Verpleegkunde voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Femke Baltus

Hoi! Mijn naam is Femke.

Welke opleiding wil ik volgen?
Tegenwoordig komt het regelmatig voor dat leerlingen niet weten welke opleiding ze nou eigenlijk willen volgen. Zo'n student was ik ook… Niet omdat ik niets leuk vond, nee, ik vond alles leuk! Elke week wilde ik wat anders, en net de week van 1 mei was het verpleegkunde. Gelukkig heb ik nog geen seconde spijt gehad.

Waarom verpleegkunde?
Wat mij in het begin vooral leuk leek waren de verpleegtechnische handelingen, met je handen bezig zijn. Wonden spoelen, medicijnspuiten klaarmaken, hechtingen verwijderen vind ik ontzettend leuk. Maar wat nog veel leuker is, is hoeveel dat beetje aandacht, dat je een patiënt geeft, voor hem of haar kan betekenen. Hoe dankbaar ze kunnen zijn, voor een kwartiertje dat je met ze kletst, geeft mij zoveel motivatie om dit vak uit te blijven oefenen. Hiernaast zijn er ook nog wat voordelen: er is baangarantie en daardoor heel veel keuze waar je wilt werken. Heel veel specialisaties en richtingen die je op kunt gaan. Wisselende uren; niet altijd maar 9.00 - 17.00 (wil je een keertje uitslapen? Werk je een avonddienst!). En als bijbaan naast je studie verdient het erg goed!

Waarom Inholland?
Dan is er nog de keuze op welke instelling je deze opleiding gaat volgen. Ik heb in eerste instantie voor Hogeschool Inholland gekozen vanwege de mogelijkheden wat betreft buitenlandstages. Dat was al een droom toen ik nog niet eens wist dat ik Verpleegkunde ging studeren. Achteraf zijn er zoveel meer redeneren waarom ik voor Inholland heb gekozen. De sfeer hier op school verwelkomde mij gelijk, zodat ik mij meteen thuis voelde. Dit bleef zo. Na verloop van tijd leer je de meeste studenten kennen, waardoor het altijd gezellig is. Daarnaast maakt de interactie tussen student en docent deze school ook zo fijn. Er bestaat een wederzijds respect tussen hen, waardoor het niet voelt alsof de docent op je neerkijkt, wat op de middelbare school nog wel eens zo kon zijn. Er wordt van je verwacht dat je verantwoordelijk bent. Dat jij hier zit voor jezelf, en je dus ook inzet voor je eigen toekomst.

Waarom Amsterdam?
Dan moet je nog kiezen voor een locatie van Inholland? Alkmaar of Amsterdam? Ondanks dat ik maar een paar kilometer naast Alkmaar woon, heb ik toch voor Amsterdam gekozen. Ook hier, heb ik nog geen spijt van gehad! Wat ik zo leuk vind aan Amsterdam, is ten eerste dat het zo'n grote stad is. Je kan lekker gek doen, want er is toch wel iemand gekker dan jij. Ook is de stad wereldwijd bekend, mensen komen overal vandaan. Hierdoor heb je ook een mengeling van culturen. Iets wat je in mijn kleine dorpje echt niet vindt. Er is altijd wel iets te beleven in Amsterdam en alles is in de buurt.

Waarom voltijd?
Nog meer keuzes! Voltijd of duaal? Ik studeer voltijd. Ik begon de opleiding toen ik net 17 jaar was. Vrij jong. Ik zag mezelf nog niet gelijk werken in bijvoorbeeld een ziekenhuis. Bovendien, als ik zo jong ben, betekent dat dat ik na de opleiding nog heel lang mag werken. Duaal vraagt ook extra inzet van je; naast je volle werkweek nog je opdrachten en toetsen voorbereiden. En tot slot, ik vind naar school gaan ook gewoon heel leuk!

Maak contact!
Maakt dit je nou enthousiast? Kom vooral een keertje langs op een open dag, kom proefstuderen of stel hier beneden je brandende vragen!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!