Verpleegkunde deeltijd

Toelatingseisen Verpleegkunde deeltijd

Je bent toelaatbaar tot de opleiding Verpleegkunde flexibele deeltijd als je voldoet aan de volgende toelatingsvoorwaarden:

Algemene toelatingseis

Je voldoet aan de algemene toelatingsvoorwaarden voor een HBO-opleiding: diploma havo, vwo of mbo-4 (of gelijkwaardig)

Deeltijdtraject met werkplek

Je beschikt over een werkplek in de gezondheidszorg op basis van een arbeidscontract voor minimaal 16 uur (advies is 24 uur) als HBO-verpleegkundige in opleiding.

Je wordt in de praktijk begeleid door een HBO-verpleegkundige. Dit is jouw werkveldcoach.

Deeltijdtraject zonder werkplek (bij aanvang)

Heb je nog geen ervaring in de gezondheidszorg en wil je graag een nieuw pad inslaan? Dan ben je vanaf februari en september van harte welkom!

In een op maat gesneden traject van 20 weken ga je je verdiepen in de theorie en basisvaardigheden van de verpleegkunde. Dit doe je op twee lesdagen in de week: de woensdag en de vrijdag. Tijdens deze 20 weken ga je op zoek naar een geschikte werkplek in de zorg voor minimaal 16 uur (advies is 24 uur per week). Deze werkplek ga je zelf werven. Uiteraard gaan wij je daarbij adviseren. Je vervolgt dan je opleiding in ons flexibel deeltijdprogramma.

FastSwitch HBO-V
Vanuit het landelijke project FastSwitch hebben we een programma gemaakt voor studenten met een hbo en wo-diploma. Kies je nu voor een baan in de zorg, dan houden wij rekening met je ervaringen. We adviseren over de keuze van je studieprogramma en mogelijke werkplek.

Meer uitleg over toelating

Ander diploma

Je hebt een diploma mbo zonder niveauaanduiding, of een ander Nederlands diploma

In het algemeen kun je met de opleiding starten als je diploma vergelijkbaar is met een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Nadat je je hebt aangemeld, beoordeelt Inholland je diploma. Is de uitslag negatief en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je laten zien dat je toch geschikt bent om de opleiding te volgen via de Toelatingstoets.

Lees meer over de Toelatingstoets >

Buitenlandse vooropleiding

Je hebt een buitenlandse vooropleiding

Als je een diploma in het buitenland hebt gehaald en wilt studeren bij Inholland, ben je ook van harte welkom. Daarvoor moet je diploma wel gelijkwaardig zijn aan een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Om de lessen te kunnen volgen, moet je daarnaast het Nederlands voldoende verstaan, spreken en schrijven. Alleen dan haal jij het maximale uit je studie bij Inholland. Daarom moeten studenten met een buitenlandse vooropleiding laten zien dat zij de Nederlandse taal beheersen op niveau B2 (Europese Referentiekader). Dit kan onder andere met een diploma NT2-programma II (onderdelen lezen, schrijven, spreken en luisteren). Je kunt een NT2-examen afleggen bij DUO.

Wanneer je een Nederlandstalige opleiding gaat volgen aan Hogeschool Inholland moet je kunnen aantonen dat alle vier de onderdelen van het Staatsexamen Nt2 op uiterlijk 1 september 2022 zijn behaald. Het Staatsexamen Nt2 wordt op het laatst in juli aangeboden.

Voorbereidingscursussen

Moet je een toelatings- of deficiëntietoets maken?

Volg dan een van onze korte voorbereidingscursussen. Hiermee kun je de slagingskans van de toelatings- of deficiëntietoets namelijk flink verhogen. Ook als je je wilt bijscholen of je kennis wilt opfrissen, dan kun je bij ons terecht.

Bekijk onze voorbereidingscursussen >

Heb je een verpleegkundige BIG-registratie?

Wanneer je een verpleegkundige BIG-registratie (verpleegkundigen niveau-4 of verpleegkundigen met een in-service-opleiding) hebt, dan kun je de opleiding sneller doorlopen. Waarschijnlijk kom je in aanmerking voor vrijstellingen vanwege je diploma's. Daarmee kun je de opleidingsduur verkorten. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met verpleegkundedeeltijd@inholland.nl

Extra Open Avond 7 juni

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hulp nodig bij je studiekeuze?

  • Weet je nog niet wat en waar je wilt studeren? Doe dan de online Studiekeuzetest, of volg een Studiekeuzeworkshop met andere studiekiezers.
  • Heb je al een beetje een idee welke opleiding je wilt volgen, en wil je nog een paar laatste punten checken? Stel dan je vraag aan een student of aan het Studie-informatiepunt. Ook kun je voor je studiekeuzevragen terecht bij één van onze vijf Studiekeuze Adviescentra.
  • Wil je kennismaken met de opleiding en de sfeer proeven? Bezoek dan een (online) Open Dag.
  • Heb je vragen en wil je persoonlijk contact met de opleiding? Laat je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!