Join our creative future

Ons domein Creative Business

Bij Creative Business leiden we professionals op die creatief zijn en zakelijk denken. Ze creëren waarde, economisch, cultureel en sociaal. Met hun hoofd, handen en hun hart. Het is een kwaliteit die het verschil maakt in de creatieve industrie en ver daarbuiten. 

Het interdisciplinair, toekomstgericht onderwijs bij ons domein Creative Business is uniek. In jaar 1 volgen onze studenten onderwijs vooral binnen hun eigen opleiding. Ze bouwen specifieke kennis op én doen alvast ervaring op met het werkveld. In jaar 2 verbreden ze hun kennis. Studenten gaan meer multidisciplinair aan de slag en ontwikkelen zich verder als professional én als mens. Met die stevige basis gaan in jaar 3 en 4 de deuren tussen opleidingen verder open, vooral naar lab-omgevingen. Studenten bewegen zich van klaslokaal naar lokaal: in of buiten de stad storten ze zich op complexe vraagstukken. Het is het startpunt van onderwijs en onderzoek en de manier om te investeren in een duurzame leefomgeving en veerkrachtige samenleving. Ontwerpend en onderzoekend creëren studenten in teams oplossingen. Door welke deur ze gaan? Onze studenten volgen hun eigen interesses en daarmee hun eigen route. Begeleid jij onze studenten om zich te ontwikkelen tot de creatieve professional van morgen? 

Bij ons domein Creative Business ervaar je een (internationale) netwerkorganisatie waarin leren, samenwerken en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Jij bent welkom om wie je bent en wat je meebrengt aan kennis, ervaring, inzicht en enthousiasme. Iedereen telt.  Zo kunnen we samen betere oplossingen ontwikkelen voor onze vraagstukken uit de maatschappij. 

Van het werkveld naar het onderwijs
‘Interactie, coachen, begeleiden: een werkweek is zeer afwisselend’

Robin Albrecht organiseerde twintig jaar lang beurzen, congressen en tentoonstellingen tot hij in 2020 besloot de nieuwe generatie klaar te stomen voor zijn vakgebied. Als docent/coach Facilitair Eventmanagement bij Hogeschool Inholland Diemen ziet hij de parallellen met zijn vorige werk. “Een tentamen of diploma-uitreiking is net als een event. Je werkt er hard naartoe en als dan de resultaten goed zijn, krijg je van alle kanten de waardering.”

Lees zijn verhaal

Dit ben ik: Elles van Asseldonk

Maak kennis met onze Creative Business collega Elles van Asseldonk. Gedreven om dingen te maken en te ontdekken. Door te experimenteren, onderzoeken en ruimte te creëren voor creativiteit gaat zij op zoek naar waardevolle en duurzame oplossingen. Samen met studenten die zij in hun kracht zet. Wie is Elles? En hoe versterken creativiteit en het maken van kunst het lesgeven in critical thinking? 

'Onderwijs is meer dan verhalen vertellen, het is een ambacht'

Als journalist en regisseur weet Bregittha Nuyten hoe ze moeilijke onderwerpen makkelijk kan uitleggen. Sinds 2007 doet ze dit ook als hybride (parttime) docent bij onze hogeschool, omdat ze de liefde voor haar vak graag overbrengt aan een nieuwe generatie. Wat ze in die veertien jaar heeft geleerd? “Onderwijs is veel meer dan het vertellen van verhalen uit de praktijk. Kijk naar de behoefte van de student en bedenk hoe je daar een bijdrage aan levert.”

Lees haar verhaal

Hogeschool Inholland vacature

5 redenen om bij ons te willen werken:

  1. Je ervaart een (internationale) netwerkorganisatie waarin leren, samenwerken en kwaliteit hoog in het vaandel staan.
  2. Je voelt je snel thuis bij ons. Je bent welkom in onze toegankelijke, inclusieve werkomgeving om wie je bent en wat je meebrengt aan kennis, ervaring, inzicht, humor en enthousiasme.
  3. Je kunt echt werk maken van onderwijsvernieuwing en -kwaliteit om studenten nog beter op hun toekomst voor te bereiden. Alle lichten staan op groen om te pionieren en studenten meer keuzevrijheid en eigenaarschap te geven en onderwijs vorm te geven dat aansluit op hun individuele behoeften en op de ontwikkeling van de arbeidsmarkt en de samenleving.
  4. Je werkt in (internationale) leergemeenschappen, waar je je competenties vergroot om te netwerken en internationaal en intercultureel samen te werken. Bij ons staat een leven lang leren centraal.
  5. Je bepaalt de balans tussen werk en privé, of je nu parttime of fulltime aanhaakt.

Past Creative Business ook bij jou?

Jij weet dat de creatieve industrie en de wereld eromheen razendsnel veranderen. Voor professionals komt het aan op persoonlijk leiderschap en een open blik naar hun omgeving, flexibiliteit, wendbaarheid. Zij zijn in staat de toekomstige samenleving actief, creatief, doelgericht en zelfbewust vorm te geven. Daarbij komt het aan op onderzoekend en ontwerpend oplossingen creëren, testen, durven, doen. Altijd met het streven naar maximale kwaliteit. En het is precies die mentaliteit die jij elke dag laat zien. Jouw hart gaat sneller kloppen om aan die nieuwe onderwijskwaliteit vorm te geven. Jij wilt hierin pionier zijn, een vakmens met persoonlijk leiderschap, die zich kwetsbaar opstelt, niet bang is te falen, hulp te vragen en vragen durft te stellen, kritisch is en open staat om goed te luisteren, kijken, voelen en dan te improviseren. We waarderen jouw lef en bieden je volop ondersteuning om te professionaliseren. Dat is leren door te durven. Wees welkom in een  veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn, waar we elkaar kennen en waarderen en van elkaar leren. Waar elke student én elke collega een persoonlijke, leerrijke ontwikkeling doormaakt tot creatieve professional met impact op onze maatschappij in transitie. 

 

Dit zijn wij. Wie ben jij?