Verpleegkunde deeltijd

Toelatingseisen Verpleegkunde deeltijd

Om te kunnen starten met de deeltijdopleiding verpleegkunde heb je een diploma havo, vwo of mbo-4 (of gelijkwaardig) nodig, en een arbeidsovereenkomst als leerling-verpleegkundige voor minimaal 24 uur per week . Vanuit de praktijk word je begeleid door een werkveldcoach. Dit is een verpleegkundige die minimaal op hbo-niveau is opgeleid. 

Meer uitleg over toelating

Ander diploma

Je hebt een diploma mbo zonder niveauaanduiding, of een ander Nederlands diploma

In het algemeen kun je met de opleiding starten als je diploma vergelijkbaar is met een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Nadat je je hebt aangemeld, beoordeelt Inholland je diploma. Is de uitslag negatief en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je laten zien dat je toch geschikt bent om de opleiding te volgen via de Toelatingsoets.

Lees meer over de Toelatingsoets >

 

Buitenlandse vooropleiding

Je hebt een buitenlandse vooropleiding

Als je een diploma in het buitenland hebt gehaald en wilt studeren bij Inholland, ben je ook van harte welkom. Daarvoor moet je diploma wel gelijkwaardig zijn aan een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Om de lessen te kunnen volgen, moet je daarnaast het Nederlands voldoende verstaan, spreken en schrijven. Alleen dan haal jij het maximale uit je studie bij Inholland. Daarom moeten studenten met een buitenlandse vooropleiding laten zien dat zij de Nederlandse taal beheersen op niveau B2 (Europese Referentiekader). Dit kan onder andere met een diploma NT2-programma II (onderdelen lezen, schrijven, spreken en luisteren). Je kunt een NT2-examen afleggen bij DUO.

Voorbereidingscursussen

Moet je een toelatings- of deficiëntietoets maken?

Volg dan een van onze korte voorbereidingscursussen. Hiermee kun je de slagingskans van de toelatings- of deficiëntietoets namelijk flink verhogen. Ook als je je wilt bijscholen of je kennis wilt opfrissen, dan kun je bij ons terecht.

Bekijk onze voorbereidingscursussen >

Heb je een verpleegkundige BIG-registratie?

Wanneer je een verpleegkundige BIG-registratie (verpleegkundigen niveau-4 of verpleegkundigen met een in-service-opleiding) hebt, dan kun je de opleiding sneller doorlopen. Waarschijnlijk kom je in aanmerking voor vrijstellingen vanwege je diploma's. Daarmee kun je de opleidingsduur verkorten. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met verpleegkundedeeltijd@inholland.nl

Open Avond 30 oktober

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Interesse?

Neem contact met mij op

 

Hulp nodig bij je studiekeuze?

  • Weet je nog niet wat en waar je wilt studeren? Doe dan de online Studiekeuzetest, of volg een Studiekeuzeworkshop met andere studiekiezers.
  • Heb je al een beetje een idee welke opleiding je wilt volgen, en wil je nog een paar laatste punten checken? Stel dan je vraag aan een student of aan het Studie-informatiepunt. Ook kun je voor je studiekeuzevragen terecht bij één van onze vijf Studiekeuze Adviescentra.
  • Wil je kennismaken met de opleiding en de sfeer proeven? Bezoek dan een Open Dag.
  • Wil je weten of deze opleiding echt bij je past? Kom dan een dag Proefstuderen. Zo ervaar je hoe het is wanneer je voor deze studie kiest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!