Verpleegkunde duaal

Zorgen voor mensen die dat écht nodig hebben. Durf jij dat aan?

Voltijd | Deeltijd | Duaal

Wat hebben oudere zorgvragers nodig? En: hoe ga je om met mensen met een psychische ziekte of verstandelijke beperking? Jij gaat het ontdekken in de opleiding Verpleegkunde. Wat jij daarna met die kennis doet, is helemaal aan jou. Verpleegkunde gaat over mensen die zorg nodig hebben. Jij durft daar de verantwoordelijkheid voor te nemen en deze mensen te begeleiden. Samen met anderen de oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Als voor anderen zorgen echt bij jou hoort, dan is dit de opleiding die je zoekt.

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde duaal

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Duaal
locatie
Alkmaar en Amsterdam
taal
Nederlands

Online Open Dag 6 november

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat je moet weten over Verpleegkunde duaal

  1. Jij leert over alle aspecten van verpleegkunde én je kijkt straks breder dan je eigen opleiding.
  2. Houd er wel rekening mee dat je als duaalstudent minimaal 24 uur werkt in de praktijk. Die combinatie van werken en studeren moet jou aanspreken en passen binnen je levensstijl. In de praktijk word je begeleid door een werkveldcoach. Dit moet een verpleegkundige zijn met minimaal een hbo-opleiding.
  3. De opleiding heeft een aantal samenwerkingspartners, zoals het VUmc en Spaarne Gasthuis.
  4. Wil je later werken op intensieve zorgafdelingen zoals de spoedeisende hulp of anesthesie? Dan is het honours-programma Technische Verpleegkunde interessant.
  5. Als verpleegkundige kun je ook buiten deze werkvelden aan het werk. Bijvoorbeeld in het leger of een gevangenis.

Trots op

Duncan en Fardad

Fardad (Verpleegkunde) en Duncan (Sportkunde) werden via hun docenten gewezen op een interessante stageplek. Een stageplek waar ze verder moesten kijken dan de opgedane kennis in hun eigen vakgebied, waar ze moesten samenwerken om hetzelfde doel te bereiken. En waar ze zich open moesten stellen om anders te denken. En dat is ze gelukt.

Lees meer

Nieuws vanuit de opleiding Verpleegkunde

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!