Verpleegkunde duaal

Ontdek hoe divers en dynamisch het vak is. Door te leren én te werken.

Voltijd | Deeltijd | Duaal

Ben je oprecht geïnteresseerd in het lichamelijke, geestelijke en sociale welzijn van de ander? En wil je zo snel mogelijk in de praktijk aan de slag? Kies voor de duale deeltijd opleiding Verpleegkunde. Je zorgt eerst zelf voor een arbeidscontract van minimaal 16 uur met een zorginstelling (de meeste instellingen bieden een contract van 24 uur). Naast leren kun je dus ook geld verdienen. In jaar 1 volg je hetzelfde programma als onze voltijdstudenten en kun je aanspraak maken op geld volgens de zakgeldregeling van je werkgever. Vanaf jaar twee ga je volledig aan de slag in de praktijk en is er een vaste terugkomdag op onze hogeschool en ontvang je salaris volgens CAO-regeling.

Oriënteer je in de theorie heel breed op de zorg en ontdek de praktijk van de verschillende afdelingen binnen jouw zorginstelling. Waar je ook werkt, je zet je in voor een betere kwaliteit van leven en moedigt mensen aan hun gezondheid te bewaken. Je hebt oog voor de patiënt als mens, denkt vanuit mogelijkheden en ontdekt jaar na jaar wat jou het meest aanspreekt, wat voor mens en professional jij bent. Je ontwikkelt je in onze persoonlijke en vertrouwde leeromgeving, binnen een heel divers team. Wees welkom als toekomstig verpleegkundig collega. Iemand die ook óns iets leert uit jouw praktijk.

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde duaal

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Duaal
locatie
Alkmaar en Amsterdam
taal
Nederlands

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat je moet weten over Verpleegkunde duaal

  1. Jij wordt een professional die het verschil maakt voor mensen in allerlei situaties. Als ze acuut hulp nodig hebben of moeten leren omgaan met een aandoening: fysiek, psychisch en sociaal.
  2. Houd er wel rekening mee dat je als duaal deeltijdstudent minimaal 16 uur werkt in de praktijk en zelf solliciteert voor zo’n werkplek. Die combinatie van werken en studeren moet jou aanspreken en passen binnen je levensstijl. In de praktijk word je begeleid door een werk- en praktijkbegeleider. Dit moet een verpleegkundige zijn met minimaal een hbo-opleiding.
  3. We werken samen met een aantal grote samenwerkingspartners in de regio zoals het VUmc, het Spaarne Gasthuis en het Zaans Medisch Centrum, maar ook GGZ en thuiszorginstellingen.
  4. Wil je later werken op intensieve zorgafdelingen zoals de spoedeisende hulp, intensive care (ic) of anesthesie? Voor duale deeltijd studenten is er een beperkte mogelijkheid om het aanvullende honoursprogramma Technische Verpleegkunde te volgen. Tevens wordt het keuzevak Basis Acute Zorg (BAZ) aangeboden.
  5. Met jouw opleiding kun je direct als hbo-verpleegkundige aan de slag en staat de weg naar alle takken van zorg open.

Trots op

Duncan en Fardad

Fardad (Verpleegkunde) en Duncan (Sportkunde) werden via hun docenten gewezen op een interessante stageplek. Een stageplek waar ze verder moesten kijken dan de opgedane kennis in hun eigen vakgebied, waar ze moesten samenwerken om hetzelfde doel te bereiken. En waar ze zich open moesten stellen om anders te denken. En dat is ze gelukt.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228