Verpleegkunde deeltijd

Je zoekt een opleiding die je flexibel combineert naast je werk en privéleven. En waarbij je profiteert van de ervaring en kennis die je al hebt.

Hbo Verpleegkunde deeltijd

Voor wie

Je voldoet aan de algemene toelatingsvoorwaarden voor de hbo-opleiding verpleegkunde. Daarnaast heb je een arbeidsovereenkomst van minimaal 24 uur per week als leerling-verpleegkundige.

Je vindt het interessant om op hbo-niveau te leren opereren. Om goed klinisch te kunnen redeneren, je onderzoekende capaciteiten verder te ontwikkelen, zelfstandig zorg te verlenen en te organiseren. Ben jij iemand die zichzelf wil blijven ontwikkelen? Durf je jezelf uit te dagen? Wil je werken en leren combineren? Pak de handschoen op en kies voor de deeltijdopleiding Verpleegkunde.

Studieprogramma Verpleegkunde deeltijd

De deeltijdopleiding Verpleegkunde is op maat gemaakt. Het grootste deel van je studie vindt zelfs plaats op de werkvloer. Hieronder lees je wat je tijdens de studie doet.

Studie op maat

Studie op maat

Met de deeltijdopleiding Verpleegkunde  start jij in overleg met je werkgever een op maat gemaakt opleidingstraject.  We houden om te beginnen rekening met jouw 'Eerder Verworven Competenties (EVC’s)', je werkervaring en je diploma’s. Wanneer je bijvoorbeeld al een mbo-opleiding Verpleegkunde hebt gevolgd, dan kun je voor 3 modules van 10 studiepunten (EC's) vrijstelling aanvragen. Heb je daarnaast nog aanvullende opleidingen gevolgd, dan kun je daarvoor nog extra vrijstellingen aanvragen. 

Flexibel
Deze deeltijdopleiding is heel flexibel; het grootste deel van je studie vindt plaats op afstand, gewoon bij jou op de werkvloer. Al werkend leer je dus. Jij bent de regisseur van je eigen leerproces. Jij bepaalt zelf hoe, waar, wanneer en met wie je wilt leren. Uiteraard passend bij jouw persoon, context en levenservaring. Zo maak je optimaal gebruik van kennis en vaardigheden die je al hebt.

Met elkaar leer je meer dan alleen. Vandaar dat je naast jouw individuele programma op maat met andere studenten en praktijkdeskundigen in verschillende omgevingen kunt leren: online, op een van onze locaties, op je eigen werkplek en tijdens de opleidingsbijeenkomsten.

 

Studieopbouw

Studieopbouw

Het studieprogramma wordt vorm gegeven in 8 eenheden van leeruitkomsten, per eenheden van 30 EC worden een aantal modules aangeboden. Deze modules zijn opbouwend in niveau van propedeuse niveau tot bachelor niveau.

Vanuit het studieprogramma stel je je persoonlijke leerroute vast, waarbij je nadenkt over je 'Eerder Verworven Competenties'. Hoe kun je je verworven competenties, zoals je technische vaardigheden, inzetten om je leerroute te versnellen? 

Thema’s
De eenheden hebben de volgende thema’s:

  • Uitvoeren en beschrijven van het verpleegkundige proces.
  • Organiseren van verpleegkundige zorg.
  • Voorlichten, adviseren en instrueren.
  • Coachen en begeleiden van medewerkers.
  • Implementeren van kwaliteitszorg.
  • Onderzoek uitvoeren ten aanzien van de verpleegkundige zorg.

Daarnaast staat je persoonlijke ontwikkeling en je professionele ontwikkeling centraal en krijg je mogelijkheid om je keuze eenheid te volgen. Hiermee kleur je je eigen profiel in.

Persoonlijk programma

Persoonlijk programma

Op basis van de kennis en vaardigheden die je al hebt, stel je in samenspraak met de opleiding een persoonlijk studieprogramma samen. Met je eigen leercoach bespreek je een leerplan waarin je zelf je studievolgorde en -tempo bepaalt. Zo kun je maximaal versnellen of juist verdiepen. Met je leercoach plan je regelmatig gesprekken met betrekking tot persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Op je eigen werkplek
De opleiding volg je grotendeels op afstand, buiten de hogeschool en op je eigen werkplek. Je bent regisseur van je eigen leerproces. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de kennis en vaardigheden die je al hebt, zodat je sneller door je studie kunt. 

Bachelor of Science
Heb je dit alles met succes afgerond, dan ben je een Bachelor of Science (BSc). Daarmee kun je je meteen inschrijven in het BIG-register, zodat je de beschermde titel van verpleegkundige mag voeren.

Online Open Avond 9 juni

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Twijfel je of de deeltijdopleiding bij je past?

Misschien is de voltijdopleiding iets voor je.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!