Social Work deeltijd

Je zet je graag in voor een gezonde samenleving, waarin mensen centraal staan.

Hbo Social Work deeltijd

Voor wie

Jij:

  • zet je graag in voor een gezonde samenleving; 
  • kunt je goed verplaatsen in een ander;
  • bent kritisch en durft een standpunt in te nemen bij lastige dilemma's;
  • durft ook kritisch te kijken naar jezelf. Je staat dus open voor feedback van cliënten en vakgenoten.

Spreekt dit jou aan? Dan ben je perfect voor de vernieuwde bacheloropleiding Social Work!

Studieprogramma Social Work deeltijd

De flexibele deeltijdopleiding Social Work combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Er is geen vast studieprogramma: je studeert online en zelfstandig. Live contact heb je elke twee weken tijdens de leercoachingsbijeenkomsten (op jouw eigen Inholland-locatie) of tijdens de colleges en trainingen tijdens de Onderwijsdagen (10 keer per jaar bij Inholland Den Haag of Inholland Haarlem). Hieronder lees je wat je in ongeveer vier jaar doet.

Flexibel onderwijs

Flexibel onderwijs

Studeren in deeltijd naast je werk en/of een gezin; je krijgt er energie van, maar het is ook een uitdaging. Deze flexibele manier van studeren vraagt dan ook om zelfstandige studenten die graag hun eigen keuzes maken. Het grootste deel van je studie vindt plaats op afstand, buiten de hogeschool. Behalve de centrale onderwijsdagen is er geen vaste agenda.

Studeren op jouw manier
Jij bepaalt waar je studeert en hoe je contact hebt met je leercoach, werkveldcoach of medestudenten. Bijvoorbeeld thuis, op je werk, op een van de Inholland-locaties, telefonisch of online.

Social Work deeltijd is een flexibele opleiding op afstand, maar er is wel een aantal contactmomenten op een van de locaties. En je kunt gebruikmaken van de voorzieningen voor onze voltijdstudenten. Hierbij kun je denken aan:

  • Je kunt altijd op Inholland-locaties afspreken met medestudenten.
  • Een vast dagdeel per twee weken is je leercoach live beschikbaar voor begeleiding bij je leeractiviteiten op de locaties.
  • Maximaal tien dagen per jaar (één dag in de maand) is er een centrale onderwijsdag, die kun je volgen op de Inholland-locaties Haarlem en Den Haag. Op deze dagen krijg je live colleges en trainingen.

Standplaats
Ook al heeft jouw studie niet echt een vaste locatie of standplaats, bij je inschrijving moet je er wel één opgeven. Dit kan Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Haarlem of Rotterdam zijn. Inschrijven gaat via Studielink. 

Praktijk als leerschool
Bij flexibel onderwijs volgt het onderwijs jou. Op basis van de kennis en vaardigheden die je al hebt, stel je samen met de opleiding een persoonlijk studieprogramma samen. Met je eigen leercoach maak je een leerplan waarin je zelf je studievolgorde en -tempo bepaalt, zodat je maximaal kunt versnellen. Onderwijs volg je in verschillende vormen: op afstand, op de hogeschool en op je werkplek met eigen casuïstiek.

De praktijk is de beste leerschool en daarom leer je veel in het werkveld. Hiervoor heb je in het eerste jaar al een relevante praktijkplek nodig waar je de studieopdrachten kunt uitvoeren. In het eerste jaar kan dit – als je nog niet in het werkveld werkt – een nieuwe werkplek of vrijwilligerswerk zijn. In de loop van de opleiding worden de opdrachten complexer en heb je een relevante werkplek nodig om de opdrachten in de praktijk uit te kunnen voeren.

Studieopbouw

Studieopbouw

In de praktijk vermengen de vakgebieden maatschappelijk werk en sociaal pedagogische hulpverlening zich steeds meer. Daarom wordt bij Social Work deeltijd geen onderscheid meer gemaakt en word je breed opgeleid. Deze flexibele opleiding bereidt jou voor op het beroep van de sociaal werker van de toekomst.

Programma
De opleiding is breed. Hoe verder je bent, hoe meer nadruk je kunt leggen op een voorkeursrichting. De flexibele opleiding bestaat uit ongeveer 40 modules variërend van 5 tot 30 studiepunten. Voor het grootste deel bepaal je zelf de volgorde. Een beperkt aantal modules vereist dat je vooraf een andere module hebt afgerond, anders heb je niet de kennis en vaardigheden om die modules succesvol te voltooien. Het is ook mogelijk dat je leercoach je adviseert bepaalde modules eerst te behalen, zodat de leeropbrengsten die je uit de opleiding haalt maximaal zijn.

Uitstroomprofielen
Je kunt in deze opleiding op één van de volgende drie terreinen afstuderen:

  • Welzijn en Samenleving
  • Jeugd
  • Langdurige & Complexe Zorg

Samenwerken
Kenmerkend voor de sociaal werkers van Inholland is dat ze goed samenwerken met andere professionals in het werkveld en kritisch verbonden zijn met de altijd veranderende samenleving. Zij kijken voorbij de grenzen van hun beroep, tonen lef en hebben een eigen mening over de hulpverlening. Binnen de brede opleiding geef je zelf richting aan de kant die jij uiteindelijk op wilt binnen het sociaal werk.

Flexibel en zelfstandig leren iets voor jou?

Wil je zeker weten of deze manier van studeren bij jou past? Dan kun je een proefmodule volgen met eerstejaarsstudenten Social Work. Wanneer je de toets gehaald hebt, krijg je vrijstelling voor de module Begeleiden in de leefwereld. 

Lees meer over de proefmodule

Kom 6 april naar de Open Dag

Meld je aan!

Haal het beste uit Social Work deeltijd

Studiebegeleiding

Inholland zorgt dat je in samenwerking met andere studenten en praktijkdeskundigen in verschillende omgevingen kunt leren: in het werkveld, online, op één van onze locaties en tijdens inspirerende onderwijsdagen. Samen leren verbetert je leerprestaties en maakt het ook leuker om te leren.

 

Leercoaches

Met een vast team leercoaches, een praktische digitale leeromgeving én een soepel lopende organisatie staat Inholland borg voor stevig onderwijs dat inspeelt op de toekomst van jouw (aanstaande) vakgebied.

Nieuws vanuit de opleiding Social Work

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228