen de studenten vanuit de spelerstunnel een voor een het stadion in, terwijl hun naam werd omgeroepen. De muziek galmde door het stadion en de 288 spotlights stonden op hen gericht toen ze richting het veld liepen.

De Rotterdamse journalist en presentator Peter van Drunen sprak hen vervolgens toe over de start van hun carrière. Daarna gingen de studenten in kleine groepen uiteen om hun diploma in ontvangst te nemen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228