"Wat diversiteit oplevert? Een diverse club mensen kan meer botsen. Maar als je vanuit verschillende perspectieven naar vraagstukken kijkt, leidt dat per definitie tot een betere uitkomst."

- Machteld de Jong, lector Diversiteitsvraagstukken

Podcast 6: Machteld de Jong

In gesprek over het creëren van een inclusieve werkomgeving

Diversiteit ligt onder een vergrootglas. Het zorgt voor een veelheid aan rijkdom en mensen, ervaringen en contacten. Maar het zorgt ook voor wrijvingen, polarisatie en conflicten. In deze podcastaflevering deelt Machteld de Jong, lector Diversiteitsvraagstukken, haar visie op het creëren van een inclusieve werkomgeving.

“Iedereen zit in zijn eigen bubbel. Hierdoor geef je snel een oordeel en sluit je mensen uit. Sta open, ben nieuwsgierig en durf je eigen opvattingen te veranderen.” Meer weten? Luister dan deze podcastaflevering van Onderzoekers over de Toekomst.

Of luister de podcast via jouw favoriete podcastapp zoals Spotify, Google Podcast of Apple Podcast. En abonneer je om op de hoogte te blijven!

 

"Vooroordelen en oordelen helpen ons om wereld in te kleuren, en soms moet dat ook. Zolang ze je maar niet in de weg staan voor wezenlijk contact van mens tot mens."

- Machteld de Jong

Vond je deze podcastaflevering interessant? 

Lees dan meer over diversiteit in deze onderzoeken. 

Luister maandelijks naar Onderzoekers over de Toekomst

Wil jij je laten inspireren door de lectoren van Hogeschool Inholland? Bijvoorbeeld over veerkracht bij jongeren? Of hoe we de groeiende toeristenstroom op een duurzame manier een plek kunnen geven?

In de podcastserie Onderzoekers over de Toekomst blikken de lectoren vooruit op hun vakgebied tussen nu en 2030.

Meer over de podcastserie