Verpleegkunde deeltijd

Je zoekt een opleiding die je flexibel combineert naast je werk en privéleven. En waarbij je profiteert van de ervaring en kennis die je al hebt.

Hbo Verpleegkunde deeltijd

Voor wie

Je voldoet aan de algemene toelatingsvoorwaarden voor de hbo-opleiding verpleegkunde. Daarnaast heb je een arbeidsovereenkomst van minimaal 24 uur per week als leerling-verpleegkundige.

Je vindt het interessant om op hbo-niveau te leren opereren. Om goed klinisch te kunnen redeneren, je onderzoekende capaciteiten verder te ontwikkelen, zelfstandig zorg te verlenen en te organiseren. Ben jij iemand die zichzelf wil blijven ontwikkelen? Durf je jezelf uit te dagen? Wil je werken en leren combineren? Pak de handschoen op en kies voor de deeltijdopleiding Verpleegkunde.

Studieprogramma Verpleegkunde deeltijd

De deeltijdopleiding Verpleegkunde is op maat gemaakt. Het grootste deel van je studie vindt zelfs plaats op de werkvloer. Hieronder lees je wat je tijdens de studie doet.

Studie op maat

Studie op maat

Met de deeltijdopleiding Verpleegkunde  start jij in overleg met je werkgever een op maat gemaakt opleidingstraject.  We houden om te beginnen rekening met jouw 'Eerder Verworven Competenties (EVC’s)', je werkervaring en je diploma’s. Wanneer je bijvoorbeeld al een mbo-opleiding Verpleegkunde hebt gevolgd, dan kun je voor 3 modules van 10 studiepunten (EC's) vrijstelling aanvragen. Heb je daarnaast nog aanvullende opleidingen gevolgd, dan kun je daarvoor nog extra vrijstellingen aanvragen. 

Flexibel
Deze deeltijdopleiding is heel flexibel; het grootste deel van je studie vindt plaats op afstand, gewoon bij jou op de werkvloer. Al werkend leer je dus. Jij bent de regisseur van je eigen leerproces. Jij bepaalt zelf hoe, waar, wanneer en met wie je wilt leren. Uiteraard passend bij jouw persoon, context en levenservaring. Zo maak je optimaal gebruik van kennis en vaardigheden die je al hebt.

Met elkaar leer je meer dan alleen. Vandaar dat je naast jouw individuele programma op maat met andere studenten en praktijkdeskundigen in verschillende omgevingen kunt leren: online, op een van onze locaties, op je eigen werkplek en tijdens de opleidingsbijeenkomsten.

 

Studieopbouw

Studieopbouw

De theorie pas je toe op je werkplek onder begeleiding van een hbo-verpleegkundige, jouw werkveldcoach. Zo verwerf je stap voor stap nieuwe competenties. Je leert bijvoorbeeld verpleegkundige processen uitvoeren en beschrijven, weet hoe je onderbouwd voorlichting, advies en instructies geeft, hoe je onderzoek uitvoert, kwaliteitszorg implementeert en collega’s coacht. Je gaat evidence based en onderzoekend te werk. Je krijgt met alle richtingen in de zorg te maken: voor oud en jong, cure en care, de psychische en fysieke kant.

Thema’s
Je volgt een studieprogramma dat bestaat uit acht eenheden van leeruitkomsten. Per eenheid van 30 EC komen een aantal modules aan bod. Deze modules zijn opbouwend in niveau van propedeuse- tot bachelorniveau.

De eenheden hebben de volgende thema’s:

  1. Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling (PPO)
  2. Klinisch Redeneren (KR)
  3. Organiseren van Zorg (OvZ)
  4. GezondheidsBevordering (GB)
  5. Verpleegkundig Advies (VAD)
  6. Verpleegkundig Leiderschap (VL)
  7. Uitvoeren van Zorg (UvZ)

Daarnaast staan je persoonlijke ontwikkeling en je professionele ontwikkeling centraal en krijg je mogelijkheid om je keuze-eenheid te volgen. Hiermee kleur je je eigen profiel in.

Bachelor of Science
Heb je dit alles met succes afgerond? Gefeliciteerd, je mag jezelf Bachelor of Science noemen! Je schrijft je nu ook in in het BIG-register. Met de inschrijving mag je het werk van hbo-verpleegkundige uitvoeren en de beschermde titel van verpleegkundige voeren.

Persoonlijk programma

Persoonlijk en flexibel programma

Zoals jij leert de mens in de zorg centraal te stellen, zo stellen wij jou centraal. We hebben oog voor jou vanaf onze eerste kennismaking. Wie ben je, wat is je achtergrond, wat wil je bereiken? Met een persoonlijke studieroute begeleiden wij je tot de finish. Dichtbij, ook als je op afstand leert. Laat weten waar je het tempo wilt aanpassen, de studieroute wil veranderen. Wij hebben begrip voor jouw situatie met een drukke baan, opleiding en privéleven. Weet dat we je motiveren en dat je er niet alleen voor staat.

Op basis van de kennis en vaardigheden die je al hebt, stel je in samenspraak met ons een persoonlijk studieprogramma samen. Met je eigen leercoach bespreek je een leerplan waarin je zelf je studievolgorde en -tempo bepaalt. Zo kun je versnellen of juist verdiepen. Je bent regisseur van je eigen leerproces. Met je leercoach plan je regelmatig gesprekken met betrekking tot persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Op je eigen werkplek
Deze deeltijdopleiding is heel flexibel; het grootste deel van je studie vindt plaats bij jou op de werkvloer. Al werkend leer je dus. Jij bent de regisseur van je eigen leerproces. Jij bepaalt zelf hoe, waar, wanneer en met wie je wilt leren. Uiteraard passend bij jouw persoon, context en levenservaring.

Online Open Avond 15 december

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Twijfel je of de deeltijdopleiding bij je past?

Misschien is de voltijdopleiding iets voor je.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!