Verpleegkunde deeltijd

Kun jij je eigen leerroute uitstippelen en wat je leert op jezelf betrekken?

Hbo Verpleegkunde deeltijd

Voor wie

Werk je al langere tijd in de zorg, maar wil je nu op hbo-niveau, evidence based je werk kunnen doen? Wil je je verder ontwikkelen in klinisch redeneren en verpleegkundig leiderschap? Wil je beter onderbouwd voorlichting geven, met collega’s goede zorg organiseren en hen coachen? Of kom je van buiten de zorg en gooi je het roer om? Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je van betekenis zijn voor mensen die zorg nodig hebben?

Wat jouw achtergrond ook is, voor de flexibele deeltijdopleiding ben jij bereid hard te studeren. Want naast je werk zul je tijd moeten vrijmaken om de theorie in te duiken, die je vervolgens weer toepast op je werk. Daar is discipline en doorzettingsvermogen voor nodig, maar ook zelfreflectie en zelfstandigheid: kun jij je eigen leerroute uitstippelen en wat je leert op jezelf betrekken? Luister ook naar jezelf: wanneer is het verstandig je studietempo te versnellen, wanneer te vertragen. Lukt jou dat, dan staat je een mooie periode van persoonlijke en professionele groei te wachten waar je met trots op kunt terugkijken.

Studieprogramma Verpleegkunde deeltijd

De deeltijdopleiding Verpleegkunde is op maat gemaakt. Je volgt je eigen leerroute, vooral op de werkvloer, en afgestemd op jouw eerder verworven competenties. Samen met ons bepaal je wanneer je wat studeert en hoe je dat doet. Werkend leren dus wanneer jij eraan toe bent.

Opleiding op maat

Opleiding op maat

Met de deeltijdopleiding Verpleegkunde kies je voor de meest individuele, flexibele route naar jouw hbo-diploma. Jij werkt minimaal 16 uur in de zorg. In overleg met jouw werkgever start je een op maat gemaakt programma. Daarbij houden we rekening met je eerder verworven competenties (EVC’s): jouw kennis en ervaring als verpleegkundige.

Wanneer je bijvoorbeeld al een mbo-opleiding Verpleegkunde hebt gevolgd, dan kom je in aanmerking voor vrijstelling van drie modules van 10 studiepunten (EC's). Heb je daarnaast nog aanvullende opleidingen gevolgd, dan kun je daarvoor nog extra vrijstellingen aanvragen. Zo maak je optimaal gebruik van kennis en vaardigheden die je al hebt. Hoe kun je je verworven competenties, zoals je technische vaardigheden, bijvoorbeeld inzetten om je leerroute te optimaliseren?

Leergemeenschap
Met elkaar leer je meer dan alleen. Vandaar dat je naast jouw individuele programma op maat met andere studenten en praktijkdeskundigen in verschillende omgevingen kunt leren: online, op een van onze locaties, op je eigen werkplek en tijdens de opleidingsbijeenkomsten. Een prachtige kans om een eigen netwerk van zorgprofessionals op te bouwen waar je extra veel van kunt leren.

Je bent onderdeel van een leergemeenschap van vakgenoten. Waar je niet alleen kennis opdoet maar ook kennis brengt. Bij ons op locatie proef je de informele sfeer waar ruimte is voor alle achtergronden: een diversiteit waardoor we veel van elkaar leren.

Persoonlijk en flexibel programma

Persoonlijk en flexibel programma

Zoals jij leert de mens in de zorg centraal te stellen, zo stellen wij jou centraal. We hebben oog voor jou vanaf onze eerste kennismaking. Wie ben je, wat is je achtergrond, wat wil je bereiken? Met een persoonlijke studieroute begeleiden wij je tot de finish. Dichtbij, ook als je op afstand leert. Laat weten waar je het tempo wilt aanpassen, de studieroute wil veranderen. Wij hebben begrip voor jouw situatie met een drukke baan, opleiding en privéleven. Weet dat we je motiveren en dat je er niet alleen voor staat.

Op basis van de kennis en vaardigheden die je al hebt, stel je in samenspraak met ons een persoonlijk studieprogramma samen. Met je eigen leercoach bespreek je een leerplan waarin je zelf je studievolgorde en -tempo bepaalt. Zo kun je versnellen of juist verdiepen. Je bent regisseur van je eigen leerproces. Met je leercoach plan je regelmatig gesprekken met betrekking tot persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Op je eigen werkplek
Deze deeltijdopleiding is heel flexibel; het grootste deel van je studie vindt plaats bij jou op de werkvloer. Al werkend leer je dus. Jij bent de regisseur van je eigen leerproces. Jij bepaalt zelf hoe, waar, wanneer en met wie je wilt leren. Uiteraard passend bij jouw persoon, context en levenservaring.

Studieopbouw

Studieopbouw

De theorie pas je toe op je werkplek onder begeleiding van een hbo-verpleegkundige, jouw werkveldcoach. Zo verwerf je stap voor stap nieuwe competenties. Je leert bijvoorbeeld verpleegkundige processen uitvoeren en beschrijven, weet hoe je onderbouwd voorlichting, advies en instructies geeft, hoe je onderzoek uitvoert, kwaliteitszorg implementeert en collega’s coacht. Je gaat evidence based en onderzoekend te werk. Je krijgt met alle richtingen in de zorg te maken: voor oud en jong, cure en care, de psychische en fysieke kant.

Thema’s
Je volgt een studieprogramma dat bestaat uit acht eenheden van leeruitkomsten. Per eenheid van 30 EC komen een aantal modules aan bod. Deze modules zijn opbouwend in niveau van propedeuse- tot bachelorniveau.

De eenheden hebben de volgende thema’s:

  • Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling (PPO)
  • Klinisch Redeneren (KR)
  • Organiseren van Zorg (OvZ)
  • GezondheidsBevordering (GB)
  • Verpleegkundig Advies (VAD)
  • Verpleegkundig Leiderschap (VL)
  • Uitvoeren van Zorg (UvZ)

Daarnaast staat je persoonlijke ontwikkeling en je professionele ontwikkeling centraal en krijg je mogelijkheid om je keuze-eenheid te volgen. Hiermee kleur je je eigen profiel in.

Bachelor of Science
Heb je dit alles met succes afgerond. Gefeliciteerd, je mag jezelf Bachelor of Science noemen! Je schrijft je nu ook in in het BIG-register. Met de inschrijving mag je het werk van hbo-verpleegkundige uitvoeren en de beschermde titel van verpleegkundige voeren.

Opleidingsvarianten

Opleidingsvarianten per locatie

Amsterdam
In Amsterdam kun je de opleiding Verpleegkunde voltijd, deeltijd en duaal volgen. Ook kun je in de hoofdstad het honoursprogramma Technische Verpleegkunde volgen. In Amsterdam wordt al het onderwijs (van hbo- tot masterniveau) gegeven in één gebouw aan De Boelelaan, op steenworp afstand van Amsterdam UMC, locatie VUmc: goed bereikbaar met tram, trein, metro en bus.

Alkmaar
In Alkmaar kun je de voltijdse, de duale en de deeltijdvariant volgen. Op deze locatie kun je gratis parkeren. We bieden hier ook het honoursprogramma Technische Verpleegkunde, waarvan de fysieke lessen in Amsterdam zijn.

Extra Open Avond 7 juni

Meld je aan!

Nieuws vanuit de opleiding Verpleegkunde

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!