Rogier Nijssen

lector
Telephone
Email

Rogier Nijssen is sinds 2011 lector Composiet bij Inholland Alkmaar. Onder de vlag van de onderzoeksgroep RIC-TOI doet hij praktijkgericht onderzoek om praktijkkennis met betrekking tot composieten in te bedden in het onderwijs van diverse technische opleidingen. De focus hierbij ligt op toepassingen en gebruik van composieten waar winst wordt behaald ten opzichte van ‘ouderwetse’ materialen op het gebied van gewicht, energiegebruik en operationele duurzaamheid.

Meer over Rogier Nijssen

Achtergrond

Rogier Nijssen studeerde Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en promoveerde hier vervolgens in 2006. Naast zijn functie als lector werkt tevens bij het Knowledge Centre Wind turbine Materials and Constructions (WMC), waar hij onderzoek doet naar levensduur van composieten en composietconstructies, vooral voor toepassingen in rotorbladen voor windturbines.

Samenwerking

Studenten, docenten en bedrijven kunnen meedoen aan onderzoeksprojecten van Nijssen. Studenten kunnen afstuderen in de projecten. Bedrijven kunnen met behulp van docenten en studenten kennis genereren om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken met betrekking tot composieten.  

Neem contact op

Heb je vragen?

We staan je graag te woord!

Je kunt contact opnemen met Rogier Nijssen.
Telephone
+(31) 654 352 654