Artikelen met de tag 'hollandseh' | Inholland

Inholland (hollandseh)

2022
07
juni
2022
| 09:27 Europe/Amsterdam
Ooit tierde hop welig in Nederland. Lokale brouwers conserveerden hiermee hun bier. Maar is het ook mogelijk om hop op grote schaal te herintroduceren en dan als echte smaakmaker van speciaalbieren? Op initiatief van Hollands Hophuis gingen onderzoek...
Lees meer
30
mei
2022
| 09:30 Europe/Amsterdam
Hop is hip. Zeker als ingrediënt in een lokaal, ambachtelijk gebrouwen bier. Maar waar halen lokale brouwers echte oer-Hollandse hop vandaan? En groeit zo’n plant sowieso nog ergens in Nederland? Onderzoekers van Hogeschool Inholland en Naturalis Bio...
Lees meer
19
mei
2022
| 10:45 Europe/Amsterdam
Hop is hip en dé essentiële smaakmaker van speciaalbier. Onze Nederlandse bierbrouwers kampen met een groeiend tekort aan hop afkomstig uit het buitenland. De terugkeer van hop geteeld op eigen bodem zou voor hen dé oplossing zijn. Maar is het wel mo...
Lees meer
24
februari
2022
| 13:10 Europe/Amsterdam
Op maandag 13 juni 2022 organiseert het lectoraat Green Biotechnology een symposium over Hollandse hop in Naturalis Leiden.Hop is essentieel voor het brouwen van speciaalbier. Op dit moment komt hop veelal vanuit het buitenland ons land binnen. Onze ...
Lees meer
2018
09
april
2018
| 11:35 Europe/Amsterdam
Terwijl de vraag naar hop om speciaal bier te brouwen stijgt, is er sprake van een tekort aan hop. Nederlandse telers en speciaal bierbrouwers hebben de handen ineengeslagen om dit probleem in Nederland aan te pakken, en krijgen in dit ‘Hollandse Hop...
Lees meer