Social Work deeltijd

Praktische informatie Social Work deeltijd

Start februari 2024

Februari. (Week 5: maandag 29 januari - vrijdag 4 februari) 

Goed om te weten: bekijk welke opleidingen op welke locaties in februari starten. Dit kan per opleiding en locatie verschillen. Aanmelden voor deze februaristart kan vanaf 1 oktober 2023 tot 15 januari 2024 via Studielink.

Start september 2024

September. (Week 36: maandag 2 september - vrijdag 6 september 2024)

Duur opleiding

Nominale studieduur is vier jaar. Deze opleiding is zo opgezet dat je zelf je tempo bepaalt. Heb je al relevante kennis en vaardigheden en kun je dat aantonen, dan is het mogelijk eerder en elders verwoven kennis en ervaring te laten waarderen en erkennen (Valideren) of er vrijstelling voor aan te vragen. Neem hiervoor contact op met de opleiding.

Titel

Bachelor of Social Work (BSW)

Bekijk de titels per opleiding (pdf)

Collegegeld 2023-2024 (februaristart 2024)

€ 1.128 *

* Iedereen die in het studiejaar 2023-2024 studeert, krijgt korting op het collegegeld. Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Collegegeld 2023-2024

€ 1.934 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in het studiejaar 2023-2024 de helft van het collegegeld. Voor een deeltijdopleiding betaal je dan voor het eerste jaar € 967 * in plaats van € 1.934 *.
Lees meer over deze korting

*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Je kunt onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
Lees meer over het levenlanglerenkrediet

STAP-budget

Ben je 18 jaar of ouder en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Vraag dan het STAP-budget aan en ontvang jaarlijks tot € 1.000 aan subsidie. Hiermee studeer je voordelig en een maak je een mooie (vervolg)stap in je carrière!

Lees meer over het STAP-budget

Overige kosten

Boeken, reiskosten etc.: ongeveer €350 - €500 per jaar.

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Alkmaar

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar
Meer over deze locatie

Amsterdam

De Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam
Meer over deze locatie

Den Haag

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag
Meer over deze locatie

Haarlem

Bijdorplaan 15
2015 CE Haarlem
Meer over deze locatie

Rotterdam

Posthumalaan 90
3072 AG Rotterdam
Meer over deze locatie

Open Avond 13 december

Bekijk wat je kunt verwachten

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hoeveel punten moet je halen? 

Studiebelasting

Jouw tijd is waarschijnlijk schaars. Daarom kies je voor deeltijd en leren op afstand. Deze vernieuwde opleiding is speciaal opgezet voor de moderne mens die studeert naast werk en/of gezin. Bij Inholland krijg je daarom begeleiding op maat. Jouw leerproces is daarbij leidend. Met je leercoach bepaal je de leervolgorde en hoe, waar en wanneer je wilt leren, passend bij jouw persoon, context en levenservaring. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van kennis en vaardigheden die je al hebt, zodat je maximaal kunt versnellen.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het tweede jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over Social Work deeltijd

  1. Voor deze opleiding ben je niet gebonden aan een locatie, maar kun je wel gebruik maken van de faciliteiten van alle Inholland-locaties. 
  2. Maximaal tien dagen per jaar (één dag in de maand) is er een centrale onderwijsdag, afwisselend in Haarlem of Den Haag.
  3. Gedurende je studie krijg je begeleiding van een leercoach die je individueel en tijdens leercoachbijeenkomsten kunt raadplegen.
  4. Leren in de praktijk is onmisbaar om het vak onder de knie te krijgen. In het begin hoeft dit nog niet, maar praktijkopdrachten spelen wel een grote rol in de opleiding. Naarmate je studie vordert, ga je steeds meer opdrachten in de praktijk doen en heb je wel een geschikte praktijkplek nodig.
  5. De opleiding is breed. Hoe verder je bent, hoe meer nadruk je kunt leggen op een voorkeursrichting.

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.alkmaar@inholland.nl, decanaat.diemen@inholland.nldecanaat.denhaag@inholland.nldecanaat.haarlem@inholland.nl of decanaat.rotterdam@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228