Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd

"De opleiding heeft een positieve bijdrage geleverd aan mijn loopbaanontwikkeling."

Afgestudeerde Ibrahim Tas

Waarom heb je destijds gekozen voor deze opleiding?
Ik werkte al bij het UWV als beoordelaar van WW-uitkeringen. Ik wilde doorgroeien en daarvoor had ik een hbo-diploma nodig. Ik heb toen gekozen voor de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en deze kon ik alleen bij Hogeschool Inholland volgen. Ik heb voordat de opleiding startte de locatie van Inholland in Den Haag bezocht. Ik vond het prettiger om op een kleine locatie te studeren dan op een hele grote.

Is het perspectief van de toekomst tijdens je opleiding veranderd?
Toen ik aan mijn opleiding begon, kreeg ik al veel meer zelfvertrouwen. Ik solliciteerde na het behalen van mijn diploma op verschillende functies waarop ik voor mijn studie niet kon solliciteren. De opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening heeft dus een positieve bijdrage geleverd aan mijn loopbaanontwikkeling.

Wat voor werk doe je nu?
Ik werk op dit moment bij de gemeente Den Haag als Klantmanager. Ik wil deze functie ongeveer 2 jaar uitvoeren en daarna hoop ik door te groeien binnen de gemeente. Omdat ik mijn diploma heb, zijn er veel mogelijkheden binnen en buiten de gemeente.

Wat vond je van de inhoud van de opleiding?
De opleiding vond ik praktijkgericht. En dat ervaar ik positief. Ik ben ook een praktijkmens. Je moet het toch in de praktijk gaan doen. Tijdens de opleiding heb ik veel geoefend met rollenspellen en gesprekstechnieken en dit kan ik in mijn werk nu goed gebruiken.

Wat vond je van de organisatie van de opleiding?
Inholland Den Haag is een klein gebouw. Dat heeft alleen voordelen. De contacten en de communicatie tussen de studenten en de docenten verliep goed. Dat is een pluspunt. De sfeer was ook goed tijdens de colleges. Er was altijd tijd voor een praatje en er werd goed uitleg gegeven over studie-onderdelen die niet duidelijk waren.

Zou je aankomende studenten willen aanraden dezelfde opleiding te kiezen?
Ik wil alle studenten die met mensen willen werken en iets willen betekenen voor de zwakkere groepen in de samenleving aanraden deze opleiding te volgen. De opleiding is erg praktijkgericht.

Welke tips kun je aankomende studenten geven bij hun studiekeuze en bij de start van hun studie?
Zoek een opleiding die bij je past. Als je bijvoorbeeld al mensen in je omgeving helpt met verschillende vraagstukken en problemen, dan is de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening een goede keuze.

Wat kun je nog meer vertellen over deze studie?
Je leert ook je zelf leren kennen tijdens de opleiding. Hoe je in bepaalde situaties handelt of juist niet handelt.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228