Verpleegkunde duaal

"Mijn creativiteit zet ik graag in door elke keer weer nieuwe werkvormen te bedenken."

Docent Ruud Gortworst

Wie ben je?
Ik ben Ruud Gortworst. Sinds september 2003 ben ik werkzaam als hbo-docent bij Inholland in de vakken verpleegkunde en communicatie. Bij mij staat de psychosociale zorg centraal staat voor patiënten in de reguliere en geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast ben ik expert op het gebied van coaching/supervisie aan studenten. Ik geef vier dagen les aan studenten Verpleegkunde en één dag bij Pedagogiek. Als senior docent ben ik betrokken bij het nieuwe onderwijs, coach ik docenten en coördineer ik keuzeonderwijs, PPO, langstuderen en simulatiepatiënten.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik ben gestart als onderwijzer op de basisschool, ging na een aantal jaren werken als verpleegkundige in de psychiatrie en werd daarna praktijkopleider in de psychiatrie. Vervolgens heb ik een aantal jaren freelance gewerkt als coach en supervisor.

Waarom onderwijs?
Ik voel me een echte docent en trainer, die ervan geniet als studenten zich ontwikkelen. Als ik zie dat het kwartje bij de student opeens valt, dan word ik gelukkig. Ik vind het heerlijk om met studenten in gesprek te gaan, te lachen en te sparren over nieuwe ideeën bij afstudeerbegeleiding en over indrukwekkende stage-ervaringen. Mijn creativiteit zet ik graag in door elke keer weer nieuwe werkvormen te bedenken. Mijn vader was hoofdonderwijzer en heeft zijn genen keurig aan mij doorgegeven.

Hobby's?
Ik houd van reizen, o.a. naar het noorden, zoals IJsland, Noorwegen en Lapland. Ik zoek met mijn vrouw gebieden op waar de stilte en leegte ons kunnen imponeren. Creatieve fotografie is bij vlagen een passie, net als bourgondisch eten. Ik heb een King Charles cavalier (hondje), die ervoor zorgt dat ik in beweging blijf.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228