Verpleegkunde duaal

Toelatingseisen Verpleegkunde duaal

Je kunt een duale hbo-opleiding volgen als je een diploma havo, vwo of mbo-4 (of gelijkwaardig) hebt, en je een arbeidsovereenkomst als leerling-verpleegkundige voor minimaal 24 uur per week hebt. Het mbo-diploma verpleegkundige niveau 4 geeft wel vrijstellingen (aan te vragen bij de examencommissie), maar zorgt niet voor verkorting van de opleiding. Wil je met een mbo-diploma verpleegkunde de opleiding verkort volgen? Kies dan voor de deeltijdopleiding.

Havo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij 

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek

Diploma zonder profiel

Vwo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij 

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek

Diploma zonder profiel

Mbo en andere

Mbo-4 diploma

Hbo- of wo-propedeuse

Hbo- of wo-bachelor

Diploma gelijkwaardig aan bovengenoemde diploma's. 

Mbo 3 of lager

Meer uitleg over toelating

Ander diploma

Je hebt een diploma mbo zonder niveauaanduiding, of een ander Nederlands diploma

In het algemeen kun je met de opleiding starten als je diploma vergelijkbaar is met een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Nadat je je hebt aangemeld, beoordeelt Inholland je diploma. Is de uitslag negatief en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je laten zien dat je toch geschikt bent om de opleiding te volgen via de Toelatingstoets.

Lees meer over de Toelatingstoets >

Buitenlandse vooropleiding

Je hebt een buitenlandse vooropleiding

Als je een diploma in het buitenland hebt gehaald en wilt studeren bij Inholland, ben je ook van harte welkom. Daarvoor moet je diploma wel gelijkwaardig zijn aan een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Om de lessen te kunnen volgen, moet je daarnaast het Nederlands voldoende verstaan, spreken en schrijven. Alleen dan haal jij het maximale uit je studie bij Inholland. Daarom moeten studenten met een buitenlandse vooropleiding laten zien dat zij de Nederlandse taal beheersen op niveau B2 (Europese Referentiekader). Dit kan onder andere met een diploma NT2-programma II (onderdelen lezen, schrijven, spreken en luisteren). Je kunt een NT2-examen afleggen bij DUO.

Wanneer je een Nederlandstalige opleiding gaat volgen aan Hogeschool Inholland moet je kunnen aantonen dat alle vier de onderdelen van het Staatsexamen NT2 op uiterlijk 1 september 2024 zijn behaald. Het Staatsexamen Nt2 wordt op het laatst in juli aangeboden.

Voorbereidingscursussen

Moet je een toelatings- of deficiëntietoets maken?

Volg dan een van onze korte voorbereidingscursussen. Hiermee kun je de slagingskans van de toelatings- of deficiëntietoets namelijk flink verhogen. Ook als je je wilt bijscholen of je kennis wilt opfrissen, dan kun je bij ons terecht.

Bekijk onze voorbereidingscursussen >

Leerwerkplek

Wanneer je graag duaal wilt studeren, is het belangrijk om te solliciteren bij een werkgever die jou als duaal student in dienst wil nemen. De voorwaarden zijn:

  • Je krijgt een contract van minimaal 24 uur, exclusief de contacturen op school.
  • Je krijgt begeleiding van een hbo- verpleegkundige.
  • Je hebt de ruimte om in het derde jaar een externe stage van 10 weken te lopen.

Als je bent aangenomen bij de zorginstelling en de werkgever akkoord gaat met bovenstaande, dan schrijf je je in voor de opleiding.

 

Als de instelling niet eerder studenten heeft aangemeld bij de duale opleiding Verpleegkunde bij Inholland, dan neemt de werkgever contact op met de coördinator duale opleiding, locatie Amsterdam of Alkmaar. Na dit overleg kun je je bij DUO inschrijven.

Wanneer je niet zeker bent van een duale leerplek en je wel met de opleiding wilt beginnen, dan raden we je aan om je voor de voltijdopleiding in te schrijven. Als het je later toch lukt om een duale plek te vinden, kun je in het tweede of derde jaar alsnog instromen in het duale programma. 

Open Avond 6 november

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hulp nodig bij je studiekeuze?

  • Weet je nog niet wat en waar je wilt studeren? Doe dan de online Studiekeuzetest, of volg een Studiekeuzeworkshop met andere studiekiezers.
  • Heb je al een beetje een idee welke opleiding je wilt volgen, en wil je nog een paar laatste punten checken? Stel dan je vraag aan een student of aan het Studie-informatiepunt. Ook kun je voor je studiekeuzevragen terecht bij één van onze vijf Studiekeuze Adviescentra.
  • Wil je kennismaken met de opleiding en de sfeer proeven? Bezoek dan een (online) Open Dag.
  • Heb je vragen en wil je persoonlijk contact met de opleiding? Laat je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228