Verpleegkunde duaal

Praktische informatie Verpleegkunde duaal

Start september 2023

September. (Week 36: maandag 4 september - vrijdag 8 september 2023)

Duur opleiding

Vier jaar

Titel

Bachelor of Science (BSc)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Collegegeld 2023-2024

€ 2.314 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in het studiejaar 2023-2024 de helft van het collegegeld. Voor een voltijdopleiding betaal je dan voor het eerste jaar € 1.157 * in plaats van € 2.314 *.
Lees meer over deze korting

Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Subsidieregeling

Je betaalt zelf de kosten bij inschrijving. Je kunt met je werkgever afspreken dat deze je kosten deels of volledig vergoedt. Sluit daartoe een studieovereenkomst af met je werkgever af. Werkgevers kunnen tot € 2.700 per student ontvangen via de RVO-subsidieregeling.

Overige kosten

Boeken eerste jaar: ca. € 500 - € 1000
Introductieweek (vrijwillig): ca. € 125

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Alkmaar

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar
Meer over deze locatie

Amsterdam

De Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam
Meer over deze locatie

Open Avond 1 november

Bekijk wat je kunt verwachten

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Vanaf het tweede jaar is het duale deeltijd onderwijs verdeeld in twee semesters, oftewel twee perioden van twintig weken. Het volgen van het duale deeltijd programma is pittig. Je moet rekenen op een gemiddelde studiebelasting van veertig uur per week, waarvan na het eerste jaar een groot gedeelte op jouw werkplek plaatsvindt.  

 

 

Dringend studieadvies

In de bestaande opleidingspraktijk wordt gewerkt met een lijn Persoonlijk en professionele ontwikkeling (PPO) waarin periodiek kwalitatieve voortgangsgesprekken worden gevoerd. Bij het dringend studieadvies worden deze gesprekken gebruikt om tevens te adviseren over het al dan niet voortzetten van je opleiding en de studiegeschiktheid. Aan het einde van het studiejaar zal een gesprek plaatsvinden met werkgever en de opleiding en volgt er vanuit de opleiding een dringend advies om de opleiding wel of juist niet voort te zetten. Het dringend studieadvies is niet bindend: wanneer de opleiding van mening is dat je niet geschikt bent voor de opleiding, maken jij en je werkgever samen de keuze of je de opleiding wilt voortzetten of niet.

Wat je moet weten over Verpleegkunde duaal

  1. Alle facetten van verpleegkunde komen aan bod én je leert breder kijken dan je eigen opleiding.
  2. Houd er wel rekening mee dat je als duaal deeltijd student minimaal 16 uur werkzaam bent in de praktijk; deze combinatie van werken en studeren moet jou aanspreken en passen binnen je levensstijl. In de praktijk word je begeleid door een werkveldcoach. Dit moet een verpleegkundige zijn die minimaal op hbo-niveau is opgeleid.
  3. De opleiding heeft een aardig bestand aan samenwerkingspartners, zoals het VUmc en Spaarne Gasthuis.
  4. Als verpleegkundige kun je ook buiten deze werkvelden aan het werk, bijvoorbeeld in het leger of een gevangenis.

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.alkmaar@inholland.nl of decanaat.amsterdam@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228