Verpleegkunde deeltijd

Praktische informatie Verpleegkunde deeltijd

Start september 2024

Lesdag: vrijdag
Eerste lesdag: vrijdag 6 september

Duur opleiding

Twee tot vier jaar*

* Persoonlijke studieroute stellen we vast tijdens de introductie. Op basis van diploma, specialisatie, werkervaring en eigen studieresultaten varieert de opleidingsduur. Het is een 4-jarige opleiding, die je kunt versnellen door vrijstelling en validering. Een verpleegkundige met een mbo-v diploma en/of een erkende specialisatie (IC, Dialyse etc) kan dus eventueel tijdens de opleiding versnellen.

Titel

Bachelor of Science (BSc)

Bekijk de titels per opleiding (pdf)

Meer over deeltijd

Wil je weten wat deeltijd studeren precies is?
Ontdek wat deeltijd is

Collegegeld 2024-2025

€ 2.115 *

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Je kunt onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
Lees meer over het levenlanglerenkrediet

Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Overige kosten

Boeken eerste jaar: ca. € 500 - € 1000

Andere studiekosten

Benieuwd welke andere kosten je kunt verwachten als je gaat studeren?
Lees meer over studiekosten aan het hbo

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Alkmaar

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar
Meer over deze locatie

Amsterdam

Pina Bauschplein 4
1095 PN Amsterdam
Meer over deze locatie

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Je kiest voor een flexibele deeltijdopleiding waarin je rekening kan houden met je werk en privéleven.  Of liever: de opleiding volgt jouw rooster. Toch zal je elke week voldoende uren moeten reserveren voor een gezond studietempo. Naast de eis dat je minimaal 24 uur moeten werken in de zorg en 1 dag per week of twee weken school moet je rekening houden met minimaal acht tot zestien uur zelfstudie. Wees dus bereid om de komende jaren vrije tijd in te wisselen voor persoonlijke ontwikkeling. Stem dit af met je gezin, vrienden en werkgever. Blijf je in een lekker studieritme waardoor je geen achterstanden oploopt, dan is de deelopleiding zeker te doen.

Dringend studieadvies

Aan het einde van het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om de vakken van het tweede leerjaar te volgen? En, is de opleiding geschikt voor jou?  Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of het raadzaam is om door te gaan of dat je beter een switch kunt maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan kun je een negatief dringend studieadvies (DSA) krijgen. Dit advies is niet bindend. Je kunt bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren, maar je hebt dan geen toegang tot het tweede jaar.

Meer informatie over het Dringend studieadvies

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.alkmaar@inholland.nl of decanaat.amsterdam@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228