Verpleegkunde duaal

Je verleent nu zelfstandig zorg aan kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen.

Na je opleiding Verpleegkunde duaal

Met je diploma op zak ben jij een verpleegkundige op hbo-niveau. Je verleent zelfstandig zorg aan kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen. Jij maakt het verschil voor mensen in allerlei situaties. Met jouw werk richt je je op de mens en zorg je ervoor dat diegene weer volledig voor zichzelf kan zorgen. Als netwerker weet je welke professionals je daarbij binnen en buiten de zorg kunt inschakelen. Samen onderzoek je de best passende oplossingen en je maakt daarbij gebruik van de nieuwste zorgtechnologie. Want zorgen doe je voor en met elkaar en dat laat je elke dag weer zien met hoofd, handen en hart. Aan het bed, bij de patiënt thuis en aan de vergadertafel. Dat brengt spanning en afwisseling in je werk. Kies met zorg jouw richting en daag jezelf uit tot een leven lang leren.

Dit is straks jouw werkveld

Jouw werkveld is volop in beweging. Zorg wordt steeds vaker buiten de muren van instellingen gegeven. Dat heeft een groot effect op het werk van verpleegkundigen. Zo zal het aantal wijkverpleegkundigen de komende jaren flink toenemen.

Dankzij het brede karakter van de opleiding kun je onder meer aan de slag bij ziekenhuizen, consultatiebureaus, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, instellingen voor jeugdzorg en de thuiszorg. En vergeet met de toenemende vergrijzing ook de ouderenzorg niet.

Als verpleegkundige kun je ook buiten deze werkvelden aan het werk, bijvoorbeeld in het leger of een gevangenis, op een boorplatform of bij een zorgverzekeraar.

Je wordt opgeleid tot:

 • verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis
 • verpleegkundige in de (ambulante) geestelijke gezondheidszorg
 • verpleegkundige in de ouderenzorg
 • verpleegkundige bij de GGD
 • verpleegkundige binnen de verstandelijk gehandicapten zorg
 • verpleegkundige in de wijkzorg
 • verpleegkundige in een justitiële inrichting
 • verpleegkundige bij een ARBO-dienst of medewerker bij een of penitentiaire inrichting

Je wordt niet opgeleid tot:

 • arts
 • operatieassistent
 • verloskundige

Wat houdt jouw baan straks in?

We maken het graag nog iets concreter. Na afronding van je studie kun je werken in onder meer de onderstaande functies.

 • Verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis
  Je geeft verpleegkundige zorg aan mensen die worden behandeld in het ziekenhuis, bijvoorbeeld voor een operatie. Je ondersteunt hen onder meer bij de verzorging, je bewaakt de vitale functies en geeft medicatie.

 • Verpleegkundige in de (ambulante) psychiatrische zorg
  Je werkt met mensen die kwetsbaar zijn. Ze hebben bijvoorbeeld een psychose of hebben andere psychische problemen. Je praat met hen over hun problemen, stelt samen doelen op en ondersteunt hen bij het vinden van een nieuwe balans.

 • Verpleegkundige in de ouderenzorg
  Je verzorgt oudere mensen die ziek zijn en niet meer (volledig) zelfstandig kunnen functioneren. Zij zijn bijvoorbeeld dement, hebben de neiging om te vallen of kunnen niet meer goed lopen. Je bent in dienst van een ziekenhuis, verpleeghuis of thuiszorgorganisatie en je werkt in een team van collega’s.

 • Verpleegkundige bij de GGD
  Je helpt bij de GGD om onder andere infectieziekten te bestrijden en je geeft voorlichting en vaccinaties, zoals op een SOA-polikliniek. Doorgaans ben je gespecialiseerd in de algemene gezondheidszorg, jeugdgezondheidszorg, bedrijfsgezondheidszorg of ambulancedienst. Je kunt ook werkzaam zijn bij een asielzoekerscentrum.

 • Verpleegkundige in de wijkzorg
  Je werkt in een team van wijkverpleegkundigen bij mensen thuis die te maken hebben met een grote diversiteit aan aandoeningen. Zorg verleen je individueel en in overleg met de cliënt. Je houdt hierbij oog voor de sociale omgeving en weet welke mogelijkheden andere disciplines hebben om de cliënt zo lang mogelijk thuis te laten wonen.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Verpleegkunde?

Afgestudeerde Rosalind Duppen aan het woord.

Kom 6 april naar de Open Dag

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Dat kan! Denk hierbij aan diverse (master)opleidingen bij verschillende hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland.

 

De volgende vervolgstudies behoren tot je mogelijkheden:

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228