Verpleegkunde duaal

Het zorgen voor anderen is je tweede natuur. Verpleegkunde gaat over mensen die zorg nodig hebben. Jij bent verantwoordelijk voor deze zorg en begeleid hen.

Voltijd | Deeltijd | Duaal

Verpleegkunde gaat over mensen die zorg nodig hebben. Als verpleegkundige ben jij verantwoordelijk voor deze zorg en begeleid jij hen. Tijdens de opleiding Verpleegkunde (hbo-v) staan de gezondheidszorg en de mens centraal. De opleiding geeft antwoord op vragen als: wat hebben oudere zorgvragers nodig? En: hoe ga je om met mensen met een psychische ziekte of verstandelijke beperking? Bij het beroep van verpleegkundige denk je snel aan een ziekenhuis, alleen kunnen verpleegkundigen op veel meer plekken terecht. Je kunt de wijk in of je inzetten bij een psychiatrische instelling. Als het zorgen voor anderen je tweede natuur is, dan is dit de opleiding die je zoekt.

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde duaal

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Duaal
locatie
Alkmaar en Amsterdam
taal
Nederlands

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verpleegkunde1903px.jpg

Wat je moet weten over Verpleegkunde duaal

  1. Alle facetten van verpleegkunde komen aan bod én je leert breder kijken dan je eigen opleiding.
  2. Houd er wel rekening mee dat je als duaal student minimaal 24 uur werkzaam bent in de praktijk; deze combinatie van werken en studeren moet jou aanspreken en passen binnen je levensstijl. In de praktijk word je begeleid door een werkveldcoach. Dit moet een verpleegkundige zijn die minimaal op hbo-niveau is opgeleid.
  3. De opleiding heeft een aardig bestand aan samenwerkingspartners, zoals het VUmc en Spaarne Gasthuis.
  4. Wil je later werken op intensieve zorgafdelingen zoals de spoedeisende hulp of anesthesie, dan is het honours-programma Technische Verpleegkunde interessant.
  5. Als verpleegkundige kun je ook buiten deze werkvelden aan het werk, bijvoorbeeld in het leger of een gevangenis.
HBOV - FitInn.jpg

Trots op

Duncan en Fardad

Fardad (Verpleegkunde) en Duncan (Sportkunde) werden via hun docenten gewezen op een interessante stageplek. Een stageplek waar ze verder moesten kijken dan de opgedane kennis in hun eigen vakgebied, waar ze moesten samenwerken om hetzelfde doel te bereiken. En waar ze zich open moesten stellen om anders te denken. En dat is ze gelukt.

Lees meer

Nieuws vanuit de opleiding Verpleegkunde

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!