Verpleegkunde duaal

Praktische informatie Verpleegkunde duaal

Start september 2023

September. (Week 36: maandag 4 september - vrijdag 8 september 2023)

Duur opleiding

Vier jaar

Titel

Bachelor of Science (BSc)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Collegegeld 2023-2024

€ 2.314 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in het studiejaar 2023-2024 de helft van het collegegeld. Voor een voltijdopleiding betaal je dan voor het eerste jaar € 1.157 * in plaats van € 2.314 *.
Lees meer over deze korting

Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Subsidieregeling

Je betaalt zelf de kosten bij inschrijving. Je kunt met je werkgever afspreken dat deze je kosten deels of volledig vergoedt. Sluit daartoe een studieovereenkomst af met je werkgever af. Werkgevers kunnen tot € 2.700 per student ontvangen via de RVO-subsidieregeling.

Overige kosten

Boeken eerste jaar: ca. € 500 - € 1000
Introductieweek (vrijwillig): ca. € 125

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Alkmaar

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar
Meer over deze locatie

Amsterdam

De Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam
Meer over deze locatie

Open Avond 29 maart

Meld je hier aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Vanaf het tweede jaar is het duale onderwijs verdeeld in twee semesters, oftewel twee perioden van twintig weken. Het volgen van het duale programma is pittig. Je moet rekenen op een gemiddelde studiebelasting van veertig uur per week, waarvan vanaf het tweede jaar een groot gedeelte op jouw werkplek plaatsvindt. Volg je het honours-programma Technische Verpleegkunde (zie: extra uitdaging), dan heb je per jaar een extra studielast van circa 160 uur (gemiddeld vier uur per week).

 

Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over Verpleegkunde duaal

  1. Alle facetten van verpleegkunde komen aan bod én je leert breder kijken dan je eigen opleiding.
  2. Houd er wel rekening mee dat je als duaal student minimaal 24 uur werkzaam bent in de praktijk; deze combinatie van werken en studeren moet jou aanspreken en passen binnen je levensstijl. In de praktijk word je begeleid door een werkveldcoach. Dit moet een verpleegkundige zijn die minimaal op hbo-niveau is opgeleid.
  3. De opleiding heeft een aardig bestand aan samenwerkingspartners, zoals het VUmc en Spaarne Gasthuis.
  4. Wil je later werken op intensieve zorgafdelingen zoals de spoedeisende hulp of anesthesie, dan is het honours-programma Technische Verpleegkunde interessant.
  5. Als verpleegkundige kun je ook buiten deze werkvelden aan het werk, bijvoorbeeld in het leger of een gevangenis.

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.alkmaar@inholland.nl of decanaat.amsterdam@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!