Verpleegkunde deeltijd

Praktische informatie Verpleegkunde deeltijd

Start februari 2022

Februari. (Week 5: maandag 31 januari - vrijdag 4 februari 2022)
Bekijk welke opleidingen in februari starten

Goed om te weten: je kunt je tot en met 15 januari aanmelden voor de februaristart 2022.

Start september 2022

September. (Week 35: maandag 29 augustus - vrijdag 2 september 2022)

Duur opleiding

Twee tot vier jaar*

* Deze opleiding is zo opgezet dat je zelf je tempo bepaalt. Heb je al relevante kennis en vaardigheden en kun je dat aantonen, dan is het mogelijk flink te versnellen. Afhankelijk van je vooropleiding en ervaring kun je vrijstellingen krijgen. Studenten met MBO-V diploma krijgen vrijstelling voor 3 modules van 10 EC, totaal 30 EC. Studenten met MBO-V diploma en een vervolgopleiding zoals IC of Dialyse krijgen vrijstelling voor 3 modules van 10 EC en Keuzeprogramma van 30 ec, totaal 60 EC.

Lesdagen

Start je in februari?
In de eerste week van februari heb je op woensdag les. Goed om te weten: je hebt de mogelijkheid om lessen op de vrijdag te volgen.

Start je in september?
In de eerste week van september heb je op vrijdag les. Goed om te weten: je hebt de mogelijkheid om lessen op de woensdag te volgen.

Titel

Bachelor of Science (BSc)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Collegegeld 2021-2022 (februaristart 2022)

€ 425 *

* Iedereen die in het studiejaar 2021-2022 studeert, krijgt korting op het collegegeld. Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Collegegeld 2022-2023

€ 1.846 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in het studiejaar 2022-2023 de helft van het collegegeld. Voor een deeltijdopleiding betaal je dan voor het eerste jaar € 923 * in plaats van € 1.846.
Lees meer over deze korting

*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Je kunt onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
Lees meer over het levenlanglerenkrediet

Overige kosten

Boeken eerste jaar: ca. € 500 - € 1000

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Alkmaar

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar
Meer over deze locatie

Amsterdam

De Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam
Meer over deze locatie

Online Open Avond 15 december

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Je kiest voor een flexibele deeltijdopleiding waarin je rekening kan houden met je werk en privéleven.  Of liever: de opleiding volgt jouw rooster. Toch zal je elke week voldoende uren moeten reserveren voor een gezond studietempo. Naast de eis dat je minimaal 24 uur moeten werken in de zorg en 1 dag per week of twee weken school moet je rekening houden met minimaal acht tot zestien uur zelfstudie. Wees dus bereid om de komende jaren vrije tijd in te wisselen voor persoonlijke ontwikkeling. Stem dit af met je gezin, vrienden en werkgever. Blijf je in een lekker studieritme waardoor je geen achterstanden oploopt, dan is de deelopleiding zeker te doen.

Bindend studieadvies

Tijdens het tweede jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over Verpleegkunde deeltijd

  1. Wil jij je studie combineren met werk en/of gezin en je studietijd zelfstandig en flexibel kunnen indelen?
  2. De opleiding Verpleegkunde is sinds september 2018 gestart met een deeltijdopleiding. 
  3. De deeltijdopleiding is uiterst flexibel, en optimaal afgestemd op de leef- en werksituatie van studenten.
  4. Met de hbo-deeltijdopleiding Verpleegkunde start jij in overleg met je werkgever een op maat gemaakt en zeer flexibel opleidingstraject.
  5. Met je eigen leercoach bespreek je een leerplan waarin je zelf je studievolgorde en -tempo bepaalt.
  6. Heb je dit alles met succes afgerond, dan ben je een Bachelor of Nursing (B Nursing).

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.alkmaar@inholland.nl of decanaat.amsterdam@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!