Verpleegkunde duaal

"Het feit dat ik zelf nog dagelijks in de praktijk sta, wordt door de studenten erg gewaardeerd."

Docent Ton Aijtink

Wie ben je?
Ik ben Ton Aijtink, docent bij de opleiding Verpleegkunde (hbo-v). Mijn expertise ligt op het gebied van Technische Verpleegkunde (TV) een honoursminor bij de hbo-v. Ik ben vanaf 2009 betrokken bij het onderwijs bij Inholland, eerst als stagiair (tijdens de HGZO), later als vaste oproepkracht en vanaf 2013 in vaste dienst. Naast mijn docentschap ben ik ambulanceverpleegkundige in Amsterdam.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Binnen het ziekenhuis heb ik als specialistische vervolgopleiding de Coronary Care Unit (CCU) gevolgd. Hierna heb ik een aantal jaren op een Post Anaestiologische Care Unit (PACU) gewerkt waarna ik de overstap naar de ambulance heb gemaakt. Na de opleiding heb ik eigenlijk altijd een rol gespeeld in scholing en begeleiding. Binnen deze setting ben ik de eerstegraads docentenopleiding bij het HGZO gaan doen. Na een periode als opleidingscoördinator bij de ambulancedienst ben ik het docentschap bij Inholland gaan combineren met mijn baan als ambulanceverpleegkundige.

Waarom onderwijs?
Het geeft mij energie om, vaak jonge, mensen te begeleiden in hun ontwikkeling en leren. Ik zie het als het plaatsen van spiegels om studenten heen, waardoor ze zichzelf leren zien en daar ontwikkelpunten uit kunnen halen. Ook het helpen met het maken van vertaalslagen van theorie naar praktijk door middel van realistische casuïstiek vind ik enorm waardevol. Het feit dat ik zelf nog dagelijks in de praktijk sta, wordt door de studenten erg gewaardeerd.

Hobby's?
Mijn hobby's bevinden zich in bourgondische sferen, lekker en goed eten en drinken. Als compensatie 'moet' ik de rest van mijn vrije tijd opofferen aan de verbranding van het voorgaande. Dit doe ik graag door bijvoorbeeld hardlopen, wandelen en soms fietsen. Om ook nog iets creatiefs aan te voeren, poog ik af en toe muziek te maken op mijn saxofoon, ga ik graag naar concerten en regelmatig naar musea.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228